1. omurgası bulunmayan. 2. mecaz: düşüncelerini çıkarları doğrultusunda değiştirebilen, ilkesiz.
mecaz Düşüncelerini çıkarları doğrultusunda değiştirebilen, ilkesiz.
Omurgasız kişiliğin en belirgin özelliği, kişinin belirgin bir duruşunun olmamasıdır. Duruşları, çıkarlarına göre değişir. Rüzgar ne yönden eserse o yöne dönerler. Bir başka nesneye benzetme yapılacaksa, rüzgar gülü adıyla da anılabilirler.
Omurgalıların en karakteristik özelliği, birbirini takip eden omurlardan yapılmış bir omurgaya sahip olmalarıdır.
Karaktersiz kelimesinin anlamı, karakteri kötü olan demektir. Dilimizde yaygın olarak kullanılan bu sözcük güvenilir olmayan anlamında da kullanılmaktadır. Karaktersiz TDK Sözlük Anlamı Nedir? Kelime anlamı olarak en güvenilir kaynak olan Türk Dil Kurumu karaktersiz sözcüğünü karakteri kötü olan olarak açıklamaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
sıf. Kişiliği olmayan, şahsiyetsiz.
Onurunu koruyamayan, şerefsiz, haysiyetsiz.
Omurgasız Hayvanlar (Invertebrate), ilkel tek canlılardan başlayarak (Protozoa) Chordata'ya kadar devam eden ve homojen olmayan pek çok sayıdaki hayvan grubunu içine alır. Bu gruba giren hayvanların tek ortak özelliği OMURGA adı verilen destek yapısına sahip olmamasıdır.
İnsan (Homo sapiens) türü, Memeli Hayvanlar (Mammalia) sınıfı altında bulunan, Plasentalı Hayvanlar (Placentalia) infrasınıfı içerisinde yer alan bir omurgalı bir hayvan türüdür.
En basit tanımı ile metamorfoz, bir türe mensup canlıların belirli bir olgunluğa ulaştıktan sonra yapısal ve fonksiyonel olarak bambaşka bir canlı türüne dönüşmesi olayıdır. Bu biyolojik sürecin en yaygın örneği kozalarında birkaç gün geçirdikten sonra hayatlarına kelebek olarak devam eden tırtıllardır.
1. omurgası bulunmayan. 2. mecaz: düşüncelerini çıkarları doğrultusunda değiştirebilen, ilkesiz.
Genel bilgiler. Yılanlar omurgalıdır, genellikle üç metre öteyi göremezler.
Bir omurganın bulunup bulunmaması esasına göre, hayvanlar iki gruba ayrılır. Bunlar, omurgası olan, omurgalı hayvanlar ve omurgası olmayan, omurgasız hayvanlardır.
Basit bir şekilde anlatılacak olursa; omurga yapısı bulunmayan canlılara verilen genel bir isimdir. Omurgasız olarak bilinen canlıların yapısında herhangi bir iskelet sistemi yoktur. Bunun yerine bu hayvanların dış kısmında bulunan ve burayı destekleyen bir yapı bulunmaktadır.
Bütün omurgalı hayvanlar ve çoğu omurgasız hayvan -bazı süngerler, knidliler, tulumlular ve derisi dikenliler gibi omurgasızlar hariç- beyne sahiptir.
Omurgalı Hayvanların İsimleri
O yüzden memeliler, Kuşlar, balıklar, iki yaşamlılar ve sürüngenler ile beraber kurbağalar şeklinde ele alınır. Bu canlılar aynı zamanda kendi içerisinde geniş bir yelpazeye yayılmaktadırlar. Her biri değişik isimlerle anılır ve ortak özellikleri olarak omurgaları bulunur.
Hominini (İnsansılar) Şempanzelerin ve insanların son ortak atası, günümüzden 5.5 ila 7 milyon yıl önce birbirinden yaşamıştır.
✔ Sinir şeridi sırt bölgesinden geçer. ✔ Kemik ya da kıkırdaktan oluşmuş iç iskelet bulunur.
Omurgası olmayan hayvanlara omurgasız denmektedir. Omurgalı olan hayvanlara da omurgalı denmektedir. Kelebeklerin omurgaları bulunmamaktadır. Çünkü eklem bacaklılar sınıfına dahil olan tüm hayvanlar omurgasızdır.
Balıklar (Latince: pisces) poikloterm olan, neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı, yürekleri çift gözlü, çoğunun vücudu pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı hayvanlardır. Bazı türler canlı doğurarak ürer (lepistes, kılıçkuyruk, moli vs.).
Gurur, kişinin kendisi veya bağlı olduğu bir grubun mensuplarının varlığı, geçmişi veya başarıları ile övünmesi, bundan haz almasıdır.
Gurur, büyüklenme ve övünme anlamlarına sahip olan bir kelime türüdür. Gururlu Olmak Ne Anlama Gelir? Gururlu olmak, kişilerin kendini övmesi ve beğenmesidir. Gururlu olan kişiler her konuda her zaman kendini beğenir ve över.
Onur ismi, Türkçe kökenli bir isimdir. Bu isim, ülkemizde çok sık tercih edilen kız ya da erkek çocukları için kullanılan isimler arasında yer alır. Fakat bu isim, daha çok erkek çocukları İçin tercih edilir. Onur, insanın kendine karşı duyduğu saygı anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri