Sertaç YALÇIN tarafından Ankara merkezli olarak kurulan, kahve sektörünün öncülerinden Arabica Coffee House'a aylık net 47500 TL kira bedeli ile kiralanmıştır.
Ülkemizde her geçen gün gelişen ve önem kazanan kahve sektörünün öncülerinden olan Arabica Coffee House, sektör lideri olabilme hedefi ile, Mimar Elif ÜLGER YALÇIN ve Av. Sertaç YALÇIN tarafından, Ankara merkezli olarak 2014 yılında kurulmuştur.
Arabica çekirdekleri, aşağı Arabistan'ın tropikal bölgelerinde doğdu. Ancak günümüzde Arabica kahvesi diğer tropik bölgelerde de yetiştirilmektedir. Arabistan ve Etiyopya'nın yanı sıra en ünlü Arabica kahvesi üreten ülkeler: Meksika.
Marka olarak yalnızca nitelikli kahvelerle ilgilendiğimiz için Arabica Coffee House yansımasının bizlere değer kattığını düşünüyoruz. Kahve ilk Arap Yarımadasında yetiştiğinden ötürü Arabica ismini almıştır.
Türk kahvesinin de, Güney Amerika'dan gelen filtre kahvenin de çekirdeğinin kökeni olan Arabica, üçüncü dalga kahve kültürü ile daha da yaygınlaşarak evimize kadar girmiştir. Arabica cinsi kahve bitkisinin en belirgin özelliği oldukça hassas olmasıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Endonezya, binlerce adalardan oluşmuş, dünyanın en büyük kahve üreticilerinden biridir. Bu adalardan en çok bilinenleri: Sumatra, Java, ve Sulawesi adalarıdır ve bu adalarda yetişen kahve tüm dünyada yüksek kaliteli kahve olarak olarak bilinir.
Türkiye'nin en lezzetli ve en kaliteli Harput Dibek kahvesi yumuşak bir içime sahiptir. Kahvenin içeriğinde bulunması zor ve dünyada çok pahalı olan kakule tohumu bulunmaktadır. Bu sebeplerden en iyi Türk kahvesi markaları arasında yer alıyor.
Ekvator çevresinde görülen tropikal iklimde de yetişme olanağı bulan bu kahve çeşidi; Brezilya, Kolombiya, Guatemala ve Karayipler gibi pek çok ülkede yetiştirilmektedir. Bu ülkeler arasında en kaliteli Arabica kahvesinin yetiştirildiği yer ise Brezilya olarak kabul edilmektedir.
Büyük bir kısmı Latin Amerika, Endonezya ve Brezilya'dan dünyaya dağılırken Vietnam gibi ülkelerde neredeyse hiç yetiştirilmez. Bu nedenle Arabica çekirdekleri çoğu zaman %100 ifadesi ile pazarlanır; bu yoğunluğunun, içindeki kafein miktarının ve kendine has lezzetinin orijinal haliyle korunduğunun göstergesidir.
Amerika kökenli bir firma olan Arabica, Türkiye'deki ilk şubesini 2014 yılında Ankara'da açtı. Mimar Elif ÜLGER YALÇIN ve Av. Sertaç YALÇIN tarafından kurulan Arabica'nın şu anda 18 şubesi bulunuyor. 2018 yılının sonuna doğru 35 şubeye ulaşmayı hedefliyorlar.
Lara'da başlayan yolculuk önce tüm Antalya'ya sonra diğer illere yayılmış sonra da ülkelere yayılma hedefi edinmiştir. Bu yolculuk 2020 yılının başında Türk Kahvesi markasının M. Latif Fidan'ın markayı devralması ardından hız kazanmıştır.
Kolombiya, kahve üretim hacmi bakımından rakip ülkelerin gerisinde kalmış olsa da, dünyanın en iyi kahvesinin üretildiği yer olarak ün yapmış bir ülke.
Güney ve Orta Amerika menşeili, arabica türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince öğütülür. Bir cezve yardımıyla su ve isteğe göre şeker ilave edilerek pişirilir. Küçük fincanlarla servis yapılır.
Amerika kökenli bir firma olan Arabica, Türkiye'deki ilk şubesini 2014 yılında Ankara'da açtı. Mimar Elif ÜLGER YALÇIN ve Av. Sertaç YALÇIN tarafından kurulan Arabica'nın şu anda 18 şubesi bulunuyor. 2018 yılının sonuna doğru 35 şubeye ulaşmayı hedefliyorlar.
Muhsin Yazıcı - Marka Sahibi - Coffee and study &Colombia Coffee | LinkedIn.
%100 yerli ve Türk markası olan Arabica Coffee House franchise ve yatırım koşulları hakkında bilgi almak için tek yapmanız gereken formu doldurmak. Size ulaşan uzman yetkililerimizden her konuda bilgi alabilir, tüm yatırım koşullarımızı öğrenebilirsiniz.
Kahve müdavimlerinin favorilerinden olan çekirdek kahve deyince, akla Jacobs geliyor. Ürün, kokusu ve yoğunluğuyla farkını gösteriyor. Kraft Foods güvencesiyle üretilen %100 Arabica kahve aromasıyla Türkiye de Espresso sevenlerin beğenisine sunulmuştur.
Robusta kahveler, Batı ve Orta Afrika, Güneydoğu Asya ve Brezilya'da yetişir. Yaygın bir kullanıma sahip olduğu için, daha kolay ulaşılabilir bir kahve çeşididir. Brezilya, Robusta yetiştiriciliğinde birinci sırada, Vietnam ise ikinci sırada yer alır.
Çünkü en iyi filtre kahve çekirdeği, arabicadır. En iyi çekirdek kahve olarak bilinen arabica, %1-2 oranında kafein içerir. Arabica, kahve içmeyi seven ama vücuduna fazla kafein yüklemek istemeyenlerin tercihidir. Farklı tatlardan hoşlananlar ise aromalandırılmış veya kavrulmuş filtre çekirdek kahveleri deneyebilirler.
Kahve'nin anavatanı olan Etiyopya'nın yüksek yaylaları, yabani kahve bitkisinin doğal olarak yetiştiği bölgelerde yerli halk bu bitkinin tanelerini un haline getirip bir çeşit ekmek yapıyordu . Meyveleri kaynatıldıktan sonra suyu içilmek suretiyle tıbbi amaçlı kullanılıyor ve "sihirli meyve" olarak adlandırılıyordu.
Kolombiya için dünya çapında en meşhur kahve üreticisi ülke diyebiliriz. 1980–2010 yılları arasında sıcaklığın artmasına bağlı iklim değişikliği sonucunda kendilerine has çekirdeklerin üretimi düştü ve uzun süre Brezilya'nın arkasında 2. olarak korudukları unvanlarını Vietnam'a kaptırdılar.
Türkiye'de kahve yetişir mi sorusunun cevabı “hayır”dır. Kahve çekirdeklerinin elde edildiği kahve ağacı, narin bir bitki olup her ortamda yetişemez. Türkiye'nin bulunduğu iklim kuşağı, kahve üretimi için uygun koşullar sunmadığından kahve Türkiye'de yetiştirilemez.
Dünyanın en pahalı ve aynı zamanda en az üretilen kahvesi unvanına sahip Luwak kahvesi, Misk kedisinin dışkısından üretilmektedir. Kökleri Endonezya' ya dayanan bu üretim süreci, Misk kedilerinin kahve çekirdeklerini yutması ile başlıyor.
Aslında birbirinden uzak iki bölge olmalarına karşın dibek kahvesinin çıkış noktası Diyarbakır ve İzmir yöreleridir. Diyarbakır ilinde dibek kahvesi Ege Bölgesi'nden farklı olarak, Urfa ve Maraş'ta daha çok içilen Menengiç kahvesi karıştırılarak tüketilir.
Endonezya'nın ünlü Bali adası, ziyaretçilerine dünyanın en pahalı kahvesini deneyimleme imkanı sunuyor. Misk kedisinin midesinde fermantasyona uğrayan kahve çekirdeğinden elde edilen "Luwak kahvesi" bin dolara kadar alıcı buluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri