Arap sabunu koltuk lekesi çıkarmadan oldukça etkili bir sabundur. Eğer koltuğunuzda oluşan lekeyi arap sabunu ile çıkarmak istiyorsanız, biraz ılık suda arap sabununu eritin ve bir bez yardımı ile koltuğunuzdaki lekeyi silin.
Arap Sabunu ile Yüzey ve Kıyafetlerden Leke Çıkarma
Ancak içeriğinde ağır kimyasallar olan temizlik ürünleriyle ilgili artık daha çok farkındalık sahibiyiz. Sert kimyasal içeren temizleyiciler yüzey ve kıyafetlerdeki lekeleri temizlerken deformasyonlara da sebep olmaktadır.
Arap sabunu banyo, mutfak, halı, çamaşır ve bulaşık, saç ve cilt bakımına kadar çok geniş alanda kullanımı mümkün bir üründür. Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir. Arap sabunu mikropları öldürerek istenilen temizliğin en doğal şekilde karşılanmasına yardımcı olur.
Arap sabunu ile temizlik yapabileceğiniz bir diğer alan çamaşırlarınızdır. Eğer Omo Active Sıvı gibi düşük ısıda bile lekeler üzerinde etkili olan bir çamaşır deterjanına erişmeniz mümkün değilse, Arap sabununu özellikle beyaz çamaşırlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Halı temizlemek için arap sabunu eskilerden beri en etkili yöntemdir. Arap sabununu ılık bir su içinde kolayca eritebilirsiniz. Sonrasında halıya uygun bir bez veya lifi sabunlu suyun içine batırın ve sıkın. Yarı ıslak şekilde halınızı silin ve her ilerlediğiniz alan için bu işlemi tekrarlayın.
İlgili 23 soru bulundu
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar. Koltuğunuzu sildiğiniz bezin yumuşak bir bez olmasına özen gösterin.
4) Arap Sabunu
Halıdaki çay lekesini giderme konusunda da size yardım edecektir. Bir miktar Arap sabununu çay dökülen halıya sürün ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra ince bir tül veya havlu ile lekeli alanı temizleyin. Lekenin gittiğini görünce çok şaşıracaksınız.
Kuru cilt sorununa iyi gelir. Gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Cilt lekelerinde beyazlatma etkisine sahiptir.
Hem cebinizi, hem çevre ve aile sağlığınızı düşünün! Öte yandan; arap sabunu ve sirkenin çamaşır makinesi için herhangi bir yan tesiri de yok! Hatta arap sabununu sulandırarak sıvı sabun olarak da kullanabilirsiniz, çünkü hem sıvı hem de katı sabunların içeriği zararlı kimyasallar dolu.
İster elde ister bulaşık makinenizde Arap sabununu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bulaşıkların makineden nasıl bu kadar pırıl pırıl çıktığına inanamayacaksınız.
- Cildin yumuşak olmasını sağlar. - Cildin kurumasını önler yağ oranını dengeler. - Cilde peeling etkisi yapar. - Ciltte uzun süre kullanılması beyazlatma etkisi gösterir.
Tuvalet temizliği sırasında farklı temizlik malzemeleri kullanılır. En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır.
Arap Sabunu ile Yer Temizliği
Ahşap yüzeyleri, 1 yemek kaşığı arap sabununu 1.5 litre sıcak suda iyice eritip 1 yemek kaşığı doğal temizlik sirkesi veya elma sirkesi ekleyerek silin. Arap sabunu ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır.
Sabun günlük hayatta oldukça fazla kullanılan bir temizlik malzemesidir. Ancak sabun lekesi, arkasında göze pek hoş gelmeyen bir leke bırakır. Özellikle sabun lekeleri kötü bir görünüme neden olur. İşte bu kötü görüntüden kurtulmanın yolları…
Arap sabunu banyo, mutfak, halı, çamaşır ve bulaşık, saç ve cilt bakımına kadar çok geniş alanda kullanımı mümkün bir üründür. Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir. Arap sabunu mikropları öldürerek istenilen temizliğin en doğal şekilde karşılanmasına yardımcı olur.
Arap sabunu yüze faydaları arasında yine yüzün pH dengesini koruyarak derinlemesine temizlemesi yer alır. Temizledikten sonra kuru bir görüntü oluşturmaz. Aynı zamanda arap sabunu cilde bir zararı olmadığı için ev temizlik ürünleri ve malzemelerinde de tercih edilebilir.
Arapsabunu asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı.
4-KARBONAT VE ARAP SABUNU
l Bir bardak arap sabununu sıcak suyun içerisinde eritin. l İçerisine 250 gram karbonat ekleyerek karıştırın. l Hazırladığınız bu karışım ile camları ovalayın ve pırıl pırıl olduklarına şahit olun.
Elde bulaşık yıkarken arap sabununu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz ama durulamaya özen göstermeniz gerekir. Aksi takdirde bulaşıklar, sabunun yapısından dolayı yağlı kalabilir.
Miss Arap Sabunu kurumuş sabun ve şampuan kalıntılarını, duş kabinlerinde birikmiş kirleri, su izlerini, muslukları, yerdeki ve duvardaki fayansları, küvetteki tüm kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Tüm bu yüzeyler için ayrı ayrı temizlik ürününe gerek kalmadan Miss Arap Sabunu ile temizlik yapabilirsiniz.
Cildinize ya da uyguladığınız döşeme kumaşlarına, perdelere zarar vermez. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Ev temizliğinde rahatlıkla tüm yüzeylerde kullanabilirsiniz. Evin tüm yüzeylerinde kullanılabilir olması özelliği ile aynı zamanda ekonomik bir temizleyicidir.
Arap Sabunu ile Elde Bulaşık Nasıl Yıkanır? Arap sabunu ile bulaşık yıkarken Miss Arap Sabunu'nuzu biraz sulandırabilirsiniz. Dilerseniz doğrudan da uygulayabilirsiniz. Tencere, tava, bardak, tabak gibi tüm bulaşıklarınızı yıkarken Miss Arap Sabunu'nu kullanabilirsiniz.
Bunun için bir kabın içerisine bir miktar karbonat dökünüz. Ardından az bir miktar kabın içerisine soğuk su ekleyiniz. Sonrasında macun kıvamına gelene kadar su ile karbonatı karıştırınız. Sonrasında ise bir bez ile karışımı alınız ve tampon hareketler ile leke üzerine uygulayınız.
Mümkün olduğunca yaymamaya özen gösterin ve fırçalamayın. Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin.
Ilık suda beklettiğiniz giysinin lekeli kısmına karbonatlı karışımı sürün ve bastırmadan ovalayın. Lekeli olan bölgeyi hafifçe ovalayarak temizleyin. Daha sonra soğuk su ile durulayın ve yıkama talimatlarına göre çamaşır makinesinde yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri