Armut 4 mevsim tüketilebilir. Ancak genel itibariyle kış mevsimi meyvesi olarak bilinir.
Armut, yaz ve sonbahar meyvesidir. Armudun hasadı Haziran ayından Ekim ayının ortalarına kadar devam eder.
Armut ağacı, yazın ve kışın olmak üzere iki sezon meyve hasadı verir. Armut ağacının meyvesi olan etli, çekirdekli armut, Haziran ayında ve sonbaharın sonlarında hasat edilir.
Sonbaharın gelişiyle armudu tezgahlarda bolca görmeye başlayacağız. İçerdiği yüksek lif oranıyla sindirim sistemini düzenleyip, mide rahatsızlıklarına çok iyi gelen armut harika bir C vitamini deposudur.
İlgili 21 soru bulundu
Özellikle bölgesel açıdan en çok Ege Bölgesi ile beraber aynı zamanda Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak şehir açısından bakıldığı zaman en yoğun olan yerler ilk olarak Bursa'da çok fazla yetiştirilir.
Mürver, kivi, elma, armut ve ayva gibi sonbaharda yetişen meyveler hakkında seni kısaca bilgilendireceğiz. Diğer sonbahar meyveleri arasında incir, nar, frambuaz, böğürtlen, mürdüm eriği, muşmula, kuşburnu, Trabzon hurması, yeşil limon, guava ve üzüm bulunuyor.
Armut ağacının düzenli gelişimi ve meyve verebilmesi için yaygın olarak kullanılan armut çeşitlerinin yaklaşık 400-800 saat soğukta kalmaya (7 ° C'nin altındaki sıcaklıkta kalmaya) ihtiyaç duydukları tahmin edilmektedir.
Ankara Armudu, kış mevsiminde yetişen bir armut türüdür. Diğer türlere göre daha dayanıklıdır, bozulmadan uzun süre saklanabilir. Deveci Armudu, iri meyveleri olan bir armut çeşididir. Diğer armut türlerine kıyasla armut deveci daha yüksek oranda şeker içerir.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Portakal her ne kadar kış meyvesi olsa da yaz aylarında ve sıcakta yetişmektedir. Bu nedenle yaz aylarında yetişen ve çiçek veren portakal, kış aylarında tüketilmeye başlanmaktadır. Sıcak iklimi olan yerlerde portakal yetişmektedir. Bu nedenle C vitamin oranı diğer meyvelerden çok daha fazladır.
Şartlara uygun olarak dikilen armut ağaçları 2 ile 3 sene arasında meyve verebiliyor.
Armut Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Yumuşak çekirdekli meyve kategorisinde yer alan armut fidanını soğuklama ihtiyacı oldukça fazla olup maksimum -30 derece soğuklara kadar dayanıklı bir ağaçtır.
Anaç yapısına göre büyümesi değişen armut fidanının klasik anaçla üretimlerinde büyümesi 4-5 yıl sürerken yarı bodur ve bodur anaçla üretimlerinde ise büyümesi 2 yıl içerisinde gerçekleşmektedir.
Ortalama olarak bir genç armut ağacının, güçlü kökler, yapraklar ve meyveler oluşturması için oldukça fazla suya ihtiyacı vardır. Kural olarak, olgun armut ağaçları su isteklerini yağmur suyuyla giderirken, genç armut ağaçlarının olgun armut ağaçlarından daha fazla suya ihtiyacı vardır.
Sonbahardan kış aylarına geçme döneminde bağışıklılık sistemimizi güçlendirmek için meyve ve sebze tüketiminin artırılması önemli noktalardan biridir. Kış meyvelerinden; elma, armut, nar, portakal, kivi ve mandalina hakkında daha fazla bilgilenmek için mutlaka okuyun.
Armut ağaçları -25 ile -30 arasında ki sıcaklıklara kadar dayanıklılık göstermektedir. Ancak bu soğuk havanın uzun sürmesi filizlerin donmasına sebep olmaktadır. Armut ağaçlarının çiçeklerinin en düşük dayanabileceği sıcaklık -2 olurken yeni meyvelerin dayanabileceği en düşük sıcaklık ise -1 olmaktadır.
1-Gerçek meyve: Sadece ovaryumun gelişimi ile oluşan meyve (Örn: Erik, kiraz, kayısı, üzüm vb.) 2-Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve ovaryumun) birlikte meydana getirdikleri meyve. (Örn: Elma,armut, ayva, çilek, dut, incir vb.).
Dünya'da, hem şekil hem de tat bakımından farklı olan, bilinen yaklaşık 3000 çeşit armut yetiştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri