Yaz aylarının sonunda Ekim ayına kadar hasat edilen bu meyve, sade bir şekilde tüketilebildiği gibi, tatlı yapımında da sık sık kullanılır. Yenilebilen bu meyvelerden, meyve suyu de elde edilir. Hafifliği ile çok sevilen armut, kış için saklanmak isteniyorsa, kurutularak cam kavanozlarda muhafaza edilebilir.
Armut Kurumuz Mevsiminde Toplanmış Olan Deveci Armut Cinsinden Hazırlanmıştır. Göbeğindeki Çekirdekler Alındıktan Sonra Dilimlenerek Özel Kurutma Kabinimizde Kurutulur. Meyvelerimiz Yüksek Sıcaklığa Maruz Kalmadan Kurutulduğu İçin Aroması ve Lezzeti En Az Tazesi Kadar Güzeldir.
İlgili 18 soru bulundu
Armutları dondurucuya koyun. Meyveleri eşit şekilde dondurmak için torbaları veya kapları düz bir şekilde yerleştirin. Dondurucu sıcaklığı -18 °C veya altında olmalıdır. Düzgün donmuş armutlar 10-12 ay sürebilir.
Yüksek oranda lif içeren armut, özellikle sindirim sorunlarına fayda sağlar. Kabızlığın yaşanmasını önleyen armut bağırsakların fonksiyonlarını düzenler. Ayrıca mideyi rahatlatan armut, içerdiği yüksek miktarda su sayesinde cilt tabakasının da yenilenmesini sağlar.
– Armut, sindirim sağlığı için gerekli olan mükemmel bir çözünür ve çözünmeyen lif kaynağıdır. Bu lifler dışkıyı yumuşatarak ve yukarı kaldırarak bağırsak düzeninin korunmasına yardımcı olur.
Bağırsakları temizleyen armut sirkesi sıklıkla lavaboya gitmenizi sağlar. Böylece vücudunuzda biriken zararlı maddeler atılır. Aynı zamanda ödem problemi de ortadan kalkar.
Kurutma işleminden sonra armut kurusu mutlaka serin bir yerde saklanmalıdır. Bu bir kiler, yada buzdolabınız olabilir. Kurutulmuş meyveler organik yiyecekler olduğu için suyu buharlaştıktan sonra geri kalan kısım vitamini en bol kısmı olduğu için, sıcak havalarda bozularak kurtlanma ve çürümeye maruz kalabilir.
Elma, armut; elma ve armutlar doğranır ve güneşte kurutulur. Bunların kurutulmuşuna “gah” veya “kak” denir.
Günde 1 armut tüketimi inme riskini % 52 oranında azaltır. Kanseri önleme: Yüksek C vitamini ve bakır içeriği ile iyi bir antioksidan özellik gösterir ve serbest radikal hasarına karşı hücreleri korur. Kolesterol: Yüksek pektin içeriği kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcıdır.
Armut kompostosu; bünyesinde bulundurduğu vitaminlerle vücudun direncini arttırır. Kan basıncını düzenleme özelliği vardır. Hem kalp sağlığını korur hem de inme ve kalp krizi riskini azaltır. İltihap ve enfeksiyon sorunları için de armut kompostosu çok faydalıdır.
Şöyle bir düşünecek olursak ise ayvaya benzer yapısıyla, armut tatlısı yapılabilir. Tabii bu tatlının daha armuda has bir tadı oluyor, belirtmekte fayda var. Her an elinin altında armut tadı bulundurmak isteyenlerin başvuracağı armut reçeli tarifi var.
Armut. Armut, lif oranı en yüksek meyvelerden biridir. Yüksek lif oranı ile çok sağlıklı olsa da, armut aç karna tüketildiğinde bu lifler midedeki mukozaya zarar verebiliyor.
Genelde kan temizleyici etkisi ile bütün salgı bezlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Zihin yorgunluğuna karşı iyi gelir ve sinirleri yatıştırır. Eğer zihinsel yorgunluğunuz var ise yatmadan önce seçeceğiniz meyve armut olabilir.
Armudun tansiyon düşürücü etkisi olduğu için düşük tansiyonu olan kişilerin tansiyonunu daha da düşürebilir. Bu nedenle düşük tansiyonlu kişilerin armudu az tüketmesi önerilir.
Protein, K vitamini, Potasyum ve bakır kaynağı armutu mevsiminde tüketmek bağışıklık sisteminin güçlendirir, kansere karşı korur ve sindirim sistemini dengeler. Armut kış boyu bulunur ancak onu daha taze yemek istiyorsanız Ekim ayını tercih etmeniz gerekir.
Salkım halinde asılan üzüm de kalp şeklinde görülür. Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir.
Yetiştiriciliği en kolay ve verimi son derece yüksek olan Santa Maria Armut fidanı hobiciler için en ideal armut çeşitlerinden birisidir. Santa Maria armudu verimi sebebi ile Akdeniz bölgelerinde dalkıran armut olarak isimlendirilmektedir.
Armutları 1-3 gün içinde olgunlaştırmak için kağıt torbaya olgunlaşmış muz veya elma ekleyin. Sadece 1-3 günde armutlarınızı olgunlaştırmak için, armutlarınızla birlikte kese kağıdına bir muz veya elma koyun. Olgun meyveler etilen gazı verir ve bu da armutların çok çabuk olgunlaşmasına neden olur.
SUCUK, PASTIRMA gibi şarküteri ürünleri vakumlanıp 1-2 ay dondurucuda bırakılabilir. ÇEKİRDEKLİ MEYVELER, öncelikle çekirdeklerinden ayrılmalıdır. Uz, şeftali ve kavun kabuksuz vaziyette ve dilimlenmiş dondurulmalı, elma, armut gibi hızla kararan meyveler ise dondurmadan önce üzerine şeker dökülüp öyle dondurulmalıdır.
Armut içerdiği bileşenler sayesinde kasların gerektiği gibi çalışmasında ve en önemlisi kalp atışlarının düzenlemesinde oldukça yararlı bir meyvedir. Özellikle spor yapanların muhakkak tüketmesi gereken meyvelerden birisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri