Veya arapsaçı, madımak, ısırgan, yabani kuşkonmaz, köremen gibi pek çok ot mevsiminde bolca alınıp, ayıklanıp doğrandıktan sonra kendi suyunda pişirilip hacmi azaltılarak, soğuduktan sonra da buzdolabı poşetlerine pay edilerek dondurulabilir.
Otları iyice kurutun ve bir kağıt havluyla üzerlerindeki nemi güzelce alın. Fazla nem otların bozulmasına, yaprakların yumuşamasına sebep olur ama az nemle de lezzet kaybı oluşur. İyice kuruladıktan sonra hafif nemli bir kağıt havluya dizin ve sarın. Hava almayan bir kaba koyun ve buzdolabına kaldırın.
Arapsaçı otunun en yaygın olarak bilinen özelliği, ağrı kesici olarak kullanılmasıdır. Kas ağrılarına, baş ağrılarına iyi gelen arapsaçı otu, ağrılara doğrudan etki etmekte ve kısa süre içerisinde ağrıları geçirmektedir. Arapsaçı otu hazmı kolaylaştırır. Mide asidini dengeleyerek bağırsakları rahatlatır.
İlgili 20 soru bulundu
Arapsaçı otu, sonbahardan başlayarak yaz aylarına kadar devam eden bir döneme kadar yetişebiliyor.
Deyimin aslı ''Arap sacı'' şeklindedir. Sac bir pişirme aracıdır. Osmanlı döneminde Araplar tarafından yapılan saclar tasarım harikası olsa da pişen etlerden çıkan yağların kötü kokmasına neden oluyordu. Bu dönemde Arap sacı deyimi, güzel başlayıp kötü sonuçlanan şeyleri tanımlamak için kullanılırdı.
Özellikle kökü almak suretiyle özel üretimden geçilerek, turşu halinde kullanılan bir ot türüdür. Aynı zamanda bir miktar arapsaçı otunun suda kaynatmak suretiyle bitki çayı olarak da tüketmek mümkün.
Arapsaçı, Akdeniz ve Ege'de neredeyse yıl boyunca yetişen, keskin kokulu ve yeşil bir bitki türüdür. Yapısal olarak dereotunu andıran arapsaçı, mutfaklarda kullanılan rezene bitkisinin yabani bir türüdür.
Arapsaçı bitkisi çiçek vermez. Toprak üzerinde halı gibi bir görüntü oluşturmaktadır. Bu da güzel bir görünüm oluşturmasına sebep olmaktadır. Bu çiçek, aşkın gözyaşı, bebek gözyaşı isimleri ile de bilinmektedir.
Otlar kavrulunca üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuzunu koyup, düdüklü tencerede 45 dakika pişirin.
Arapsaçı çiçekleri nemli ortamlara bayılırlar, susuzluğa dayanamazlar. Toprak sürekli nemli olmalı ve arapsaçı çiçekleri üstten sulanmalıdır. Kışın ev içinde bakılıyorsa kaloriferler çiçek yapraklarının kurumasına neden olabilir. Havanın nem dengesi de mutlaka sağlanmalıdır.
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini orta ateşte zeytinyağında, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. İri yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar kavrulunca üzerine iri doğranmış arapsaçını ekleyip biraz daha kavurun ve üzerini örtecek kadar su koyup, tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Veya arapsaçı, madımak, ısırgan, yabani kuşkonmaz, köremen gibi pek çok ot mevsiminde bolca alınıp, ayıklanıp doğrandıktan sonra kendi suyunda pişirilip hacmi azaltılarak, soğuduktan sonra da buzdolabı poşetlerine pay edilerek dondurulabilir.
Otları fazla aldıysanız da en iyi yöntem kurutmak ya da dondurmak. Üstelik dondurma işlemini otu daha da lezzetlendirerek yapmak mümkün. Bitkilerinizi doğrayıp buz kalıplarına koyun. Kalıpların üzerini zeytinyağıyla kaplayın ve buzluğa kaldırın.
BOL BOL ALIP BUZLUĞA ATIN.ÇOK ŞİFALI BİR BİTKİDİR. FAYDALARI; C vitamini açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan koruyor. Adet düzensizliklerinin azalmasına, regl döneminin düzenli bir şekilde devam etmesine yardımcı oluyor.
bir kase içine ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı konulacak ve karışım bir güzel karıştırılacak. Sos'u salata'ya önceden ilave edip salatayı bekletmeyin. Limon suyunun asiti arapsaçını bozuyor. Sos'u salataya servis ederken ilave edin.
Yabani rezene olarak da bilinen bu ot, rezene gibi annelerin sütünü arttırmak ile birlikte anne sütü kalitesini de yükseltmekte oldukça etkilidir. Emziren annelerin bu dönemlerinde Arapsaçı Otunu rahatlıkla kullanılabilirler.
Östrojen etkisi gösterebilen rezene çayının meme, yumurtalık ve rahim kanseri olan kişiler tarafından tüketilmemesi gerekiyor. Bununla birlikte pıhtılaşma problemi yaşayanlar ile kereviz ve havuca alerjisi olanlar tarafından kullanılmaması gerekiyor.
Toplu Saç ile Uyumaktan Kaçının
Uyurken saçlarınızın yüzünüze gelmesindense, saçlarınızı klasik üç telli örgü veya balık örgü ile toplayabilirsiniz. Saçlarınız örülü bir şekilde uyuduğunuzda, sürtünmeden gelebilecek olan saç kırılmalarını da önlemiş olursunuz.
Saçları güçlendirmek için kullanılan amla yağı aynı zamanda da saç diplerini besleyici bir etki oluşturur. Saç tellerini canlandırır ve nemlendirerek kurumasına engel olur. Saçları yumuşatarak daha sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
Türk saçı kalın telli yapısıyla daha doğal. Türk saçının yumuşak dokusu, kalın telli olması nedeniyle saç yıpranmıyor ve güzel görünümüyle tercih ediliyor. Dünyada da çok kaliteli bir saçtır. Eskisi kadar bulamadığımız için Türk saçının kilosunu 10 bin liradan alıyoruz" diye konuştu.
Türk kadınlarına özgü parlak, dolgun ve yumuşak yapıdaki uzun saçlar, güzelliğiyle peruk ve saç sektöründe son dönemde dünyada "Türk tipi saç" olarak üne kavuştu.
Saçın tipi, çoklu allel genler tarafından belirlenir. Allel dediğimiz kavram, farklı özelliklere sahip bir genin alternatif formu veya formlarıdır. Yani bu değişik alleller sayesinde saçın tipi çok değişik formlarda olabilir. (Düz ve kıvırcıklık dışında saçın dalgalı olması gibi.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri