Bu haberi okuduktan sonra evinizden armut eksik etmeyeceksiniz. Tek bir adet armut günlük lif ihtiyacının yüzde 18'ini karşılıyor. İçerdiği lif nedeniyle armut sindirim sistemi için son derece faydalıdır.
Günlük diyetin içerisinde bir tane armut tüketmek sağlık açısından yaralı olacaktır. Yüksek kalorili olduğundan armudun aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Diğer birçok meyve gibi armut da kabuğuyla yenmesi gereken bir meyvedir.
Protein, K vitamini, Potasyum ve bakır kaynağı armutu mevsiminde tüketmek bağışıklık sisteminin güçlendirir, kansere karşı korur ve sindirim sistemini dengeler. Armut kış boyu bulunur ancak onu daha taze yemek istiyorsanız Ekim ayını tercih etmeniz gerekir.
Armut. Armut, lif oranı en yüksek meyvelerden biridir. Yüksek lif oranı ile çok sağlıklı olsa da, armut aç karna tüketildiğinde bu lifler midedeki mukozaya zarar verebiliyor.
Yüksek oranda lif içeren armut, özellikle sindirim sorunlarına fayda sağlar. Kabızlığın yaşanmasını önleyen armut bağırsakların fonksiyonlarını düzenler. Ayrıca mideyi rahatlatan armut, içerdiği yüksek miktarda su sayesinde cilt tabakasının da yenilenmesini sağlar.
İlgili 27 soru bulundu
Genelde kan temizleyici etkisi ile bütün salgı bezlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Zihin yorgunluğuna karşı iyi gelir ve sinirleri yatıştırır. Eğer zihinsel yorgunluğunuz var ise yatmadan önce seçeceğiniz meyve armut olabilir.
Bağırsakları temizleyen armut sirkesi sıklıkla lavaboya gitmenizi sağlar. Böylece vücudunuzda biriken zararlı maddeler atılır. Aynı zamanda ödem problemi de ortadan kalkar.
Kabuğu Meyvesinden Daha Faydalı: Armut kabukları soyulmadan tüketilmesi gereken meyveler arasındadır. Yapılan araştırmalara göre armut kabuğunun etli kısımlara oranla 3-4 kat daha fazla besleyici ve yararlı madde içerdiği ortaya çıkmıştır. Sindirime İyi Gelir: Kabuğunda bolca lif vardır.
Lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olan armut aynı zamanda şekeri dengeleme özelliği ile şeker hastalarına da sıkça önerilir. Armut mutlaka kabuklarıyla birlikte tüketilmesi gereken meyvelerin başında gelir.
Armut kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler.
Armut, iltihapla savaşmaya yardımcı olan ve hastalık riskinizi azaltabilen zengin bir flavonoid antioksidan kaynağıdır. Ayrıca armut, bakır ile C ve K vitaminleri gibi iltihapla mücadele eden çeşitli vitamin ve mineralleri de içerir. Armut, antikanser özellikleri gösterebilen çeşitli bileşikler içerir.
armut bağırsakları çalıştırır mı?” oluyor. Gün içerisinde armut tüketmek bağırsakları hareketlendirerek idrar ve dışkıya çıkmaya yardımcı oluyor.
Armut yemeklerden sonra tüketilmemelidir. Şekerli yapısından dolayı kan şekerini bir anda yükseltebilir. Bu nedenle öğle vakitlerinde ara öğün olarak tercih edilmelidir.
Medipol Esenler'den Diyetisyen Canel Öner, lif açısından zengin olan armutun zayıflamaya yardımcı olacağını belirterek, "Armudun içinde bulunan lifler acıkmayı geciktirerek kan şekerini dengede tutar ve iştah kontrolü sağlar." dedi.
Armut içerisinde yüksek miktarda C vitamini bulundurur. Bu durumda da armut, yaraları iyileştirici özelliği ve bağışıklık sistemini güçlü tutmasıyla bilinir. İçerisinde bol miktarda K vitamini barındıran armut kanın pıhtılaşmasına engel olur.
Ağır yemeklerden sonra bile sindirimi kolaylaştırır
Orta boy bir armut günlük lifli gıda tüketimi konusunda oldukça yeterlidir. Bu da sinridim sistemimizin en önemli yardımcısı olup özellikle mide rahatsızlığına iyi gelir.
Kabızlık: Armutta bulunan pektinin idrar söktürücü ve hafif bir müshil etkisi vardır.
Armudun tansiyon düşürücü etkisi olduğu için düşük tansiyonu olan kişilerin tansiyonunu daha da düşürebilir. Bu nedenle düşük tansiyonlu kişilerin armudu az tüketmesi önerilir.
Lif bakımından zengin olan armut, A, B ve C vitaminleri açısından çok zengin meyvelerden birisidir.
Türk Dil Kurumuna Göre Armudun İyisini Ayılar Yer; “ kendilerine hiç de yakışmayan güzel şeye sahip olanlar” için söylenen bir söz. İyi şeyler, değerli olanlar, güzel varlıklar, bazı durumlarda kendilerine yakışmayan ve layık olmayanlar tarafından kullanılır ve onların eline geçer.
Armut meyvesini yemeden önce kabuğunu soyuyor musunuz? Bu mucizevi meyvenin kabuğu, armuttaki toplam lif ve antioksidanların yarısını içerir. Lif, bağırsak düzenini destekler, kabızlığı giderir ve bağırsak sağlığını iyileştirir. Bu nedenle, armudu kabuğuyla birlikte yemek daha iyidir.
En önemli öneri ise su tüketimini artırmaktır. Çay, kahve gibi ürünler vücutta su tutulmasına neden olur. Mümkün olduğunca bu ürünleri tüketmeyin ve tükettiğinizde yanında su da bulundurmaya özen gösterin. Özellikle diüretik (idrar söktürücü) özelliği bulunan besinler ödem atımına yardımcı olur.
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri