Miss Arap Sabunu, zeytinyağı özlerinden hazırlanmaktadır ve dermatolojik olarak test edilmiştir. Bu nedenle arap sabunu ile temizlik yapmak cildinize ve bulaşıklarınıza zarar vermez.
Ovalamaya ve sert kimyasallara gerek duymadan cildimize temas eden yüzey ve kıyafetlerdeki zorlu lekelerde etkilidir. Ruj lekesi, kahve lekesi, kurumuş kan lekesi, yağ lekesi gibi zorlu lekeler için çeşitli temizleyicilere ihtiyacımız yok. Miss Arap Sabunu zorlu kirleri temizlemede oldukça etkilidir.
İster elde ister bulaşık makinenizde Arap sabununu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bulaşıkların makineden nasıl bu kadar pırıl pırıl çıktığına inanamayacaksınız. Özellikle cam bardakları çok güzel parlatıyor. Bardaklarda koku yapmıyor ve kimyasal içermediği için gönül rahatlığı ile kullanılıyor.
Bir miktar Miss Arap Sabunu'nu suyun içine ekleyin. Su ve sabunu iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Temizleme bezinizi alın ve sabunlu su karışımına batırın. Çıkardıktan sonra temizleme bezinizi iyice sıkın.
Tınmaz “1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre suda seyrelterek daha sonra 9 litre suyla çoğaltabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
1 çay kaşığı arap sabunu, 0,25 litre bitkisel sıvı yağ, 1 litre su. Arap sabunu ve bitkisel sıvı yağ karıştırılarak kuvvetli bir şekilde çalkalanır ve üzerine 1 lt su ilave edilir.
Bu sabunlar cildi temizlerken aynı zamanda cilde nem ve esneklik sağlar. Ayrıca cildi yumuşatır ve cildin doğal pH dengesini korur. Sıvı arap sabunu ise yüzyıllardır tüm cilt tipleri için en etkili temizlik ve bakım ürünü olarak kabul edilmektedir.
Miss Arap Sabunu kurumuş sabun ve şampuan kalıntılarını, duş kabinlerinde birikmiş kirleri, su izlerini, muslukları, yerdeki ve duvardaki fayansları, küvetteki tüm kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Tüm bu yüzeyler için ayrı ayrı temizlik ürününe gerek kalmadan Miss Arap Sabunu ile temizlik yapabilirsiniz.
Miss Arap Sabunu zeytinyağı özlerinden oluşan içerikleri ile genel bir ev temizleyicisidir. Evinizdeki tüm yüzeylerde kullanabileceğiniz Miss Arap Sabunu'nu pimapen ve ahşap pencerelerin temizliğinde kullanarak ev ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz.
Arap Sabunu ile Koltuk Temizliği
Koltuklarınızı halı temizliğinde olduğu gibi arap sabunu ile silin ve ardından durulama suyuna doğal elma sirkesi ekleyerek durulayın. Koltuklarınız tertemiz, yumuşacık ve pırıl pırıl olacaktır.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Arap Sabunu ile Tuvalet Nasıl Temizlenir? Miss Arap Sabunu'nu tuvalet temizliğinde başka ürünlerle karıştırmaya gerek kalmadan doğrudan uygulayabilirsiniz. Miss Arap Sabunu'nu banyo ve tuvaletlerdeki tüm yüzeylerde kullanabilirsiniz.
Arap sabunu sadece cilt için değil, aynı zamanda saç ve saç derisi için de faydalıdır. Saç derisini nazikçe temizler, kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur ve saç tellerini güçlendirir. Doğal içeriği sayesinde saçlarınıza zarar vermeden temizlik sağlar.
Arap sabunu banyo, mutfak, halı, çamaşır ve bulaşık, saç ve cilt bakımına kadar çok geniş alanda kullanımı mümkün bir üründür. Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir.
Yağ lekelerini çıkarmak için* kullanılır. *Yağ lekeli çamaşırlar, makineye atılmadan önce, lekeli kısma biraz Arap sabunumuz sürülür. Hafifçe çitilenerek, kumaşın sabunu emmesi sağlanır. Sonra makineye atılarak yıkanır.
Sabun, kir ve leke tutan yağları çözme işlevinden ötürü etkili bir temizlik aracı. Sert kimyasallara veya ovalamaya gerek duymadan Arap sabunu kullanarak ruj, kahve, kurumuş kan ve yağ gibi zorlu lekeleri çıkarabilirsiniz.
Yaka ve kol kirlerini çıkarmak için kirli bölgelere arap sabununu sürün ve öyle makineye atın. Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Vegan sertifikalı bir temizleyicidir ve hayvansal maddeler içermez. Mutfakta da sorunsuzca kullanılabilir. Her yüzey için ayrı temizlik ürünü almaya gerek kalmadan Miss Arap Sabunu ile temizlik yaparak bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Mutfakta da yeteri kadar Miss Arap Sabunlu su ile her lekeyi çıkartabilirsiniz.
Arap Sabunu
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Cildinize ya da uyguladığınız döşeme kumaşlarına, perdelere zarar vermez. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Ev temizliğinde rahatlıkla tüm yüzeylerde kullanabilirsiniz. Evin tüm yüzeylerinde kullanılabilir olması özelliği ile aynı zamanda ekonomik bir temizleyicidir.
-Cilt lekelerinde beyazlatma etkisine sahiptir. ARAP SABUNU NERELERDE KULLANILIR? Temizlik deyince hele de doğal yollardan temizlik deyince akla ilk gelen ürün arap sabunudur. Arap sabununun temizlik alanı geniş olsa da sanıldığı gibi sadece temizlik için kullanılmaz.
Arap sabunu, üretiminde alkali olarak—sodyum yerine—potasyum hidroksit kullanılan bir sabun türü. Çoğunlukla sarı veya açık kahverengi renktedir ve yarı akışkan, macunsu kıvamı nedeniyle Türkçede ve bazı dillerde yumuşak sabun olarak da bilinir.
Makinenin deterjan gözüne, “min” yazan seviyeye kadar Arap sabunu doldurduk, kapağı kapattık ve makinenin düğmesine bastık! Bir saat kadar sonra bulaşıklar makineden pırıl pırıl çıkınca, “Tamam!” dedik, “Bir daha sentetik bulaşık deterjanı almıyoruz!” Meğer iş o kadar basit değilmiş…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri