Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
İdeal olarak bu derece mevsime göre 2-5 arasında değişir. No-Frost buzdolapları içinde bu geçerlidir. Kış aylarında dereceyi 2 veya 3'e getirmeniz yeterli olacaktır. Yaz aylarında ise yaşadığınız yer eğer çok sıcaksa 5, ortalama sıcaklıkta ise 4 ayarı yeterli olacaktır.
Yaz aylarında genel olarak hava daha sıcak olduğundan dolayı buzdolabının iç kısmı +2 dereceye ayarlanabilir. Bu, daha soğuk tutarak gıdaların bozulmasını önler. Buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusuna yanıt vermeye devam edecek olursak, yaz aylarında buzluk kısmının -20 dereceye ayarlanması önemlidir.
Beko Buzdolabı Derecesi 1 2 3 4 5
Bu ayar, dolap az dolu olduğunda veya kış aylarında kullanılabilir. 2 derece, orta düzeyde bir soğutma seviyesini temsil eder. Bu ayar, dolapta bulunan gıdaların çoğu için uygun bir sıcaklık koruması sağlar. 3 derece, orta yüksek seviyede bir soğutma seviyesini ifade eder.
İlgili 45 soru bulundu
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın. Bazı modellerde ise buzdolabınızın önünde ekranda soğutucu bölümünü gösteren kapı simgesi ve hemen yanında dereceyi görürsünüz.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Altus Buzdolabı Kış Ayarı
Altus buzdolabında kış ayarı için ideal derece aralığı +4 ile +8 derece arasında olabilir. Bu aralık, yiyeceklerin uygun şekilde soğutulmasını sağlarken aşırı soğutmayı önler.
Arçelik buzdolabı soğutmama nedenlerinden en önemlisi bakımının yeterli ve düzenli yapılmamasıdır. Dolapların içerisinde bulunan kanal ve hortumlar zamanla su ve pislikler ile tıkanabilir. Bunların mutlaka zamanında temizlenmesi gerekir. Özellikle su kanallarını belli aralıklar ile kontrol etmelisiniz.
Buzdolabını kapatın ve güç kaynağına yeniden takın. Cihazı tekrar çalıştırın ve ayarlanan sıcaklığa ulaşana kadar bekleyin. Bu genellikle 4 ila 6 saat alır.
Dolabınız no-frost özelliğe sahip değilse temizlemek için buzların erimesini beklemelisiniz. Çıkarılabilir parçaları ise dolaptan çıkararak ayrıca yıkayabilirsiniz. Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır.
0 buza yakın soğukluğu verir. Rakam arttıkça dolap içindeki ısı da artacaktır. Eğer ortalama bir buzdolabı soğukluğu istiyorsanız 2 – 4 ayarı yapabilirsiniz. 2 derece soğuk, 4 derece ideal bir soğukluğu temsil edecektir.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Enerji sınıfı E, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi evlerin olmazsa olmazı haline gelen cihazların kullanımında, yüksek elektrik ihtiyacının olduğu ve beraberinde getirmiş olduğu maliyet olarak tanımlamak mümkündür. Enerji Sınıfı E Ne Demek? Enerji sınıfı E, tüketiminden kullandığı enerji miktarıdır.
Soğutucu kısmının kapağını açtığınızda arkada ya da yan tarafta termostat düğmesini görürsünüz. Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz.
Uyarıyı ekrandan kaldırma
Ürününüzde "Zil veya Çan", "Alarm Off", "Çizgi tuşları" varsa bu tuşa bir saniye süreyle basıp elinizi çekmelisiniz. Ekranınız dokunmatikse, "Alarm Off" simgesi veya uyarı gelen ünlem işaretine bir saniye süreyle basarak uyarıyı kaldırabilirsiniz.
Buzdolabı Soğutma Probleminin Çözümleri
Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Buzdolabının kapısının sıkıca kapanmaması, arkasındaki ısı deşarj bölgesinin kirli olması, içinin aşırı dolu olması veya buzdolabı soğutucu sistemindeki bir arıza, bu sorunların en yaygın olanları arasındadır.
Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur. Bu butonu bulmak için kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. Reset butonunu bulduktan sonra, biraz basılı tutun. Bu işlem sırasında buzdolabının fişi prizde olmamalıdır.
Buzdolabını yerleştirip kurulumu yapıldıktan sonra, ilk 6 saat boyunca çalıştırmayın. Temizleme ve kurulama işlemi bittiğinde ve 6 saatin sonuna gelindiğinde, buzdolabını fişe takarak boş bir şekilde çalıştırabilirsiniz. 1-2 saat bekledikten sonra besinleri yerleştirerek çalıştırmaya devam etmeniz daha doğru olacaktır.
Kullanıcıların kutu içerisinden çıkan talimata uygun olarak derece ayarı yapması öneriliyor. -18 derece derin dondurucunun kış mevsiminde düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Sıcaklıkların yükseldiği yaz mevsiminde ise, sıcaklıklar göz önüne alınarak ortalama -20 derecede çalıştırılması gerekiyor.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Soğutma ayarı dereceli ise -18 ile +4, çevirmeli düğme varsa 2 konumuna getirin. Max- Min olarak ayarlanıyorsa Min konumuna ayarlayın. Besinler arka duvara değmeyecek şekilde yerleştirildikten 12 saat sonra sorun çözülecektir. Sorun devam ederse Web sayfasından servis için randevu alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri