Aralık ayı meyveleri: Portakal, elma, mandalina, nar, ayva, muz, greyfurt, Trabzon hurması, limon, kestane, armut, muz, kivi.
Aralık ayı sebzeleri: Kereviz, yer elması, pırasa, lahana, brüksel lahanası, pazı, kırmızı turp, karnabahar, brokoli, ıspanak, şalgam, pancar, havuç, marul, roka, biberiye, soğan, nane, maydanoz, tere. Aralık ayı meyveleri: Mandalina, portakal, greyfurt, limon, elma, armut, muz, kivi, ayva, nar, bal kabağı.
Aralık ayı sebze ve meyve bakımından oldukça bereketli bir aydır. Bu ayda en çok brokoli tüketilir. Ardından kereviz ve lahana da hem yemekleri hem de salatalarıyla sofralarımızı şenlendirir. Karnabahar yine bu ayın vazgeçilmez sebzelerindendir.
İlgili 39 soru bulundu
Kış meyvelerinin başında tatlı, sulu ve lezzetli greyfurt geliyor. Kış mevsiminin gözde meyvesi ocak ayında olgunlaşır.
Böylece kuzey yarım küresindeki mevsimlere 21 Marttan başlayarak aşağıdaki gibi isim verilmiştir:İlkbahar,21 Mart-21 Haziran; yaz,22 Haziran-22 Eylül; sonbahar,23 Eylül-21 Aralık;kış,22 Aralık-20 Mart.
Ocak ayında tüketilmesi gereken meyveler: armut, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
Sebzecilik: Kışlık sebzelerin (lahana, havuç, turp, ıspanak, pırasa, marul) hasadına devam edilir.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Meyveler: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut. Tam zamanı: Patates, marul, taze fasulye, dolmalık biber, rezene.
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
Sonbahardan kış aylarına geçme döneminde bağışıklılık sistemimizi güçlendirmek için meyve ve sebze tüketiminin artırılması önemli noktalardan biridir. Kış meyvelerinden; elma, armut, nar, portakal, kivi ve mandalina hakkında daha fazla bilgilenmek için mutlaka okuyun.
Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür.
Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber. Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp.
Mart ayında tüketilmesi gereken meyveler: Portakal, elma, yerli muz ve limon. Mart ayı meyveleri ve sebzelerini yeteri porsiyonlarda tüketmek sağlıklı beslenme için doğru bir ilk adım olacaktır.
ŞUBAT AYINDA HANGİ MEYVELERİ TÜKETMELİYİZ? Armut, cennet hurması, nar, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
Kış gündönümü, (yaklaşık 21 Aralık), güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi'ne dik geldiği an. Kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılır.
Aralık ayında balıkların tam olarak yağlanıp lezzetlenir. Lüfer, torik, palamut ve uskumru bu mevsimde oldukça yağlı ve besleyicidir. Hamsi, tekir, barbunya gibi balıklar da bolca bulunup farklı çeşitlerde pişirilmeye müsaittir. İzmarit ve mezgitten uzak durulmalıdır.
21 Aralık'ta Güney Yarımküre'de yaz, Kuzey Yarımküre'de kış mevsiminin başlangıcıdır. GÜNEŞ'İN YÜKSELİŞİ VE BÜYÜYEN GÜCÜ TEMSİL EDEN GÜN! Bugün 21 Aralık ve Kış Gündönümü (Janua coeli).
Muz kış mevsiminde yetişen bir meyvedir. Sonbahar aylarında ekilen muz, 3-3,5 ay boyunca hasat edilebilir. Kasım ayındaki hasattan itibaren aralık, ocak, şubat ve mart aylarında muz tüketilebilir. Sonbahar ayındaki hasattan itibaren ilkbahar mevsimine kadar muz tüketimi yaygındır.
Öncelikle muz sonbahar aylarında yetiştirilmeye başlamaktadır. Muzun hasat süresi ise ilkbahar aylarına kadar devam etmektedir. En sık muz tüketimi yapılan aylar arasında ise kış ayları yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri