Yine göbek bölgesinde de, piercing küpesinin, bir yerlere takılmamasına dikkat etmek çok önemlidir. ilk delimde titanyum veya medikal çelik küpeler kullanılır. İlk 6 ay ilk küpenizi değiştirmemenizi tavsiye ederim. Yine de değiştirmek isterseniz iki ay sonra çıkartabilirsiniz.
İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Kulak delme işlemi sonrasında, herhangi bir enfeksiyon ve iltihaplanma yoksa, iyileşme sürecinden sonra en az 6 hafta boyunca küpeler çıkarılmamalıdır. 6 haftanın sonunda ise küpeleri çıkarılabilir ve farklı küpeyle değişim yapılabilir.
Helix piercing değiştirilmesi için öncelikle helix piercing delim bölgesinin iyileşmesi gerekir. Helix piercing iyileşme süresi ise çeşitli etkenlere bağlı olarak kişi özelinde değişebilir. Bununla birlikte helix piercing iyileşme süresi genellikle 3 ila 9 aydır.
Özellikle ilk takıldığında belli bir süre aksi bir durum meydana gelmediği sürece çıkarılmaması gerekir. Sonrasında da süreklilik arz edecek şekilde çıkarılıp takılması tavsiye edilen bir durum değildir.
İlgili 16 soru bulundu
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
İlk bir hafta bakım yapılarak şişlik indikten sonra, istenirse kısa küpe ile değiştirilebilir. Bakımında dikkat edilmesi gereken, en önemli şey yemeklerden sonra gargara ile pansuman yapılmasıdır.
Piercing taktırdığınızda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz hatta oldukça havalı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir.
Bora. 1-2 haftada değiştirilecek kıvamda iyileşir. 1-2 ayda ise tamamen iyileşir ve ömür boyu kapanmaz, sadece delik küçülür. Düzenli krem sürersen de iz kalmaz.
Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir. Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır.
İlk takılan küpelerin en az 1 ay kadar kulaktan hiç çıkarılmadan takılması gerekir. Erken çıkarılan küpeler, kanama ve iltihaplanma gibi problemlere yol açabileceği gibi deliğin hızlı bir şekilde kapanmasına da neden olur.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
Piercing uygulanan bölge tam iyileşme sağlayana kadar günde birkaç defa temizlenmelidir. Ancak günde 4 kereden fazla olacak şekilde veya önerilen ürünler dışında temizleme ürünleri kullanarak temizlemek cildinizi tahriş ederek iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
Thiocilline, Fucidin ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremler, piercing bakımı için tercih edilebilir. Bu kremleri günde bir ya da iki defa piercing bölgesine uygulamanız yeterlidir. Delim işlemi yapılan bölge; ıslak, nemli veya kremli kalmamalıdır.
Özellikle gençlerin merak ettiği bu konu, İslami camiada da tartışılmıştır. Kadınların tercih ettiği burun deldirmek ve hızma takmak, güzel görünmek için sıklıkla başvurulmuştur. İslamiyet'te kadın veya erkeğin hızma veya piercing takması mekruh olarak sayılmıştır.
Helix piercing kulağın kıkırdak bölgesine uygulanır ve bu bölgede enfeksiyon gelişmesi riski diğer bölgelere göre daha yüksektir. Piercing uygulaması yapılan bölgenin hijyeninin sağlanmaması ya da delim işlemi sırasında hijyen standartlarına uyulmaması piercing deliminden sonra enfeksiyon gelişimini tetikleyebilir.
Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir. Ayak, uyluk, bacak ve dizlerde bireyin kendisine zarar vermek maksatlı olan çeşitli izler, şekiller elenme nedenidir.
8. Conch piercingi
Listemizin acı skalasında birinciliğe oynayan conch piercingi çok fazla tercih edilen bir model değil.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
Piercinginizin temizliği ve bakımı için piercing bakım solüsyonu harici bir şey kullanmayın. Kantaron yağı, çay ağacı yağı, antibakteriyel sabun, kolonya, cilt antiseptiği vb. şeyler yeni yarayı tahriş edeceğinden kullanılmamaları gerekmektedir.
piercing bakımının amacı yarayı hızlı bir şekilde kapatmak olacaktır. bunun içinde tuz ve nem en iyi ilaçtır. Okyanus suyu ( serumfizyolojik) spray yada damlalar bakım için uygundur.
Piercing'ini suda beklet.
İçine ılık su koyduğun bir yumurta tutucuda 1/4 tatlı kaşığı deniz tuzunu erit. Kulağının delinen kısmını suya batır. 2-3 dakika beklettikten sonra sudan çıkar.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri