Diş protezlerini temizlemenin etkili bir yolu, Corega gibi özel bir diş protezi temizleyici tablet çözeltisi içinde bekleterek derinlemesine temizlemektir. Temizleyici tabletler ayrıca kokuya neden olan bakterilerin %99,9'unu ortadan kaldırır*.
Bu kaplamaların koku yapması normal şartlarda görülmez. Kaplamaların koku yapması çoğunlukla ağız hijyeni eksikliğinden dolayıdır. Bunun yanısıra eskiyen kaplamaların diş eti uyumları bozulur ve diş ile kaplama arasına yiyecek kaçmaya baslar. Bu da temizleme problemi yarattığından ağız kokusu kaçınılmaz olur.
Yeterli uzunlukta diş ipi koparıldıktan sonra iki elin işaret parmağına birkaç tur dolanır. Başparmakla tutularak iki dişin arasındaki boşluktan kaydırılır ve diş eti sınırına kadar getirilir. Komşu iki dişin her iki yüzeyi nazikçe temizlenir.
1-Zirkonyum dişler koku yapar mı? Zirkonyum dişler koku yapmazlar.
İlgili 35 soru bulundu
Ağız kokularının %90'ı ağız ve diş hastalıkları ile kulak burun boğaz hastalıkları nedeniyle ortaya çıkar. Boğaz enfeksiyonları, boğaza bağlı sinüsler, akciğer hastalıkları kötü nefes kokusunun başlıca nedenleri arasında sıralanabilir.
Ağzımın koktuğunu nasıl anlarım? Ağız kokusu yaşayıp yaşamadığınızı anlamanız için bileğinizin iç tarafına tükürün ve 10 – 15 saniye kadar bekleyin. Süre dolduktan sonra tükürüğünüzü koklayın. Eğer kötü bir koku alıyorsanız ağız kokusu yaşadığınız anlamına gelmektedir.
Zirkonyum kaplamalar düzenli olarak fırçalanmazsa ve temizlenmezse, kaplama altında çürüme veya kaplama çevresinde diş eti hastalığı oluşabilir.
Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
Zirkonyum kaplamalar normal dişler gibi kullanılabilir. Günlük diş temizliği rutinine uygun bir şekilde fırçalanıp diş ipi kullanılarak temizlenebilirler.
Eğer kaplama altındaki dişte bir çürük tespit edilirse, bu durum acilen tedavi edilmelidir. Öncelikle kaplama çıkarılır ve altındaki çürük temizlenir. Ardından, diş tekrar kaplanmadan önce tam anlamıyla sağlığına kavuşturulmalıdır. Çürük çok derinse ve dişin sinirine ulaşmışsa, kanal tedavisi de gerekebilir.
Zirkonyum kaplamaların bakımını nasıl yapabilirim? Normal diş fırçalar gibi dişler fırçalanır. Diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss (özel diş ipi) kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelindiğinde zaten oluşabilecek problemler öngörülüp önlemler alınır.
Yapmanız gereken şey bir diş fırçasına yeterli oranda karbonat ekleyip dişlerinizi fırçalamak olacaktır. İsterseniz karbonatın yanına sirke ve limondan yapılmış bir karışım ekleyerek de lekeleri temizleyebilirsiniz. Haftada en az 2 kez denemeniz gerekir.
Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Laboratuvar testi yapmadan; kaplamada kullanılan porselen veya zirkonyumun çin malı olduğu, iyi veya kötü kalitede olduğunu anlamak mümkün değildir. Klinik muayenede sadece yapılan kaplamanın teknisyen tarafından iyi hazırlanıp hazırlanmadığı ve hastanın ağzına uyum gösterip göstermediği anlaşılabilir.
Diş kaplama için diş kesme genellikle zirkonyum kaplama tedavilerinde sık kullanılan bir yöntemdir. Kesilecek dişler kullanılacak malzeme ile birlikte istenilen görüntüyü vermelidir.
Zirkonyum Diş Ne Zaman Oturur? Uygun dişlerin belirlenmesi ve röntgen görüntülerinin değerlendirilmesi gibi pek çok süreç dahil olmak üzere, iki hafta içinde zirkonyum kaplamalar tamamlanır.
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
Zirkonyum diş kaplama tedavisini takip eden 1 hafta boyunca aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyecekler-içecekler tüketilmemeli, sert ve yapışkan gıdalardan uzak durulmalıdır. Zirkonyum diş kaplamaya alışma süresi genellikle 5-10 gün içerisinde tamamlanır.
Günde en az iki kere fırçalanmalı ve diş ipi ile kaplama araları temizlenmelidir. Diş arasında kalan yemek kalıntıları zamanla ağız kokusuna sebebiyet verir. Ağız kokusunun tam olarak önüne geçebilmek için başlangıç aşamasında misvak kullanmak, klasik bir şekil de diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak yeterli olacaktır.
Porselen kaplama diş temizliği nasıl yapılır? Ağzınızda porselen kaplamalar bulunuyorken rutin ağız ve diş bakımı uygulamalarını devam ettirmelisiniz. Dişlerinizi yemeklerden sonra fırçalamalı ve gerekiyorsa diş ipi kullanmalısınız. Aşındırıcı olmayan standart bir diş macunu temizlik için yeterlidir.
Zirkonyum dişler cilalı ve pürüzsüz yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve, çay, sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır.
Ağız kokusu ise boğaz enfeksiyonlarının ve diş çürüklerinin tedavi edilmesi ile çözülebilir. Ayrıca; diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve ağız bakım sularının kullanımı da alışkanlık haline getirilmeli ve ihmal edilmemelidir.
Yani, nefes kokusu ağız kaynaklı değil, içten gelen bir problemin neden olduğu bir durumdur. Ağız kokusu ise boğaz enfeksiyonu, diş çürükleri gibi durumların tedavi edilerek çözülmesiyle sonuçlanır.
Doğru ve etkin diş fırçalama,diş ipi ve dil fırçası kullanımı, varsa protezlerin temizliğinin sağlanması önem taşıyor. - Çinko içeren gargaralar ve sakız kullanımı işe yarıyor. - Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri