Derin dondurucu su akıtıyorsa öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkartıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Sandık tipi derin dondurucunuzun dibinde su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliğinin üzerinde tıpa vardır. Tahliye deliğini tıpası tam takılı değilse veya ürünün dış yüzeyinde bulunan tahliye kapağı kapalı değilse derin dondurucunuz su akıtabilir.
Su tahliye tapası, derin dondurucunuzda fazla suyun biriktiği bölümdür. Makinenizi kısa süre önce fişten çektiyseniz, oluşan karlanma ve buzlanma eriyerek bu bölümde birikir. Su tahliye tapası gevşemişse alt kısımdan su akıtabilir.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Dondurucu olarak kullanmak istediğinize: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını -18 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortam sıcaklığı 30 dereceyi aşıyorsa -20, -22 ya da -24 konumunda çalıştırmalısınız.
İlgili 39 soru bulundu
Kullanıcıların kutu içerisinden çıkan talimata uygun olarak derece ayarı yapması öneriliyor. -18 derece derin dondurucunun kış mevsiminde düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Sıcaklıkların yükseldiği yaz mevsiminde ise, sıcaklıklar göz önüne alınarak ortalama -20 derecede çalıştırılması gerekiyor.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
Fısfıslı bir şişeye 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Şişeyi güzelce çalkalayın ve dondurucunun içine sıkıp sünger yardımıyla silin. Daha sonra nemli bezle üzerinden geçebilirsiniz. Derin dondurucunun dışını ve kapağını da bu şekilde silmeyi unutmayın.
Sebzeliğe yerleştirdiğiniz besinler, sebzelik arkasında bulunan su tahliye giderini tıkamış olabilir. Temizliğini yaparak sorunu giderebilirsiniz. Düğme üzerinde Min ve Max yazıyorsa düğme ibresini ortaya, 1'den 4 ve Max'a kadarsa 2 veya 3 konumuna, 2'den 8'e kadarsa 4 konumuna alabilirsiniz.
Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Çekmeceli derin dondurucu temizliğinde ürünün sahip olduğu her çekmecenin ayrı ayrı silinmesi önerilir. Rafların büyüklüğüne göre elde yıkanmaya uygun ebatlardaki çekmeceler, suyun altında da yıkanabilir. Tabii bu işlem öncesinde dondurucu içindeki ürünler güneş ışığı almayan ve çabuk erimeyecek bir yere konulmalıdır.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Dondurucunun buzunun çözülmesi:
Buzdolabını kapatın. Dondurucunun içindeki gıda ürünlerini çıkartın, birkaç kat kağıd ile sarın ve soğuk bir yerde saklayın. Kapıyı açık bırakın, tahliye tapasını çıkartın ve suyu bir tepside toplayın. Buzu hızlıca gidermek için uygun bir kazıyıcı kullanın.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar. Joker özellikli ürününüzü dondurma konumunda kullanmak istiyorsanır: Öncelikle ekranın sağındaki çizgi simgeli tuşa 1 saniye basarak uyarıyı kaldırın.
Sakladığınız yiyeceklerin buzu çözülmüş olabilir. Yiyeceklerin bozulup bozulmadığını kontrol edin. Ekranın altındaki düğmelerden kar simgesine basarak ürünü "Hızlı Dondurma" konumuna alın. Hızlı dondurmayı iptal etmek için tekrar aynı tuşa basmanız yeterlidir.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
No frost buzdolabı buzlanma sorunu su kanallarındaki tıkanmalardan meydana gelebilir. Buzdolaplarında su kanalları bulunmaktadır. Buradaki tıkanma buzlanma sorunlarını beraberinde getirir. Ayrıca buzlanma yapmasının bir diğer nedeni, kapağını tam kapatmamanız olabilir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
Derin dondurucu, gıdaları uzun süre saklamak için kullanılan bir bölme olduğu için genellikle -24 ile -18 derece arasında ayarlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri