Şasi üzerinden işlem yaparak araç satın almak mümkündür. Satıcı, aracın mülkiyetini alıcıya devretmek istiyorsa şasi üzerinde işlem yaparak araç satın almak iyi bir seçenektir.
Change işlemi yapılan işlem kesinlikle muayeneden geçmez. Görevli profesyonel kişiler tarafından aracınız itinayla kontrol edildiğinden dolayı üzerine şase çakılmış ve fiziksel olarak ibare değiştirilmiş araçlar tespit edilir.
Şasenin ön kısmında oynama olan araçlarda, motor kulağı bağlantılarında arasındaki oran değişik olduğu için motor tam oturmaz. Kulak yerlerinden tam oturmadığı için bu sarsıntıya sebep olur. Sarsıntıya bağlı ses duymanız da muhtemeldir.
Şasenin sağlamlığının, araçların her bir parçası üzerinde etkisi vardır. Dolayısıyla şasenin zarar görmemesi çok önemlidir. Şase kolu değişimi, şase kolu düzeltme işleminin fayda etmeyeceği durumlarda yapılır, yani bu değişimin yapılması için aracın gerçekten çok büyük bir kaza geçirmiş olması gerekir.
YAmuk şase ancak aracıb gidişinden belli olur. On ile arka aynı izde gitmez . Diğer taraftan ön kaput altında alta bakıldığında sağ ve solra yarım yada tm şase bağlantıları vardır. iyi bir mekanikçinin incelemesinde fayda vardır.
İlgili 19 soru bulundu
Şase olmadan araç çalışmaz ve aracı oluşturan tüm parçalar boşta kalır. Şasi üzerinden işlem yaparak araç satın almak mümkündür. Satıcı, aracın mülkiyetini alıcıya devretmek istiyorsa şasi üzerinde işlem yaparak araç satın almak iyi bir seçenektir.
Ancak podyesi işlem görmüş aracın alınmaması gerekmektedir. Podye çok dikkatli bir şekilde tamir edilmiş olsa bile araçta sağa ya da sola çekme, ani frenleme esnasında balans kaybı, ön düzen tutmama gibi problemler ortaya çıkar.
Deposu hafif çökükse, ön kafa değişmişse,ön amortisörlerde hafif çizikler varsa, bir de 100 km/h yi geçince sallama yapıyorsa şasi ölmüş demektir. Bunlar yoksa bir sorun yok rahat ol. göz ile simetri kontrolü yapılabilir.
Şase ucunda hasar, aracın çarpışmada ciddi bir darbe aldığını gösterir. Şase ucunda oluşan hasar, aracın yapısını ve performansını etkileyebilir. Bu nedenle, şase ucunda hasar olan bir araç almadan önce dikkatli bir inceleme yapılması gerekir.
Oto Ekspertiz Raporlarında Çıkan “Podye İşlemli” Ne Anlama Gelir? Bu cümle genelde kaza sonrası olası göçükler sonucu hasarlı parçanın işçilikle düzeltildiği anlamını taşır. Parçanın içine göçtüğü durumlarda çeşitli ekipmanlarla çekme işlemi yapılır.
Şasesi bozuk bir arabanın zaten yol emniyeti ortadan kalkmıştır. Şasesi bozuk araba yolda gezer, yüksek hızlarda yolda tutunamaz, yola düzgün yapışıp ilerleyemez. Şasesi bozuk araba fren yaptığınızda yalpalar, düzgün fren mesafesinde durmanızı engeller. Şasesi bozuk araba duruşunda bile kendini belli eder.
Aracın ön lastiğinin hemen üzerinde bulunan platform, bazı modellerde motor takozuna da bağlanıyor.
Şase direklerinde düzeltme bir bakışta anlaşılır, özellikle birleşme noktalarında kaynak dikiş izini boya ile kapatırlar genelde, macun kalınlığını ölçen cihazla hemen bulunur. Çektirme falan imkansız, illa çıkar.
Motor numarasının tespiti için servis raporu neden istenir? A) Periyodik Araç Muayenesi'nde aracın motor numarasınının okunamıyor olması "Hafif Kusur" olarak değerlendirilmektedir ve sonuç olarak araç muayeneden geçmekte ve ikinci bir tekrar muayenesine ihtiyaç duyulmamaktadır.
Şasenin zarar görmesi için gerçekten güçlü bir çarpışma olması gerekir. Eğer böyle talihsiz bir kaza sonucu aracın şasesi zarar gördüyse bunu şase düzeltme işlemiyle tamir ettirebilirsiniz. Şase kolu düzeltme işlemi, kaporta düzeltme işlemindeki gibi basit çekme yöntemleriyle yapılamaz.
BOYA VE KAPORTA OTO EKSPERTİZ TESTİNDE YAPILAN KONTROLLER
Oto Ekspertiz ile yapılan ölçümler sonucunda araca fabrika çıkışı dışında herhangi bir boya yapılıp yapılmadığı, değişen bir parçası olup olmadığı belirlenir ve yapılan işlemler varsa bunların nedenleri ve içeriği Oto Ekspertiz raporu halinde alıcıya sunulur.
Yalnızca araç plaka bilgisi ile aracın ağır hasar kayıtlı araç olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Satın almak istediğiniz araç için kaza bilgisi sorgulama yapmak istiyorsanız da işlem çok basit. KAZA yazıp boşluk bırakarak aracın plakasını yazıyorsunuz ve 5664'e kısa mesaj gönderiyorsunuz.
Örneğin aldığınız ikinciel araç pert kayıtlı çıkmışsa, motoru arızalı çıkmışsa burada satıcı doğrudan sorumludur. Tüketici olarak yasal haklar en iyi şekliyle öğrenilmeli ve böyle bir mağduriyet yaşamışsanız gecikmeden profesyonel hukuki desteğinizi alarak yasal sürecin başlatılmasını önermekteyiz.
Eğer bir araç kaskoda sigorta incelemeleri sonrasında ağır hasar kayıtlı olarak kaydedilmiş ise bu araç tehlike arz eden araçlar arasına girmiştir. Bu durumda satın aldığınız ikinci el araç sonraki dönemlerde tekrardan yapılması gereken sigorta işlemlerinde çok yüksek fiyatlar çıkarabilir.
Şasi numarası genellikle kaputun altına yerleştirilen küçük bir metal plakanın üzerine ekleniyor. Motor üzerinde ise kabartma şeklinde görebilirsiniz. Birçok araçta bu iki yerin yanında sürücü tarafındaki kapının iç kısmında da yer alabilir.
Öncelikle şunu söylemeliyiz ki şasi numarası ile zorunlu trafik sigortasından araç hasar durumuna, kasko sigortasından yedek parçaya kadar pek çok işlem için sorgulama yapıldığından çok önemlidir.
Direksiyon Kafası: Motosiklet şasi numarası, motosikletin direksiyon kafasının üst kısmına damgalanıyor veya lazerle işleniyor. Bu nedenle, şasi numarası genellikle direksiyon kafasının üstünde ya da alt kısmında yer alıyor. Yan Çerçeve: Şasi numarası, motosikletin yan çerçevesine de yazılabiliyor.
Podye, şase sisteminin bir parçasıdır. Podye araca yanlardan, önden ve aşağıdan gelen darbelere karşı şasi sistemini koruyan bir otomobil parçasıdır.
Podye, bu iskelet sisteminin koruyucu işleve sahip en önemli parçasıdır. Aracın yol sürüşü sırasında dengede durmasını sağlar, ön ve arka takımların nizami olmasını destekler. Darbelere karşı koruyucu olması da tamamen dengeleme sistemi ile ilgilidir. Araç muayenelerinde de sıklıkla ilk olarak podye kontrol edilir.
Podyede işlem varsa araç ön taraftan ciddi bir hasar almış demektir ve büyük ihtimalle hava yastıkları açılmıştır. Şaseye darbe alan bir araç ne kadar düzgün toplanırsa toplansın eskisi kadar güvenli olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri