Öncelikle sakin kalmayı başarmalı ve sinirlenmemelisiniz. Diğer araçların camlarında herhangi bir iletişim numarası yoksa 155'i aramalısınız. Plaka numaralarını söyleyerek yetkililerin aracın kayıtlı olduğu kişilere ulaşmasını dakikalar içinde sağlayabilirsiniz.
Zabıta Amirliklerine ihbarda bulunmak için Alo Zabıta Hattını (153) arayabilirsiniz.
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Kat malikleri bütün ortak yerlere, 'arsa payları oranında' ortak mülkiyet hükümlerine göre malik oluyor. Kat malikleri, ortak yerlerde kullanma hakkına sahip. Bu hakkın otoparklardaki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlı.
Aracınızı herhangi bir apartmanın önüne park edebilirsiniz. Eğer o binada oturan kişilerde o park alanına ait bir tapu mevcut değilse sizin aracınızın oradan kaldırılmasını talep edemezler.
İlgili 26 soru bulundu
Alo 174 İhbar ve Şikayet.
Aslında kanunda garaj önüne park etmenin herhangi bir cezası yok. Araç çıkışını engellemekten kaynaklı araçları cekiyorlar.
Unutulmaması gereken nokta, dükkan önündeki boşluğun ortak yer sayılması ve maliklerin arsa payı oranında kullanımına sunulmuş olmasıdır. Yani bir başka ifadeyle, dükkan sahibinin de bu ortak kullanım alanında diğer malikler kadar hakkı vardır.
Park yasaklı alanlar, kaldırım, araba yolu, giriş kapısı önü, özel mülkiyet alanları, ücretli otoparklar gibi alanlara park edilemez. Uygun olmayan yerlere park edilen e-mopedler ceza alabilir ve ya çekilebilir. Bu durumlarda tüm sorumluluk kullanıcıya aittir ve oluşan maliyetler kullanıcıya yansıtılır.
KROKİ ÇİZDİRİP, NOTERE TASDİK ETTİRİN
Kat Malikleri Kurulu'nda/Toplu Yapı Temsilciler Kurulu'nda 5'te 4 oyla kabul edilerek, Yönetim Planı'nın (YP) eki olarak tapu kaydına işlenir. Böylece, otopark tartışması tümüyle ortadan kalkar.
Aracı Trafik Vakfı değil polis çektiriyor
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafikte araç çektirme yetkisi sadece poliste. Polis sadece kanun gereği araç çekim işinde Trafik Vakfı ya da Polis Hizmetlerini Geliştirme Derneği gibi derneklerden çekici hizmeti alabiliyor.
HATALI PARK CEZA MADDESİ
132 TL para cezası ve 15 ceza puanı tatbik edilir. Hatalı park eden araçlar, trafik ekiplerince otoparka çekilebilir. Aracınızı çıkarmak için masrafları ödemeniz gerekmektedir.
Kaldırım yoksa ve koyduğun duba araç geçişine engel teşkil etmiyorsa izin alırsın rahat. İzin alarak yaptırmanız daha doğru olur.
bu özelliği kullanmak için reklamsız üyeliğe sahip olmanız gerekmektedir.
Sorunların çözüm noktası ALO 130 hattı vatandaşlarca aktif olarak kullanılıyor.
Vatandaşlarımızın hatalı gördükleri sürücüleri bildirip denetime katılması ve şikâyetlerini bildirmesi için 155 polis imdat hattının yanında internet üzerinden ihlal bildirimi için yeni bir sayfa uygulamaya konulmuştur.
12) Park yeri,sinema,tiyatro,garaj,iş hanı vb. yerlerin giriş-çıkış yerlerine her iki yönde 5m. mesafe içinde, 13) Geçiş yolları üzerinde ve önünde PARK ETMEK yasaktır.
Benzer bir şekilde geçiş yollarını kapatacak şekilde durmak, fabrika gibi alanların giriş çıkışını engellemek de trafik kuralı ihlalleri arasındadır. Yanlış yere araç park etmek veya yanlış yerde araçla duraklamanın cezası ise 873 TL'dir.
Duraklama ve park etme: Madde 59 – Yerleşim birimleri dışındaki kara yolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek yasaktır.
Kat mülkiyeti kanunu esaslarına göre terasın kullanım hakkı tüm kat maliklerine aittir.
Kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alandır. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır.
Bazı yönetim planlarında, balkon altları ortak alanlar olarak belirlenir ve kat maliklerinin ortak mülkiyeti altında bulunur. Diğer yönetim planlarında ise, balkon altları bağımsız bölümlere ait olarak belirlenir ve ilgili bağımsız bölüm sahibinin mülkiyetindedir.
Kavşak, tünel gibi noktalarda duraklamak ve yaya geçidi, çöp konteynırı yanı gibi alanlarda park yapmak yasaktır. Eğer bu durum ihlal edilir ise herhangi bir trafik cezası ile karşılaşılabilmektedir. Aynı zamanda park durumunda iken araç çekilebilmektedir.
Park Yasağı Cezası
Trafik kuralları, sürücülerin ve diğer trafik kullanıcılarının güvenliği için belirlenmiştir. Bu kuralların bir kısmı, belirli noktalarda duraklamayı veya park etmeyi yasaklamaktadır. Bu yasaklar; özellikle kavşaklar, tüneller ve çöp konteynırları gibi alanlarda geçerlidir.
Daha ziyade ana caddeler üzerinde gerçekleşen yanlış park etme durumlarından ötürü cezalar kesilir. Park cezaları üç farklı şekilde uygulanırken var olan mesafe durumuna göre de tutarda değişiklik bulunmaktadır. Hatalı park etme halinde cezaların verilirken aracın görüntüsüyle birlikte dosya oluşturulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri