Aren sözcüğünün kökeni Farsçadır. Ancak Hititçe ve Arnavutçada da sıkça kullanıldığı görülmektedir. Türkçe bir kelime olmamasına rağmen TDK sözlük anlamı bulunmaktadır. Aren TDK sözlük anlamı parlak renkli, ışıltılı kum tanesi demektir.
Aren ismi Türkçe değildir. Kökeni oldukça eski zamanlara dayanan isim, Farsça kökenlidir. Aren isminin kökeni Farsça olsa da eski Hititçe ve Arnavutça'da da kullanılan bir kelimedir. Hem kız hem de erkek ismi olarak tercih edilen Aren, son derece anlamlı bir isimdir.
aren isminin kökeni oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. sözcüğün kökeni farsçadır. ancak eski hititçede ve arnavutçada da ismin farklı anlamları bulunmaktadır. aren ismi, farsçada çöldeki en parlak, görkemli kum tanesi demektir.
Aren sözcüğünün kökeni Farsça'dır. Arnavutça ve Hititce'de de kullanılan bir kelimedir. Farsça anlamı parlak renkteki kum tanesidir. Bu anlamda kastedilen kum çöl kumudur.
Aren ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Aren ismini koymak caizdir.
İlgili 27 soru bulundu
Aren ismi, hem kız hem de erkek çocuklarında kullanılmaktadır. Bu sözcüğün kökeni oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Sözcüğün kökeni Farsçadır. Ancak eski Hititçede ve Arnavutçada da mevcuttur.
Soner Yalçın'ın, avukat Feza Kutanoğlu ile evliliği 10 yıl sürdü ve bu evlilikten Aren Soner (d. 2000) adında oğlu dünyaya geldi.
Aren isminin karakter özellikleri
Akıllı ve yeteneklidir; ama duygusallığının kurbanı olmaya da çok yatkındır. Kurnaz yapısına rağmen, çabuk aşık olup kandırılabilir. Hayal gücünün gelişmişliği nedeniyle, hayal ile gerçeği birbirine karıştırmaya eğilimlidir.
Aden ismi, anlam olarak; "cennet bahçesi" anlamına gelir. Ayrıca, terimsel anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı yapan organ ve bez anlamında kullanılmaktadır. Aden, bunların yanında, Yemen'deki bir liman şehrinin de adıdır. Aden isminin kökeni, Arapçadır.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Arel ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Temiz. Dürüst kimse.
İsmin kökeni Hint Avrupa dillerine dayanmaktadır.
Melina isminin kökeni Yunancadır.
Ermenistan'da 2000 yılından bu yana sürdürülen Genetik Köken Araştırmaları ile ilgili bilgi veren Genetik Uzmanı Yrd.Dç. Dr. Osman Çataloluk, Ermenilerin yüzde 49'unun Türk-Kıpçak kökenli olduğunun ortaya çıktığını söyledi.
Arel konulması tercih edilen erkek isimlerinden birisidir. Arel ismi köken itibariyle Türkçe bir isimdir. İslamiyet'te Arel ismi geçmemektedir.
Arapça kökenli olmasına karşın Osmanlıca bir kelime olan Arem asıl olarak "A'rem" şeklinde okunuyor. Arem isminin kullanıldığı bölgelerde "Aram" ismi de genellikle kullanılır. Aram da Osmanlıca kökenli ancak yine Arapça'dan geçme bir kelimedir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Karan ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Temiz, masum, katkısız. Sözünün eri, yiğit. Kahraman, yürekli.
Pera karşı taraf öte taraf anlamına gelmektedir. Latince bir kelime olan Petra söz öbeğinden türetilmiştir. Sağlam ve güçlü bir kişiyi ifade eder. Pera isminin bir diğer anlamı ise Peri olarak bilinir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Mira ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; İyilik. Huzur, barış. Dünya.
Kız çocukları için kullanılmakta olan Adel ismi, Almanca kökenli isimlerden birisidir. Adel isminin rengi pembe, anlamı ise asillik olarak geçmektedir.
Yunan mitolojisinde Ares, savaş tanrısı'dır. Zeus ve Hera'nın oğlu ve On İki Olimposlu'dan biridir.
Bazı isimler sadece kızlar için bazı isimler sadece erkekler için olabileceği gibi hem kızlar hem de erkekler için ortak kullanılabilecek isimlerde vardır. Aren, bu ortak isme örnektir. Aren, anlamı oldukça güzel olan aynı zamanda yabancı kökenli bir isimdir.
Hitit yazıtlarında Güneş Tanrısının oğulları anlamında; her Hititliye Aren denirmiş. (Işığın Oğulları). Avesta dilinde ise soylu demektir.
Ermeniler (Ermenice: հայեր, hayér, Ermenice telaffuz: [hɑˈjɛɾ]), anayurdu Batı Asya'daki Ermeni Yaylaları olan etnik grup ve millettir.
2011 yılı itibarıyla Hristiyan Ermenilerin çoğu (%97), en eski Hristiyan kiliselerinden biri olan, Ermenistan'ın kendi kilisesi Ermeni Apostolik Kilisesi'ne bağlıdır. MS 1. yüzyılda kurulmuştur ve MS 301'de bir devlet dini haline gelen Hristiyanlığın ilk mezhebi olmuştur.
Demek oluyor ki, Ermenilerin bu bölgeye gelmesinden yaklaşık 1600 yıl önce de Doğu Anadolu Bölgesi “Armenia” adıyla anılıyordu. İşte Pers Kralı Darius, hakimiyeti altında bulunan ve muhtemelen batıdan göçmen olarak gelen bu yabancılara “Armenia Bölgesinde oturanlar” anlamına “Ermeniler” ismini vermişti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri