1-Öncelikle yetkili bir Otogaz servisinde aracınızın LPG sisteminin söküm işlemi gerçekleşmelidir . 2- sökülen bu araca seri tadilat projesi (AİTM) belgeli projelendirme yetkisi olan bir firma tarafından lpg söküm proje hazırlanmalıdır .
LPG Sistemi İptali İçin Adımlar
Araç ruhsatınında yakıt sistemi Benzin-LPG ibaresinin kaldırılması için araç lpg söküm tadilat projesi yaptırmamız gerekmektedir. LPG sökümü yapıldıktan sonra TSE yetkili makine mühendisine LPG söküm projesi için başvuru yapıyoruz.
LPG söküm projesi fiyatı 2023 yılı için proje ücreti için bizi arayabilir bilgi alabilirsiniz. LPG söküm projesi ücreti 2023 TSE ücreti 1866 TL'dir.
LPG dönüşümü yapılmış bir aracın benzin sisteminde hiçbir değişiklik olmaz.Bu sebeple araç hareket halindeyken bile benzinden gaza veya gazdan benzine tek bir düğme vasıtası ile geçilebilir.İstenilmesi durumunda LPG montajı esnasında takılmış olan benzin valfinin kapatılması ile LPG sistemi tamamen devre dışı ...
LPG yakıt tasarrufunda çok fayda sağlayan bir sistemdir. LPG taktırdığınız aracınız çekişten düşmez ve yüksek performans vermeye devam eder. LPG sistemleri artık sıfır araçlarda da tercih ediliyor. LPG sistemlerinde birçok marka bulunuyor.
İlgili 15 soru bulundu
Benzin ya da LPG ile dizel tüm araçlar için 15 40 motor yağı kullanım imkanı tanımaktadır.
Evet LPG yeni takıldığı zaman ilk bakıma kadar biraz fazla yakar ama sizin dediğiniz rakamlar çok yüksek bencede göstergede sorun vardır ki bende göstergesi düzgün çalışan bir LPG sistemi görmedim her bakımda kalibrasyon yaptırıyorum ama bir kaç gün sonra yine kararsız göstermeye başlıyor.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
Araba gaz kelebeğinin kesilmesinin en yaygın nedeni kirli hava filtresidir. Hava filtresi kir veya diğer kalıntılarla tıkandığında, motora giden hava akışını kısıtlayarak güçte ve hızlanmada azalmaya neden olur.
Cevap: LPG'li araçlarda benzin pompası çalışmalı mı? Pompa çalışmaya devam etse LPG ile benzin tüketimi de olur ki bunu farkedersiniz.
Günümüz araçları, lpg ile kullanılsa dahi ilk çalıştırma benzinde gerçekleştiği için aracı devamlı benzinde kullanmak bir sorun oluşturmayacaktır. Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg'de çalışır.
Dolum için ideal basınç değeri 9-13 bar arasıdır. Ancak dolum basıncını görebilmek için araca dolum yapılırken oluşan basınca bakmak gereklidir.
Bir arabaya LPG taktınız ve bir fatura ve bir mühür ile işlemleri tamamladınız. Ama tam olarak bu kadarla da sonuçlanmayacaktır. Para cezasını önlemek için 30 gün içinde LPG sisteminizi ruhsata işletmeniz gerekmektedir. Gecikme durumunda ceza verilebilir.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
LPG sistemine sahip olan bir aracın bakımları 10.000 kilometre veya 6 ayda bir ( önce hangisi dolarsa) şeklinde yapılması gerekir. Bakımların geciktirilmesi sonucunda aracın sadece yakıt tüketimi etkilenmez. Bakımlarının yapılması durumunda motor arızası vererek yolda kalmanıza neden olabilir.
Herhangi bir gaz kaçağı durumunda otomatik olarak kendi kendini kapatır. Bu durum, olası kazaların önüne geçilmesini sağlar. Benzin kesici araç içerisinde arızalandığında araca zarar verebilir, bu sebeple kontrolünün yapılması önemlidir.
Arabada gaz yememe olarak tarif edilen terim ve tekleme sorunları araçtaki birkaç sistemle ilişkilidir. Bunlar; ateşleme, yakıt ve filtre, supap ve eksantrik ayarları, egzoz ve katalizör sistemleridir. Bu 4 sistemden birinde oluşabilecek sorun veya sorunlar aracın gaz yememesine yol açabilir.
Öncelikle arabanız LPG'li de olsa benzine ihtiyacınız var. Benzin biterse araba çalışmaz. Bu, çok basit bir bilgi ama pek çok araç sürücüsü LPG'li aracın benzinle çalıştığını bilmez. Bu durumda yapacağınız ilk şey, en yakın akaryakıt istasyonundan bir küçük bidon benzin alarak depoya boşaltıp aracı çalıştırabilirsiniz.
1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
LPG'li Araç 100 km'de Kaç Litre Gaz Yakar? Genel olarak, LPG ile çalışan bir araç 100 km yol yaptığında yaklaşık 5-8 litre LPG tüketebilir.
Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre; -1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir. -1 litre mazot yani motorinle ise yaklaşık 22.22 km yol kat edilmektedir.
Kışın evet biraz fazla yakar ama yazın da klimadan dolayı fazla yakar.
Benzin yapısı gereği, LPG'ye nazaran litre bazında %20 daha az yakıt tüketiyor, ancak LPG de benzine göre %50 daha düşük fiyata satın alındığı için daha tasarruflu deniliyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor.
kışın motora giren oksijen miktarı yaza göre daha yüksek olur araç ecu da bu oksijen miktarına göre yakıtı çogaltır kışın aracın çok yakmasının yegane sebebi budur..... ÇÜNKÜ; Ekim ayı içinde, aldığımız LPG içindeki propan oranı %30'dan %50'ye çıkartılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri