Arıtma cihazlarındaki suyun beyaz, klorlu, kireçli, yağlı gibi akması Su arıtma cihazı ilk kullanımlarda ve filtre değişikliği zamanlarında ilk kullanılan suyun beyaz kabarcıklı, yağlı yada bulutlu bir görünümü vardır bu durum filtre içerisine giren havadan kaynaklıdır.
Membran filtre değişimi. Ancak shatof arızalı değil ise sorunun sebebi membran filtrenizden kaynaklı olabilir. Membran filtre arıza yaptığında su artık kireçli olmaya başlar kullandığınız çaydanlık ve vb. maddelerin içlerine bakarak anlayabilirsiniz. Su kireçli ise bozuk membran değiştirilmelidir.
Bu durumun sebebi genel olarak hava tıkanıklığıdır (giderde biriken atıklar buna sebep olabilir). Giderde tıkanıklık olursa suyun ters akmasına ve taşmasına yol açar. Bu durumla karşılaşıldığında yapılması gereken giderdeki tıkanıklığın giderilmesidir. Temizlik için fırça, tel veya boru temizleme aleti kullanılabilir.
Su arıtma cihazı kullanılmasına rağmen bazen içme sularının bulanık olduğu gözlemlenir. Su arıtma cihazlarında bulunan filtrasyon sisteminin yetersizliği içme sularının bulanık olmasına neden olur. Verimli bir filtreleme yapılamaması suda kum, demir, kil, sülfür gibi maddelerin ve tortuların asılı kalmasına neden olur.
İlgili 29 soru bulundu
Membran filtrenin çalışıp çalışmadığını TDS metre iletkenlik ölçer cihazlarla anlayabilirsiniz. şebeke suyu basıncınız iyi ön filtreler tıkalı değil ama yine de su damla damla arıtıyor yada hiç arıtmıyorsa membran filtre arızalı demektir yenisiyle değiştirin düzelir.
Filtrelerin işlevi bozulur: Su arıtma filtrelerinin doğru bir şekilde takılması, filtrelerin suyu doğru bir şekilde arıtmasını sağlar. Yanlış takıldığında, filtrelerin işlevi bozulabilir ve suyun içindeki zararlı maddeleri tam olarak filtreleyemeyebilir.
Su arıtma tankına fazla hava basarsak ne olur? Tanka fazla hava basarsanız depoladığı su miktarı düşecek suyun akış hızı yani basıncı yükselecektir. Bunun tek zararı depoladığı suyun azalmasıdır. Fazla basılan havayı geri boşaltabilirsiniz.
Ev tipi su arıtma cihazları, genellikle 1:3 veya 1:4 atık su oranı ile çalışır. Bu demek oluyor ki, 1 litre içme suyu elde etmek için 3 veya 4 litre atık su üretirler. Örneğin, 1 litre içme suyu elde etmek istediğinizde, su arıtma cihazı 3 veya 4 litre suyu işleyecektir.
Elektrik gücü olmadan çalışan cihazlar sayesinde musluğunuzdan sağlıklı ve içilebilir su tüketebilirsiniz. Şebeke sularındaki sağlığa zararlı mikroorganizma ve partiküller düşünüldüğünde bu sularla yemek yapmak oldukça sakıncalıdır.
Klorlu olduğu için öyledir. Suyu açık bir kapta 1 gün bekletirseniz kullanıma hazır hale gelecektir. Aksi taktirde su beyaz yani ayran gibiyken balıkların bulunduğu tanka koyarsanız üzülürsünüz.
Klorlu su, klor elementinin suya eklenerek oluşturduğu bir sıvıdır. Su arıtma tesislerinde, içme suyunun arıtılması için klor sıklıkla kullanılır. Bu, suya potansiyel olarak zarar verebilecek bakteri, virüs ve diğer mikroorganizmaları öldürmek için yapılır.
Membranlar tıkanmaya başladığında sistemden az su çıkışı olur, bu durumda basıncı artırmak membran giriş ve çıkışındaki basınç farkı anormal yükselir,membranlar deforme olur ve membranların ürün suyuna hamsu karışmaya başlar. Bu durumda kimyasal yıkama yapılsa da membranlar kurtarılamaz.
Su Arıtma Cihazı Neden Kireç Yapar? Musluğunuzdan akan suyun sertlik seviyesi yüksek olabilir. Su arıtma cihazları ise filtreleme sayesinde sudaki kireci de ayrıştırarak sertlik seviyesinin düşmesini sağlar. Yani aslında kireç yapan su arıtma cihazınız değil, arıtılmamış suyun kendisidir.
Sistemde sertliği ve kireci alan yani kalsiyum ve magnezyumu tutan reçine mineralidir. Tuz ise reçineye yıkama yoluyla tekrar sodyum yükleyerek reçinenin tuttuğu kalsiyum ve magnezyumun atılmasını yani reçinenin yenilenmesini sağlar.
Su arıtma cihazlarının filtreleri değiştirildikten sonra cihaz içerisinde filtrelerin temizlenmesi beklenmelidir. Yeni filtreler, su arıtma cihazı yerine monte edildikten sonra belirli süre su akıtarak yapılır. Filtre değişiminden sonra su arıtma cihazının da boşaltılması gerekiyor.
Dolayısıyla atık su miktarı sebep gösterilerek su arıtma cihazı kullanımının maliyetli olduğu düşüncesi tamamen yanılgıdan ibarettir. Şunu da belirtmeliyiz ki atık su sanılanın aksine israf da değildir. Çünkü atık su şebeke sularının arıtma işleminden sonra ortaya çıkan kirli ve kullanılamayan kısmıdır.
Su arıtma cihazının su faturasına direkt bir etkisi bulunmamaktadır. Yani, arıtma cihazı kullanmanız su tüketiminizi ya da su faturanızı otomatik olarak artırmaz. Ancak, ters ozmoz gibi bazı arıtma yöntemleri, suyun bir kısmını atık su olarak dışarı verir.
Su arıtma cihazı kullanmak, hazır içme suyu tüketimine kıyasla çok daha çevreci bir yöntemdir. Özetle su arıtma cihazı kullanan ortalama bir insan günde 4 litre içme suyu tüketiyor varsayalım. Bu durumda 4 litre temiz içme suyu için yaklaşık 8 litre atık su oluşumuna sebep olur.
Tanklarda 7 Psi hava basıncı olmalıdır.
– 12 lt. lik su tankına sahip su arıtma cihazı ortalama 45 dk. ile 2 Saat arası bir zaman da dolar.
Su tankınız boş iken içerisinde olması gereken bar sayısı 0,42 olarak bilinmektedir. 8,20,12,40,100 ve 80 litre olan su tanklarında da aynı şekilde 0,42 bar bulunmaktadır.
Su kalitesi ve kullanıma bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte ortalama verilerde sistem ön filtrelerinin yılda iki kere, son filtrenin de yılda bir defa ve membranın ise ortalama 2-3 yılda bir değişmesi tavsiye ediliyor.
Su arıtma cihazının ilk kullanım sürecinde, sudaki fazla oksijenden kaynaklanan mikro kabarcıklar görülebilir. Bardağa ya da sürahiye bu suyu doldurduğunuz zaman kabarcıklar kenarlarda birikip zamanla yok olur. Bu bir problem değildir, tam tersine oksijen içerdikleri için faydalıdır.
Su arıtma cihazı su tankı hava basıncı nasıl ayarlanır sorusunun cevabı çok basittir. Tankınıza herhangi bir benzin istasyonunda bulunan hava makinesinden, 6 psi'lik hava basmanız yeterlidir. Tankınızın alt kısmında yer alan sibop yerine hava makinesi koyarak bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri