Mısırları klasik yöntemle tencerede patlatın. Bir başka tavada bir yemek kaşığı tereyağ eritin ve içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Kekikleri yakmadan kavurun. İçine limon suyunu da ekleyerek mısırların üzerine dökün, tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Baharatlı Patlamış Mısır
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
İnce tabanlı bir tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını aktarın. İçerisine mısırları ilave edin ve kapağını kapatarak mısırları patlatın. Mısırlar patlamaya başladığında tencereyi kapağını açmadan sağa sola doğru hareket ettirin.
Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. Mısırların rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.
İlgili 44 soru bulundu
Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun. Tuzunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını biraz daha açın. Tencereyi arada bir sallayarak karıştırın. Mısırların patlama sesi kesilene kadar kesinlikle kapağı açmayın.
%99 patlama oranı ile sektöründe en iddialı patlayan mısır olan Duru patlayan mısır, Türkiye'de üretilmektedir.
Airfryer ile yağsız bir şekilde mısır patlatmanız mümkündür ancak damak tadınıza yağlı patlamış mısırlar daha uygun oluyorsa Airfryer haznesindeki cin mısırlarınız üzerine 1 ya da 2 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirebilirsiniz.
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır.
Mısırın üzerine de 1 çay kaşığı tuz serpiştirin. Tencerenin saplarından tutup 2-3 defa sallayın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine tencerenin saplarından tutup, 2-3 defa daha sallayın.
Yağ ısındıktan sonra sosa buladığınız mısırları tavaya alarak yüksek ateşte iyice kavurun. Mısırlarınızı ara ara karıştırarak kızarıp çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin. Kavrulan mısırları tavadan alın ve mısırın fazla yağını çekmesi için servis tabağına yerleştirdiğiniz peçetenin üzerine ilave edin.
Petrol Anahtar. Her tiyatro, patlamış mısırını biraz farklı yapar, ancak petrol hayati önem taşır. Bazıları temiz ve ince bir tada sahip olan kanola kullanır. Diğerleri bir kanola kombinasyonu kullanır ve hindistancevizi yağı Eşsiz bir tat için veya çekirdekleri yağ ve tereyağı tuzu karışımı içinde pişirin.
Tavuk Bulyonlu Mısır Patlağı Tarifi Nasıl Yapılır? Kullanacağınız bulyonu bir tatlı kaşık yardımıyla toz haline getirin. Daha sonra bir tencereye dilediğiniz kadar cin mısırı, yağınızı ve tuzunuzu koyun. Biraz kavurulduktan sonra patlamasına yakın toz haline getirdiğiniz bulyonu ve acı biberi ekleyin.
Çerezza Patlamış Mısır 80 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Cinemaximum'da Olan Yiyecek İçecekteki Fahiş Fiyatlar
Dışarıdan yiyecek içecek yasakmış. Patlamış mısır küçük boy 18 TL. Şu 7 TL.
Sıvı yağ tencereye konur, mısır ilave edilir. Kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Mısırların parlaklığı gidip matlaşmaya başlayınca tuzot atılır. Daha erken atılırsa tuzot yanabilir (bilmeyen varsa marketlerin baharat bölümünde satılan çeşnili tuz.
Sıvı yağ yerine margarin kullanarak da mısırlarınızı patlabilirsiniz.
Bu oran yaklaşık % 14 civarında olmalıdır. Bu nedenle mısır tanesinin üzerine küçük bir delik açılıp tane güneşte bekletilirse ya da ısıtılırsa içindeki su buharı basınç yaratmadan delikten dışarı çıkar ve böylece mısır tanesi patlamaz.
Yerli Mısır (3 adet)
Atalık tohumlardan üretilmiş yerli mısırlarımız düpdüzgün değildir, inci gibi dişleri yoktur, şekerli bir tadı yoktur, tanelerindeki tokluğu yerken farkedeceksiniz, farkını hem tadından hem görünüşünden anlayacaksınız.
Mısır taneleri mısır pişirme aparatlarına alınarak; biber salçası, domates salçası, kırmızı biber ve karabiber, kırmızı toz biber, tuz gibi malzemelerle buluşturulur. Suyunun tamamen kuruması mısırların patlamaması ve aranılan tadı sunması için oldukça önemlidir.
Fırında pişirirken koçanlı veya koçansız pişirebilirsiniz. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında, ara ara diğer yüzlerine de çevirerek 35-45 dakika kadar mısırlarınızı pişirin. Nefis bir köz tadı yakalayacaktır. Tavada ve ocaktada da mısır közleyebilirsiniz.
Kajun Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye yağı ve mısırı koyup 2-3 kez karıştırıyoruz. Üzerlerine tuzu ekleyelim. Tam patlamaya yakın fesleğeni ve kajun baharatı ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri