- Enjektör arızasında araç motoru çalışma sırasında daha yüksek seste gürültüler meydana gelir. - Enjektör arızası durumunda aracın hızı istediği gibi ayarlanamaz. Böylece hızlanma sıkıntısı ve devir ayarlayamama sıkıntısı ortaya çıkmaktadır. - Araç çalıştırılması ile birlikte motor bölgesinden ses gelmeye başlar.
Enjektör arızası belirtileri arasında ise motorun boğulması, titreşim, düzensiz çalışma, azalan güç, aracın geç çalışması veya çalışmaması gibi durumlar yer alabilir. Aracın yakıt sisteminin önemli bir parçası olduğu için mümkün olan en kısa sürede çözülmeli ve temizlenmelidir.
Genel olarak yüksek km otomobillerde görülen bu arıza kendini garip bir sesle belli eder. Sesi tarif edecek olursak “çif çif çif çif” diyebiliriz. Enjektörle silindir kapağı arasında bulunan bu pullar zamanla eskiyerek, motorun oluşturduğu kompresyonu dışarı taşırır.
Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar. Araçta teklemeler meydana gelir.
İlgili 17 soru bulundu
Enjektör arızası, arabalarda yakıt yetiştirilememesine yada çekiş düşüklüğüne neden olabilir. böyle sorunlara sahipseniz bu yazı sizi ilgilendiriyor. Örnek olarak, bir triger kayışı takılı bir araç üreticinin talimatlarına göre değiştirilmezse, motorun ciddi şekilde hasar görmesine neden olabilir.
Enjektör arızası farklı semptomlar gösterebilir. Enjektörünüz tıkalıysa, yakıtı püskürtmekte zorlanabilir. Tıkalı bir enjektör, daha düşük bir akış hızına, yanma odasına sıvı yakıt damlamasına veya enjektörün yakıtı tamamen enjekte edememesine neden olabilir.
Dizel motor neden gürültülü çalışır? Yıpranmış, sızdıran veya kirli manşetler valfin yüksek sesle gıcırdatmasına neden olabilir. Tıkanmış yağ deposu veya düşük yağ basıncı nedeniyle supaplar düşükse, valfler arasındaki boşluk artacaktır. Aşırı supap boşluğu motoru gürültülü yapar.
Krank miline bağlı olarak hareket eden ve ateşleme dışında motorun dönmesini sağlayan volanlar gevşediği zaman motordan tıkırtıya benzer bir ses gelir. Böyle bir arıza durumunda volanlar, motor dengesini sağlayan parçalardan olduğu için krank mili başta olmak üzere birçok motor parçasında sorunlar yaşanabilir.
%4 indirimle Würth 300 ml Benzin Enjektör Temizleyici 170 TL'ye, %15 indirimle Würth 300 ml CR Dizel Yakıt Sistemi ve Enjektör Temizleyici 179 TL'ye, %4 indirimle Motul 300 ml Dizel Enjektör Temizleyici 184 TL'ye, %44 indirimle Würth 400 ml Dizel Partikül Temizleyici 450 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Enjektör arıza ve sorunu ortaya çıktığında ise genellikle insanlar yeni bir enjektör alarak sorunun çözülmesini sağlamak isterler. Enjektör, tamiri mümkün olan parçalardan biridir. Bu parça üzerinde bir sorun ortaya çıktığında illa ki yeni bir enjektör almaya gerek yoktur.
Yanma Hatalarının (supap zamanlama hataları, Elektronik kontrol ünitesi hataları, Enjektör Hataları, Yakıt Pompası hataları, Turbo hataları, kötü yakıt kullanılması vb.) olması: Bu durumda yanmamış yakıt yağa ulaşarak, yağın özelliklerinin bozulmasını sağlar ve taşıyıcılığını zayıflatır.
Yakıt Sistemi Arızaları
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
Araçta Enjektör Arızası Belirtileri
~ Araç Hızlanma ve Devirlenmede Zorluk Yaşar, Motor Zorlanması Hissedilir. ~ Teklemeler ve Boğulmalar Baş Gösterir. ~ Araç Lpg'li ise benzinde yaşanan olumsuzluklar lpg'de ortadan kayboluyor ise bu enjektör arızasının ciddi bir belirtisidir.
Otomobillerde bulunan turbo sisteminin basınca dayanıklı hortumları vardır. Bu hortumlar vasıtasıyla soğuk hava yannma odasına taşınmaktadır. Zamanla eskiyen veya özelliğini kaybeden turbo hortumlarında kaçakların oluşması normal bir durum olarak görülür. Turbo hortumu hava kaçırdığında gaza basınca hava sesi çıkartır.
Motor vuruntusu silindirde bulunan yakıtın zamanından önce patlamasıyla gerçekleşir. Normal çalışma sırasında, buji yanma işlemini başlatılır ve silindirdeki tüm yakıtı yakar, böylece patlamayı kontrol eder. Silindirlerde yakıt ve havanın kendiliğinden ateşlemesi motorun vuruntu sesi yapmasına neden olabilir.
Arabadaki uğultu sesi genel olarak tekerlek ve motor, tekerlek arasındaki mekanik parçalardandır. Bu sesin ortaya çıkmasının genel olarak ilk sebebi aks bilyesidir. Aks bilyesi porya bilyesi olarak da telaffuz edilebilir.
Aşınmış, sızdıran veya kirlenmiş iticiler, supapların ses yapmasına neden olabilir. Tıkalı yağ haznesi veya düşük yağ basıncı sebebi ile iticiler düşükse, supaplar arasındaki boşluklar artacaktır. Aşırı supap boşluğu motorun gürültülü çalışmasına sebep olur.
Motor üflemesi, segmanların aşınması nedeniyle araçtaki motorun yeterince basınç oluşturamamasıdır. Motor üflemesi kişisel araçlarda olduğu gibi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işi yürüten firmaların araçlarında da meydana gelebilen bir sorundur. Motor patlama anında yeterli basıncı sağlayamadığı için üfler.
Motor üflemesi olayı kompresyon ya da diğer bir deyişle basınç kaybıdır. Bu durum sıkıştırılmış ve yanmış yakıt karışımı kartere geçtiğinden yağ çubuğu çıkartılarak ya da yağ doldurma kapağı açılarak anlaşılabilir. Motorun rektifiye olması gerektiğine tam olarak anlamak için silindir kompresyon testi yapılması gerekir.
Enjektör temizliği için en garanti yol aracı servise götürmektir. Servislerde gerekli bakım yapılacaktır. Servislerde enjektörler mazotla yıkanarak birtakım işlemlerden geçirilip temizlenir. Bunun dışında servise götürmeden de soruna çözüm bulunabilir.
Enjektör temizleme aracınızın yakıt sisteminin verimliliğini arttıran ve motor performansının yüksek kalmasını sağlayan bir işlemdir. Enjektör temizleme aracınızın motorunda zaman içinde oluşan kir ve yakıt artıklarından kaynaklanan sorunların giderilmesine yardımcı olur.
Bunları önlemek için yapılması gerekenlerden biri de enjektör temizliğidir. Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın. Bu temizlik yakıt deposundaki mazotun tamamı bitmeden üzerine deponuzu doldurmanız olası sorunların önünü kapatacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri