Arap tava, yapımı oldukça kolay, pratik ve çok lezzetli bir yöresel yemektir. İçine koyulan sebzeler küçük küçük doğranıp, et ile birlikte harmanlanır ve tepsiye döşenip fırına verilir. Arap tavası Hatay yöresine ait bir yemek olup, bazı illerde farklı şekillerde yapılmaktadır.
Yapacak herkese şimdiden afiyet olsun. Arap Tava Malzemeler: 3 adet patlıcan. 400 gram kıyma.
İlgili 15 soru bulundu
Sebzelerin kuzu kuşbaşı etle mükemmel uyumu Maraş tavayı kendi mutfağınızda da çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Yanına lavaş ve ayranla yenmesi ayrı bir güzel olan bu yemeğin, eksiksiz malzeme listesi ve yapım aşamaları hemen parmağınızın ucunda!
Gaziantep'in meşhur yemekleri şunlardır; Ali Nazik kebabı, batma kaymak, patlıcan kebabı, lahmacun, ayva kebabı, elma kebabı, nohut dürüm, firik pilavı, simit kebabı, içli köfte, pirpirim aşı, Antep fıstıklı şekerli börek, mahşe, cacıklı Arap köftesi, cartlak kebabı, yağlı köfte, ekşili taraklık tava, iç katması, ...
Dünya mutfaklarında da önemli bir yere sahip olan Gaziantep'in 291 çeşit yemeği olduğu açıklanmıştı. Bu yemeklere tatlı ve kebaplar eklendiğinde ise yemek sayısının 500'e yaklaşacağı belirtildi. Antep, özellikle kebap yapımının en yaygın olduğu mutfaklardan biridir.
Salçasını, yağını, suyunu ve baharatlarını da ilave edip, güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz harcı, fırın tepsisini kaplayacak şekilde üstünü düzleştirerek güzelce yayın. Tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor.
Patlıcan Tava (Malatya)
Pişireceğiniz fırın tepsisine önce doğranmış soğanı, sarımsağı koyup, salçayı ilave ederek karıştıralım. Bütün sebzeleri, eti, kuyruk yağını, baharatlarını suyu ekleyip biraz karıştırarak 200 derece fırında 40-45 dk kadar etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Bilindiği gibi Resûlüllah (a.s.) Efendimiz zamanında kaşık, çatal, bıçak yoktu. Araplar yemeği genellikle elleriyle, yani parmaklarının marifetiyle yerlerdi.
Gaziantep'te baklavanın yanısıra şöbiyet, bülbülyuvası ve zümrüt yeşili dolama, kadayıf, künefe, susamlı, cevizli, leblebili helva, kuymak da aranılan tatlılardan. Ağzınıza değdiği an dağılan kurabiye ve katmer ise başka bir yerde bulamayacağınız tatlardan. Kahke'yi unutmamak gerek elbette.
Gaziantep'in meşhur baklavasının en belirgin özelliği yufkanın ince açılmasıdır. Diğer meşhur tatlılar da genellikle şerbetli tatlılardır. Şöbiyet, bülbülyuvası, zümrüt yeşili dolma, kadayıf, künefe, susamlı, cevizli, leblebi helva, kuymak, kahke ve katmerdir.
Şehrin Meşhur Lezzetleri Arasında Yer Alan:Urfa Kebabı
Şehrin en meşhur lezzetlerinden biri olan ve bölge halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen Urfa kebabı, özellikle sıra gecelerinde yapılmaktadır. Yapımında koyun kıyması veya kuzu kıyması kullanılmaktadır.
Konya denilince ilk akla gelen yemek nedir sorusunun cevabı kesinlikle” Etliekmek. Pideye benze de kendine has pişirme yöntemi ve tadıyla pideden çok farklı.
Kahramanmaraş'a özgü yemekler arasında Maraş tarhanası, Maraş dondurması, Maraş köfte, acem pilavı, Maraş Tava, cevizli kırma tatlısı, sömelek köfte, mumbar dolması, çöş börek, un sucuğu, ciğerli bulgur pilavı, pazı sarması, eli böğründe, Maraş paçası gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
Kahramanmaraş yöresine ait bir et yemeği olan Elbistan tava, son dönemlerde Ramazan menüleri hazırlamak isteyenler tarafından sıklıkla araştırılan bir lezzet haline geldi. Aslen Osmanlı mutfağından gelen Elbistan tava, damak çatlatan tadıyla hemen herkesin favori yemekleri arasında yer alıyor.
Kahramanmaraş'ın yöresel mutfak kültürü Maraş tarhanası, tarhana çorbası, eşkili çorba, döğmeli mercimekli çorba, paça, simit köftesi, kısır köftesi, içli köfte, sömelek köfte, suluyağlı köfte, eşkili köfte, yoğurtlu köfte, yavan köfte, ekşili aya köftesi, yoğurtlu kebap, ravanda şerbeti, döğme aşı, Maraş dolması, ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri