1.1) L1 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s'i, içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³'ü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW'ı geçmeyen iki tekerlekli araçtır.
1) L1e-A araçlar (motorlu bisikletler). 2) L1e-B araçlar (iki tekerlekli mopet).
1.3) L3 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s'i geçen yolcu sepetsiz iki tekerlekli araçtır.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
L kategorisi araçlar, benzinli, dizel veya elektrik motorlu, iki ve üç tekerlekli mopetler ve motosikletler, motorlu bisikletler, sepetli motosikletler, karayollarında kullanılan hafif ve ağır dört tekerlekliler ve hafif ve ağır dört tekerlekli motosikletler dahil olmak üzere iki, üç ve dört tekerlekli motorlu araçları ...
İlgili 41 soru bulundu
SINIF ARAÇLAR: AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR. (OTOMOBİL, KAMYONET, MİNİBÜS, ARAZİ TAŞITI VB.)
L1 SINIFI ARAÇ
50 cc motorlu bisikletler Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde L1 sınıfında bulunuyor. L1 sınıfı ise azami hızı 45 km/s'i geçmeyen iki tekerlekli araçları kapsıyor.
L Sınıfı Araçlar
L sınıfı araç kategorisi 7'ye ayrılır. L sınıfı araç sınıfları mopet ve motosikletlerin motor hacimleri, araç sürücü ehliyet sınıfları ve köprü otoyol sınıfları hakkında bilgiler verir.
Elektrikli bisikletler, Karayolları Trafik Kanunu'na göre bisikletlerle aynı kapsam altında değerlendirildiğinden ehliyet gerektirmez. Mopedler, Karayolları Trafik Kanunu gereği M sınıfı ehliyetler ile kullanılabilir.
D Segmenti Araçların Özellikleri
D segmenti araçlar, ortalama 4,6 m ile 4,8 m arası uzunluğa sahip araçlardır. Aynı zamanda iş veya aile için kullanıma çok uygun olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar tipik olarak beş yetişkin için oturma alanına sahiptir.
- M1 kategorisi: Yolcu taşımasında kullanılan araçlar ve sürücü koltuğuna ilave olarak sekiz koltuktan fazla koltuğu olmayan araçlar. - M2 kategorisi: Yolcu taşımasında kullanılan ve sürücü koltuğuna ilave olarak sekiz koltuktan fazla koltuğa sahip olan ve 5 tonu aşmayan maksimum ağrılığa sahip olan araçlar.
1.2) L2 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s'i, kıvılcım ateşlemeli motor ise silindir kapasitesi 50 cm³'ü, içten yanmalı motorlu ise azami net gücü 4 kW'ı, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW'ı geçmeyen üç tekerlekli araçtır.
Güncel yasalara göre 50 cc'ye kadar olan motosikletler B sınıfı, yani otomobil ehliyetiyle kullanılırken, bunun üzerinde silindir hacmine sahip motosikletler içinse A1 sınıfı ehliyet gerekiyor. 500 cc üzerindeki motor hacmine sahip motorları kullanmak için ise A2 sınıfı ehliyet gerekiyor.
D2 yetki belgesi Ulaştırma Bakanlığı tarafından yurt içi tarifesiz yolcu taşımacılığı yapacak olan gerçek veya tüzel kişilere verilen belge türüdür.
50 cc motor otobana çıkabilir mi? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
D sınıfı ehliyet, otobüs ve minibüs kullanmak isteyen kişilerin alması gereken ehliyet türüdür. Bu ehliyet türünün içeriği sadece otobüslerde oluşmamakla birlikte, aslen otobüs kullanmak isteyenlerin D ehliyeti alması zorunludur.
D1 Sınıfı Ehliyet
16+1 kapasiteli minibüsler içindir. Geçerlilik süresi 5 yıldır. 21 yaşını doldurmuş olma zorunluluğu vardır. D1 sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin B sınıfı ehliyete sahip olması gereklidir.
Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
Honda Today 50 cc , L 1 ruhsatlı.
Öncelikle ruhsatta sol orta kısımda "Araç Sınıfı" bölümüne bakmak gerekir. Eğer "M1" yazıyorsa "otomobil" sınıfına dahildir ve 2 yılda bir vizeye girer. Bu anlamda örneğin Fiat Fiorino Panorama'lar binek otomobil sınıfına girer. Eğer "N1" yazıyorsa, bu durumda araç "kamyonet" ruhsatlıdır ve yıllık vizeye girer.
Otomobillerin aks aralığı 3 metre 20 cm altında bulunduğu için bu sınıfta yer alır. 2. sınıf HGS hangi araçları kapsıyor? Bu sınıf içerisinde bulunan minibüslerin aks aralığı otomobillerden biraz daha fazladır. Dingil mesafesi 3 metre 20 cm'nin üzerinde bulunan ve minibüs olarak geçen araçlar 2. sınıf HGS araçlarıdır.
1. sınıf araç: AKS aralığı yani dingil mesafesi 3,20 metrenin altında olan araçlar 1. sınıf araçlar olarak kabul edilirler. Otomobiller 1. sınıf araçlar içerisinde yer alan araçlardır. 2. sınıf araç: AKS aralığı 3,20 metrenin üzerinde olan tüm araçlar 2. sınıf araçlardır. Minibüsler bu araç kategorisine girer.
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri