Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
Aracınıza fırça değdirmeyin
Ayrıca aracınız çamurlu ya da tozlu ise önce su ile ıslatın ve kirleri akıtın. Bu uygulama çizik oluşmasını engelleyecektir. Daha sonra ise aracınızı üst kısmı, yan tarafları, arka kısmı, ön kısmı gibi bölümlere ayırarak yıkayın.
Bu yüzden pasta işlemini yılda 1 defadan fazla yapmamak daha sağlıklı sonuç almanızı sağlayacaktır. Cila uygulamasını ise birkaç ayda bir yaparak toz ve kirden koruma sağlayabilir, parlak görünüme her zaman sahip olabilirsiniz.
Ön panelinizi ve havalandırma deliklerini daha küçük parçacıklardan temizlemek için bir mikrofiber bez kullanın. Toz bezleri ve mikrofiber bezler, havalandırma deliklerinizi çizmeyecek kadar yumuşaktır ve tozu aracınızın her yerine yaymak yerine tutmak için tasarlanmıştır.
Araç Yüzeyinin Toz Tutması
Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
İlgili 27 soru bulundu
Temiz bir bezle arabanızın içindeki tozları alın.
İçini nemli bir bezle dikkatlice silin. Bezinizin ıslak olmamasına özen gösterin.
Hızlı Cila Özellikleri;
Yapısı itibari ile nötr ph değerindedir. Toz tutmayan nano teknolojik bir özel formülizasyona sahiptir. Su itici özelliği ile araç kaportasından su damlacıklarının kolayca uzaklaştırılmasını sağlar. İçeriğindeki özel bileşenleri sayesinde araç kaportası üzerinde katman oluşturur.
Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir. Bu nedenle mevsimden mevsime cila işlemi tekrarlanabilir.
Hare gidericiler, üst katmanında oluşan ufak çatlaklardan kaynaklanan araba hologram izlerinin içlerini doldurur ve bunları gizler. Bazı durumlarda bu çatlaklar derinse iki veya üç defa uygulama yapmak gerekebilir. Uygun bir ışıkta kontrol ederek, bu çatlakların tamamen kaybolduğuna emin olun.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Kuru bir bez ile toz temizliği yapmak genellikle işe yaramaz ve sadece tozları dağıtır. Bunun yerine biraz nemli olan bir toz bezi kullanabilirsiniz. Hatta, tüm mobilyalarda ve yüzeylerde tozu en iyi şekilde alan mikrofiber bezlerden yardım alın.
Bazı durumlarda oluşan pasta ciladan sonra hare izleri Netfer Heroto-75 Hare Giderici İnce Pasta ile ortadan kaldırılabilir.
Güneş ışınlarından veya sıcaktan dolayı araç yüzeyinde oluşan lekeli hare görünümü için son derece etkili bir çözüm olan hare giderici pasta cila ürününün uzun süreli kullanım avantajı sayesinde tasarruf da edebilirsiniz.
Hare izi ya da haleme oluşan araçların dış yüzeylerinde örümcek ağı yapısına benzer şekillerin yok edilmesinde kullanılan malzeme, araç ve gereçlere hare giderici denilmektedir. Bahsi geçen bu malzemeler hare giderici cila, hare giderici sünger ve hare giderici pasta cila şeklinde sıralanmaktadır.
Profesyonel uygulamacılar 1 litre pasta ile 8 – 10 araca işlem yapabilirken, amatör kullanıcılar malzemeyi daha bol kullanırlar ve çok daha fazla pasta cila tüketirler. 30 – 40 cm alan için 3 – 4 damla Netfer pasta kullanarak çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Uygun ortam şartları sağlandığı sürece; yağmurlu veya karlı havalarda, her ay ve mevsimde hava sıcaklığı ne olursa olsun pasta cila her zaman yapılabilir. Sıcak yaz aylarında, soğuk kış aylarında veya ılık bahar aylarında pasta cila yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Arabaya Pasta Cila Yaptıktan Sonra Mutlaka Yıkanmalı Mıdır? Pasta cila öncesinde ve sonrasında araba yıkanabilir, hatta yıkanmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu pasta cila işlemine başlamadan önce aracın yüzeyinin tüm kir ve demir tozu gibi yabancı maddelerden temizlenmiş olması gereklidir.
Yağmur altında yapılmadığı sürece yağmurlu veya yağışlı havalarda da pasta cila yapılabilir. Pasta cila uygulamaları 4 mevsim yapılabilir.
Pasta cila işlemine geçmeden önce aracın dış bölgesinin iyi bir şekilde yıkanması gerekir. Daha sonra vernik yüzeydeki çıkmayan lekeler için kil hamuru kullanılır. Böylece temizlenen bölge pasta yapmaya hazırlanmış olur. Bu işlem sadece aracın boyasını parlatmak için uygulanmaz.
Araç bakım sektöründe en çok kullanılan terimler arasında yer alan wax; vernik gibi yüzeylerde direnci artıran, boyanın korunmasını sağlayan, boyalı yüzeyinde bir koruyucu tabaka, dış etkenlere karşı savunma alanı oluşturan cila ve bunun uygulanmasına verilen isimdir.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır. Araç üzerinde hiç köpük kalmayana kadar basınçlı su ile yıkanır.
Araba Motor Tazyikli Suyla Yıkanır Mı? Basınçlı su, su hasarına ve hassas bileşenlere zarar verebileceğinden, araba motorunun yıkanması için önerilmez. Bunun yerine motor bir hortum ve yağ giderici solüsyonla yıkanmalıdır.
Başlarken; Aracı doğrudan güneş ışığı görmeyen gölgeli bir bölgede yıkamaya dikkat edin. Çünkü güneş ışığı yıkama sırasında yüzeyi erkenden kurutarak boya üzerinde lekelenmelere neden olabilir. Ön cam sileceklerini kaldırarak cam temizliği için gerekli hareket alanını sağlayın.
Kalın pasta uygulaması yaparken agresif keçe veya sert sünger kullanılması gerekirken, kılcal çizikleri gidermek için yapılan ince pasta uygulamasında orta sertlikte sünger kullanılması gerekir. Cila uygulaması ise her durumda yumuşak cila süngeri ile yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri