Rent A Car kaskosu, oto kiralama hizmeti veren şahıs ve şirketlerin araçlarını teminat altına almasına olanak tanıyan kasko türüdür. Bir nevi garanti hizmeti olan Rent A Car, olası bir kaza ve hasar durumunda aracın maddi hasarlarının ve manevi tazminatın ödemesini yapar.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Kasko süreci hem kiralanan hem de satın alınan araçlar için bir yıllık bir süreyi kapsayacak şekilde uygulanır. Kasko yaptırmak oldukça önemlidir. Tatil ve seyahat gibi birçok nedenden dolayı tercih edilen araç kiralama hizmetinde, kiralanan aracın trafik sigortası ve kasko gibi poliçeleri standart olarak bulunmalıdır.
Kiralık araçlarda kasko olmaması müşteriyi bağlayan bir durum değildir. Bu hükmü gerçekleştirmesi gereken araç kiralama şirketidir. Sizin hatanızdan kaynaklanan durumla karşılaşmadığınız müddetçe ve kasko şirketlerinin ödeme yükümlülüğü olan durumlarda bütün sorumluluk araç sahibine aittir.
Araç Kiralama Koşulları Kişi araç kiralamak istediğinde firmaların yasal olarak istediği birtakım gereklilikler vardır. Bunların başında elbette sürücü belgesi, yaş sınırı ve kredi kartı geliyor. Araç kiralama işleminde kabul gören üzerinde fotoğraf ve TCKN olan yeni sürücü belgesidir.
İlgili 43 soru bulundu
Sürücü yaşınız 21 olması gerekiyor
En az 21 yaşında olduğunuzda ekonomik bir araç kiralayabilirsiniz. Orta sınıf bir araç için ise sizden istenen yaş şartı en 25 olmanızdır. Büyük ve lüks bir araç kiralamak istediğinizde ise en az 28 yaşında olmanız gerekir.
Kiralanan bir araç ile kaza meydana gelmesi sonucunda , bu aracın rent a car kaskosu yoksa, sigorta şirketlerinin hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar.
Bu, araç sizdeyken hasar aldığı takdirde araç kiralama şirketinin araç bedelinin tamamını sizden talep etmeyeceği anlamına gelir. Hemen hemen her zaman muafiyetlidir; bu, onarım veya değiştirme maliyetlerinin ilk kısmını siz ödeyeceksiniz demektir.
Kaskosuz Araç Kiralamak Suç mu? Kaskosuz araç kiralamak yasal olmaya bir işlemdir. Kaskosuz araç kiralayan firmalar zor durumda kalabilir. Aracın kaskosu olmaması kaza ve hırsızlık gibi olaylarda mağdur olmanıza sebep olur.
Fakat aracın yalnızca normal kaskosu yapılmış ise aracı kiralayan kişinin tüm hasar bedelini karşılaması gerekir. Rent A Car kaskosu ise hem aracı kiralayan kişiyi hem de araç kiralama yapan firmayı güvence altına alır.
Bununla birlikte, sigorta herhangi bir tarihte yapılabilir, sigorta zamanıyla ilgili kriterler sıfır ve 2. el araçlar için farklılık gösterir. Sıfır araçlar için satın alındıkları anda yaptırılması gereken zorunlu trafik sigortası, 2. el araçlarda ise noter satışından sonra 15 gün içinde yaptırılabilir.
Hayır. Kiralık aracı sadece kira sözleşmesinde ismi yazan kişi veya kişiler kullanabilir. Bu kişilerin dışında biri kullanırsa araç sigorta kapsamı dışında kalır ve tüm sorumluluk kira sözleşmesinde ismi yazan kişilerde olur.
Kiralık aracın kaskosu aracı yapar aracı kiraya veren değer kaybı ,gelir kaybı ile poliçe artış farkını sizden ister.
Kiralık Araçlarda Periyodik Araç Bakımı Kime Aittir? Kiralık araç periyodik bakım işlemleri kiralama yapan firmaya aittir. Dolayısıyla tüm bakım onarım işlemlerini firma zamanında yapmalıdır.
Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.
Rent a car kaskosu tıpkı normal kasko süreçlerinde olduğu gibi kasko ücretlerine göre sunduğu hizmetler de değişkenlik gösteriyor. Ancak çoğu rent a car kaskosunda kaza, yanma, doğal afetler, patlama, hırsızlık, hukuki koruma, hastane giderleri, pert olma yani aracın kullanılmaz hale gelmesi durumunda günce sağlıyor.
Araç kiralamada depozito, kiralık araçta oluşabilecek hasarın karşılanabilmesi ya da aracı kiralayan kişinin trafik kurallarını ihlal ederek ortaya çıkan trafik cezalarının ödenebilmesi için alınan teminattır. Araç kiralama depozito ücreti, araç kiralama firması tarafından alınmaktadır.
Poliçede yer alan önemli bilgilerden bir tanesi de muafiyettir. Muafiyet, gerçekleşen hasarın belli bir miktar veya oranının sigortalının üstünde kalmasıdır. Böylece sigortacı hasarın muafiyet tutarını aşan miktarını karşılar, bunun karşılığında ise sigortalı daha az prim öder.
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Hasarsız geçirilen her yenileme döneminde kasko hasarsızlık indiriminden de yararlanılabilmektedir. Kaskoda araç yaş sınırı, Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenmektedir. Türkiye Sigortalar Birliği kaskoda yaş sınırını 15 olarak belirlemiştir.
Araç kiralama noktasında aracın modeli, özellikleri ve tercih edilen kiralama platformu kâr elde etmek için büyük bir öneme sahiptir. Bununla birlikte doğru bir yöntem izlendiğinde aracı kiraya vermek son derece mantıklı ve etkili bir kazanç sağlama yöntemidir.
Tam Güvence Paketi
Süper Mini Hasar Güvencesi; rapor oluşturulması ya da tutanak tutulması mümkün olmayan ve tek tarafın etkilendiği hasar durumlarında müşteriye 3.500 TL'ye kadar beyanla onarım hakkı sağlayan bir hasar güvencesidir. Bu güvence ayna, far ve cam güvencelerini de kapsamaktadır.
Araç kiralarken ödenen depozito miktarı aracın sınıfı baz alınarak kiralama şirketi tarafından belirlenir. 2022 yılı için depozito miktarı 500 TL ve 5.000 TL arasında araç sınıfına göre değişiklik gösteriyor.
Kiraladığınız aracın motoru bozulursa çoğunlukla tüm masrafları kasko şirketi karşılıyor. Bu noktada sigorta eksperleri durumu analiz ediyor. Kiralık araçta kullanıcı hatası var ise bu tür durumlarda çoğunlukla karşılıklı anlaşmaya gidiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri