Makinede deterjan kullanmadan yıkamak mümkün olmayacaktır ama en azından ön yıkama yapılmaması tavsiye edilir. Makinelerin deterjan bölümüne mikrofiber bez şampuanı dökülerek bezin temizliğini sağlayabilirsiniz. Mikrofiber bezleri yıkamak için bu en sağlıklı yoldur.
Mikrofiber bezler, yumuşatıcı kullanılmadan yıkanmalı. 40 derece, bez için yeterli bir ısıdır. Diğer kıyafetlerle birlikte yıkanan bezler, tozu ve kiri kıyafetlere bulaştırabilir. Ayrı bir şekilde yıkanması tavsiye edilir.
Saç şekillendirme kutusu günlük kullanım için sıcak ipuçları nötr deterjan kullanın ve ılık suda yakl. 40°C'de yıkayın. Lütfen ürünü yıkamak için çamaşır makinesi tamburu ile elde yıkayın. Ağartıcı kullanmayın veya kuru temizleme Uzun süre ıslatmayın.
Paket içindeki tüm bezler aynı özelliklere sahiptir. Tuvalet ve banyoda kırmızı, pembe; mutfakta sarı, yeşil; obje ve cam temizliğinde mavi ile mor renkteki Vileda mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz.
Sert Sünger veya Fırça Kullanmak
Yumuşak mikrofiber bezler veya özel araç yıkama eldivenleri tercih ederek en temiz ve başarılı sonuçları elde edebilirsiniz. Sert fırça ve sünger sorunu genellikle yeni alınan ürünlerden çok tekrar kullanılan ürünlerde yaşanıyor.
İlgili 43 soru bulundu
Kâğıt havlular, eski tişörtler, bulaşık süngerleri (özellikle sert taraf) veya herhangi bir banyo havlusu kullanmak aracınıza zarar verir. Kullanmanız gereken tek bez güzel ve yumuşak bir mikrofiber havludur. Mikrofiber temizledikçe kirleri tutar ve arabanızı silerken çizilmesine izin vermez.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır. Araç üzerinde hiç köpük kalmayana kadar basınçlı su ile yıkanır.
Sarı kova, sarı bez; tuvalet, banyo ve duş alanlarında klozet ve pisuvar haricindeki tüm ıslak alanların (lavabo, duvar) temizliğinde kullanılır.
Bu noktada sıradan bir temizlik bezi yerine mikrofiber havluların kullanılması daha mantıklı olacaktır. Araba mikrofiber bez polyester ve polimitin adlı iki maddenin karışımının oldukça inceltilmesi ile üretilmektedir. Bu bezlerin en temel özellikleri arasında sadece su ile bile temizliğin sağlanabilmesidir.
Sıcak suyun içerisine sirke ekleyin ve el bezlerini suya bastırın. Yarım saat bu şekilde beklettikten sonra, bezleri çıkarıp suyla durulayın ve sıkarak asın. Isı, bakteri ve virüsleri öldürür ve bezleri dezenfekte etmenizi sağlar. Islak bezlerinizi kurutmadan kullanmayın.
Beyaz pamuklu havluları sıcak suda, renkli havluları ya da bambu veya mikrofiber havluları ise ılık suda yıkayın. Havluları yıkamak için kısa ve hassas programlar yerine normal yıkama ayarını seçin. Böylelikle havlular yıkama esnasında deterjana daha fazla maruz kalarak daha iyi temizlenir.
Mikrofiber saç havlularının yumuşak dokusu, saçı nazikçe sardığı için saça zarar vermez. Geleneksel havluların aksine, mikrofiber saç havluları sürtünme ve tahrişi azaltarak saçın kırılmasını önler. Bu, kuaförlerin müşterilerinin saçının sağlığını koruyarak, profesyonel bir hizmet sunmasına yardımcı olur.
Mikrofiber Bez Temizliği
Etkisinin azalmaması için herhangi bir temizlik ürünüyle de kullanmamalısınız. Bu yüzden bu tür bezleri yıkarken çamaşır deterjanı ya da yumuşatıcı kullanmamalısınız. Mikrofiber bez temizleme işlemi için ihtiyacınız olan tek şey sudur.
Mikrofiber bezler araç yıkama işinin bütün zorluğunu hafifletir ve en büyük yardımcı olur. Mikrofiber bez yapısında bulunan gözenekler ve emici yapısı ile araç üzerinde bulunan kiri ve suyu tamamen emer. Otomobil sahiplerinin en büyük sorunu normal bezlerin araba kurulamada emici olmamasıdır.
Sentetik sarı bezinizin bulunmadığı durumlarda mikrofiber bezleri tercih etmeniz yerinde bir karar olacaktır. Bu sayede kurulama işlemi sırasında yaşanabilecek çizilmelerin önüne geçersiniz. Aynı şekilde bu mikrofiber bezleri arabanızın camları için de kullanabilirsiniz. Hiçbir şekilde çizilme yapmayacaktır.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Araba yıkama işlemi sırasında öncelikle arabanızın en kirli kısmını yani genellikle tekerleklerini yıkayarak başlamalısınız. Kir ve kiri aracınızın boyasına bulaştırmamak için lastiklerinizi yeni bir kova su ile ayrı yıkayın.
KULLANIMI DOĞRU YÖNTEM: Öncelikle, bezi birkaç dakika suda bekletin ve deterjan eklemeye gerek yoktur; İkincisi, bezi zorla sıkın, ardından camı, mobilyaları ve diğer nesneleri silin; Son olarak, ürünlerin doğal olarak kurumasını bekleyin, su lekesi olmayacaktır.
Temizlik bezi ve kova rengi, iş alanına göre kullanılmalıdır. Mavi bez ve kova; Masa, etajer, yatak ve kenarları, cam önü, cam, tıbbi cihaz yüzeyleri ve kapı kolları, mobilya, ayna vb. Sarı bez ve kova; tuvalet hariç tüm ıslak alanlar ( banyo, duş, küvet, armatür vb.)
Yüksek Riskli Alanlar: Ameliyathaneler, yoğun bakımlar, hemodiyaliz üniteleri, izolasyon odaları, yanık üniteleri, Acil servis, sterilizasyon ünitesi, steril destek alanları,otopsi salonu,doğumhane vb.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Geniş bir kova içerisine bir miktar su doldurun. Yarım çay bardağı şampuan ve saç kremini ilave ederek iyice karıştırın. Arabanızın çizilmesini önlemek için sert uçlu fırça kullanmamaya özen gösterin. Yumuşak uçlu bir fırça ya da sünger yardımı ile hazırladığınız karışımı arabanıza sürün.
Araba yıkarken önce köpük mü yoksa su mu sorusu cevabı :
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır. Araç üzerinde hiç köpük kalmayana kadar basınçlı su ile yıkanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri