Hazır çorbanın ilk örnekleri ise 17. ve 18. yüzyıllarda özellikle yolcular tarafından kullanılan cep çorbası şeklinde görülür. Et artıklarından konsantre olarak sert yapıştırıcı kıvamında yapılan cep çorbası, senelerce dayanırmış. Parça parça koparılarak kullanılan bu çorba, sıcak suyun içinde eritilirmiş.
Yogurt Çorbası (Yozgat Yöresel)
Bu çorba Çankiri/çerkeş te meşhurdur. Aşurelik buğday dan hepimiz çorba yapıyoruz fakat bu çorba buğdayın değirmende bulgurdan daha ufak hale getirilmesiyle yapılır.
Besleyiciliği ve doyuruculuğu ile yemeklerin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Konya'da en güzel mercimek çorbasını yapan Halk Etliekmek'tir. Konya'da mercimek çorbası nerede içilir gibi bir çok sorunun tartışmasız tek yanıtı olmayı başarmıştır.
İlgili 16 soru bulundu
Paça, Kahramanmaraş'a özgüdür ve her kelleden de paça olmaz. Ustalarımız bir ananeyi yerine getiriyor yani.
Fransız mutfağının klasikleşmiş çorbalarından biri olan pırasa çorbası, artık yavaş yavaş Türk mutfağında da yerini almaya başladı.
Pumpum Çorbası - Bartın
Ayrı bir tavada kıtır ekmekler ayçiçek yağı ile kavurulur. Çorbanın tuzu ve biberi eklenir. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine alınır.
Püşürük Çorbası (Püşürük Aşı) (Van, Artvin Yöresine Ait) Tarifi.
Asma yapraklarıyla, ismini şehirden alan kebabıyla ve bat yemeği ile bilinen Tokat'ın çok da fazla bilinmeyen fakat yöresel olarak sevilen ve tüketilen pek çok lezzeti var. Mercimekli hamur çorbası olarak da bilinen Bacaklı çorba da bu lezzetlerden biri.
Karadeniz yöresine ait olan mısır çorbası, lif bakımından oldukça zengindir.
Yeşil Mercimek Çorbası (Uşak Yöresine Ait Alacatene)
Geleneksel Mutfak
Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır.
Türkiye'nin favori çorbası mercimek oldu. 3.4 milyon siparişin yüzde 50'sini mercimek çorbası oluştururken onu ezogelin izledi.
Öncelikle ince yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleştiriyoruz, ardından salçaları da ekleyerek salça kokusu çıkana dek kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Haşlanmış mercimeği, erişteleri, tereyağını ve tuzunu ekleyip karışıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
1. Banga | Nijerya. Banga çorbası, hurma fıstığı meyvesinden, çeşitli baharatlardan ve çeşitli et ve balıklardan yapılan lezzetli bir çorbadır. Nijerya'nın Nijer Deltası bölümünde, özellikle Urhobo etnik grubunda popüler bir çorbadır.
ERZURUMUN MEŞHUR AYRAN AŞI ÇORBASI. YOĞURT ÇORBASI.
Diyarbakır Mastava Aşı
Ayrıca bu yemek halk arasında Ayran Aşı olarak da bilinir. Diyarbakır Mastava Aşı 11.10.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Çorbalar Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Sebze, et ve sakatat kullanılarak hazırlanan çorbalara bu yörenin mutfağında sıklıkla rastlarız.
İşkembe çorbasının anavatanı ise Arnavutluk ve Bulgaristan'dır.
Amasya toyga çorbası 01.12.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Akyurt Toyga Aşı / Akyurt Toyga Çorbası 26.04.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Domates çorbası hangi ülkeye ait? Kıtır ekmek dilimleriyle ve kaşarın verdiği kokuyla domates çorbası, Türk mutfağının en harika lezzetlerinden bir tanesi. Yaz kış severek tüketilen bu muhteşem çorbayı siz de en özel şekliyle hazırlayabilir, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Yozgat'a has, soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez en önemli yemeğidir “Arabaşı”. Yozgat uzun kış gecelerinde akşam yemeğinden sonra ve yatmadan önce yapılan sohbetler esnasında ikram edilen bir çeşit ara öğün yemeğidir.
Fıtı ismi nereden gelmiş diye soranlara fıtı erzincan yöresinde köftelik bulgura verilen isimdir. Fıtı Çorbası Tarifi için, Tencere içinde tereyağını erittikten sonra ince doğranmış soğanı içine atarak pembeleşinceye kadar kavuralım.
Düğürcük çorbası, bulgurdan yapılan ve Halaçlar'a mahsus bir çorbadır. Amasya'nın Gümüşhacıköy yöresinde de yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri