Arka cam rezistansının çalışıp çalışmadığını anlamak için cam buğulu olduğu zaman düğmeye basılır ve aktif edilir. Bir süre sonra çizgiler şeklinde buğunun çözündüğü görülmelidir. Camda buğu yoksa Voltmetre sayesinde aküdeki anlık voltaj değişiminden anlaşılabilir.
Aracınızın arka camlarının buğulanmasını önleyen rezistans sisteminin arızası sizi korkutmasın. Tamirini kendiniz bile kısa sürede yapabilirsiniz. Rezistansın telleri sandığınızdan daha ince ve hassastır. Bu teller aracın camı silinirken bile kopabilir.
Aracınızın hasarlı arka cam rezistansının tamiri için birebirdir. Loctite arka cam rezistans tamir seti yüksek iletkenlikte olup kolayca ve hızlıca cam rezistansınızı tamir etmeye yardımcı olur. Yüksek gümüş içeriğine bağlı yüksek iletkenlik sağlar ve cam rezistansınızın düzgün çalışmasına yardımcı olur.
Arka camların buğulanmasını önleyen arka cam rezistans tam bu noktada önemli bir bileşendir. Eğer arka camında bu mekanizma bulunuyorsa aracın camının yatay çizgileri dikkatinizi çekebilir. Bu çizgiler aracın camının ısınmasını sağlayan arka cam rezistanslarıdır.
Şimdi dedikleriniz tam anlamaya çalışıyorum da benim bildğim normalde sağlıklı çalışan bir cam rezistansı ölçü aleti ile ölçülünce -12 volt veya +12 volt olarak düzgün çalıştığı takdirde gösterir.
İlgili 27 soru bulundu
Rezistansta kaçak olup olmadığını anlamak için ilk olarak şase omajının kontrol edilmesi gerekmektedir. Kaçak olmayan rezistanslarda şase ile rezistans uçları arasında yüksek bir omaj ortaya çıkmalıdır. Şase ve uçlar arasında daha düşük bir omaj görüldüğünde kaçak olduğu anlaşılmaktadır.
Ölçüm için bir kelepçe rezistans test cihazı kullanılır.
Rezistans arızasında ürüne elektriğin geldiğinden emin olmanız son derece önemlidir. Elektriğin ürüne ulaşmasına karışık rezistansın beslenmesi gereken enerjiyi alıp ısının oluşumuna yer vermemesi rezistansta arıza olduğunun önemli bir göstergesidir. Bu durum da ise rezistans tamir işlemi yapılamaz.
Arka kapılar araç lastiğine çok daha yakındır ve ona göre şekillendirilmiştir. Ön kapılar düz bir şekle sahip olduğu için camın kapı içine dibine kadar girmesi için alan oluşur ancak arka kapıların şekli daha farklı olduğu için cam dibine kadar kapı içine giremez.
Rezistans yanmasının asıl nedeni, watt değişiklikleridir. Sürekli olarak çalıştırılan rezistansların watt değerleri uygun değilse, yanma sorunu kaçınılmazdır. Bu nedenle aletlerin watt değerlerine de dikkat edilmesi gerekir.
Aşırı kullanım: Çamaşır makinesi çok sık kullanılırsa, rezistans daha fazla ısınır ve daha hızlı bozulur. Suyun kireçlenmesi: Sudaki kireç, rezistansa yapışarak rezistansın ısınmasını engelleyebilir ve rezistansı bozabilir. Elektrik kesintileri: Elektrik kesintileri, rezistansın bozulmasına neden olabilir.
Arızalanan rezistansın tamir edilme olanağı yoktur. Bu sebep ile ürün kullanımına devam edebilmek için ürün ile uyumlu olan rezistans alım işlemine yer açılması gerekir. Rezistans arızası durumunda karşılaşılan rezistans ihtiyacından ürününüz için gerekli olan seçime yer açılması gerekir.
Bu deformasyon genelde sonradan yapılan cam filmlerini sökerken olur. Isı tabancası kullanılmadan sökülen cam filmiyle birlikte rezistansta kopukluk meydana gelebilir. Şarj dinamosunda oluşan arıza da fazla voltaj üreterek cam rezistansının yanmasına neden olabilir.
Rezistansta kireçlenme meydana geldiğinde su ısınmadığı için makinenin işlevselliği zarar görmektedir. Rezistanslarsa kireçlenme meydana gelmesi, sık görülen bir sorundur. Kireçlenmeyi fark etmek oldukça kolaydır. Kireçlenme sonrası makinenin performansı düşeceği için müdahale etmek faydalı olacaktır.
Lehim riskli camı patlatabilir. İletken yapıştırıcılar var onlar kullanılabilir. Normal üretim metodu lehimdir.
ön cam buz çözücü diye geçer, rezistans kısmı tüm camda degil sileceklerin olduğu bölümde yer alır. çok işe yarar, millet camda buzu kazımakla uğraşırken siz bu düğmeye basarsınız. silecekler eskidiğinde ses yapar özellikle soğuk havada, siz yine bu düğmeye basarsanız silecekler de ısınır, sesi azalır veya kesilir.
Halk tarafınca iddia edilen arka camlar tam açılırsa içeriye egzoz gazı böcek veya gürültü gelebilir gibi sözlerin tamamen yanlış olduğunu belirtelim. Araç mühendisleri bu durumun arkada oturan çocukların camlardan sarkmaması adına bu şekilde tasarlandığı görülüyor.
Bir otomobil camı ortalama 2 saatte değiştirilir.
Kapı panelinden motor sesi ya da mekanik bir çalışma sesi gelmesi halinde krikoyu kontrol eden düğmenin arızalandığı tespit edilmektedir. Ancak içeriden herhangi bir ses duyulmuyorsa bu durumda cam kriko motoru arızası söz konusu olacaktır.
Rezistanslarda yanma meydana geldiğinde tamir etme girişimlerine başlansa da bu çoğu zaman sonuç vermemektedir. Rezistanslarda yanma meydana geldiğinde en etkili ve kesin çözüm rezistans değişimi yapmaktır.
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Isıl İşlem Fırın Rezistans Tip ve Çeşitleri
Boru tip rezistanslar olarak fırın içi maksimum sıcaklık 500 santigrat derecelere kadar çıkabilmektedir. Eğer 1100 derecelere ulaşmak istiyorsanız spiral sarım rezistans türlerine göz atabilir, 1200 santigrat derece için tubothal rezistansları tercih edebilirsiniz.
Rezistans değeri, ısı derecesini belirlediğinden ötürü dikkat edilmesi gereken bir husustur. Rezistans değeri düşük olduğunda daha yüksek oranda ısı açığa çıkmaktadır. Dolayısıyla rezistans değerinin düşük olması ile birlikte ortaya çıkan buhar miktarında da artış gözlenmektedir.
Bir rezistans, Joule ısıtma işlemi vasıtasıyla elektriği ısıya dönüştürmektedir. İçerisinden geçen elektrik akımı dirençle karşılaştığı takdirde ışımaya ve ardından da ısı yaymaya başlar. Elbette yalnızca rezistans değil herhangi ince bir telin üzerinden bir elektrik akımı geçirilirse bu tel de ısınacaktır.
Rezistans termometre, iletken bir telin direnç değerinin sıcaklıkla değimesinden istifade edilerek oluturulan bir sıcaklık algılayıcısıdır. Sarımlı direnç, sıcaklığı ölçülmek istenilen ortama daldırılır, üzerinden sabit akım geçirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri