Asansörlerin çoğu, sıkışıp kaldıklarında veya mahsur kaldıklarında güvenlidir. Serbest düşüş durumuna girmeyecekler ve durduğunda bile güvende olacaklar. Asansör hava geçirmez değildir, bu sayede asansörde güvenli bir şekilde kalabilmek için yeterli miktarda oksijene sahip olursunuz.
Asansörde kaldığınızda paniklediğiniz takdirde hem enerjinizi hem de ortamdaki oksijeni hızla tüketirsiniz. Bu sebeple öncelikle sakin olmalısınız. Asansör içerisindeki hava rahat nefes almanız için yeterlidir. Elektriklerin kesilmesi durumunda da asansörde yanacak acil durum aydınlatması bulunmaktadır.
Ortalama bir insan, saatte yaklaşık 25 litre oksijen tüketir. Bu da kilitli kaldığımızı varsaydığımız asansör içindeki oksijenin bize yaklaşık 25 saat yeteceği anlamına geliyor.
havalandırması çalışmıyorsa asansörün büyüklüğüne ve içerisindeki kişi sayısına göre zaman değişir ama evet oksijensiz kalınır.
Kapı kilidi asansör kapısının deliğine yerleştirildikten sonra elle sabit tutularak açılabilir. Bir elle sağa ya da sola çevirilerek diğer elle kapı tokmağından tutularak kilidin açılabilmesi mümkündür. Tam otomatik kapılı olan asansörlerde ise kapı açma anahtarının sabit tutulması gerekir.
İlgili 42 soru bulundu
Asansörler metal bir kutu şeklinde olduğu için Faraday Kafesi etkisi yapar. Bütün elektromanyetik dalgalar gibi, cep telefonuna ulaşmaya çalışan radyo dalgaları alternatif elektrik ve manyetik alan yaratır. Bu da metallerin içindeki elektronları (genellikle iyi iletkenlerdir) döndürüp durur.
Asansörün metal alaşım kabini mobil telefon sinyallerini yansıtır. Sinyal kabin içine çok zayıf ulaşır veya hiç ulaşmaz. Sebebi budur.
İskelet sisteminde kemiklerin içinde korunan yumuşak dokulu organların düşüş şiddetinden darbe almasını engellemek için en önemlisi duruş pozisyonunu doğru seçmek. Bunun için en doğrusu, ne ayakta durmak zemine çakılmadan hemen önce zıplamak. Düşüş anından az az hasarla kurtulmak için zemine cenin biçimde yatmalısınız.
Deprem hissedildiği anda, asansörün acil durdurma düğmesine basarak asansörü durdurun. Bu, asansörün kontrolsüz bir şekilde hareket etmesini engelleyecektir. 3. Kat Seviyesine Gelene Kadar Bekleyin: Eğer asansör hareket halindeyse ve acil durdurma düğmesine bastıysanız, en yakın kat seviyesine gelene kadar bekleyin.
Elektrik kesilince KTS otomatik olarak devreye girer, Kabin kaldığı yerden bir alt veya bir üst kata doğru harekete başlar, kat hizasında durur ve kapı açılır. Kurtarma işlemi tamamlanmıştır. Kurtarmadan sonra elektriğin gelmesini bekler. Elektrik gelince asansör otomatik olarak normal çalışma şekline döner.
Asansörlerde halatın kopması ve kabinin düşmesi gibi bir ihtimal yok denecek kadar azdır. Çünkü emniyet katsayısı asansörlerde o kadar fazla dikkate alınmaktadır ki asansörlerde kullanılan minimum dört halatın birden kopması mümkün görünmemektedir.
Asansörler deprem ve yangın esnasında kesinlikle kullanılmamalıdır. Asansörler herhangi bir sarsıntı olduğunda kendini güvenli moda alıp kapatıyor ve içerideki insanlar mahsur kalıyor. Böyle bir durumda yetkili bir kişi olmadığında asansörde mahsur kalan birini kurtarmak oldukça zor.
Asansör konuşması (elevator pitch), bir girişimcinin 1 dakikadan az bir sürede, kendisini ve girişimcilik fikirlerini yabancı bir kişiye anlattığı ve ikna ettiği kısa bir sunum olarak tanımlanır.
Asansörün iç kapılarının zorlanması, tekmelenmesi yada farklı şekillerde darbeye maruz bırakılması mekanik aksamların sıkışmasına sebep olabilir. Şayet basit bir arıza sonucu asansörde kalmış iseniz asansör servisi sizi kısa bir sürede kurtarabilecek iken sorunun biraz daha büyümesine sebep olabilir.
Ama dinimizin bu konudaki hassasiyeti açısından bakıldığında halvet şartları, yani erkek ve kadının kapalı bir ortamda bulunması durumu, asansörde oluşmaktadır. Evet, çok geniş bir yelpazeden bakıp, esnek değerlendirmemiz halinde, bunun neresi halvet olur, kapısı kilitlenmiş bir ev değil bu da denebilir.
aynaya parmağını daya direk ayna ile parmağın bütünleşik yani uç uca duruyorsa kamera vardır normal aynaysa 1 cm gibi boşlukla oluyor.
ENKAZ ALTINDA NE KADAR HAYATTA KALINIR? Uzmanlara göre bir haftaya kadar enkaz altında hayatta kalmak mümkün. Ancak bu süre kişinin ciddi şekilde yaralanıp yaralanmadığına ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir. Bir afetin ardından çoğu kurtarma ilk 24 saat içinde oluyor.
Bu kesinlikle büyük bir yanlış. Deprem sırasında başta asansör olmak üzere merdivenleri de kullanmamak gerekir. Binanın temelinden ayrı olarak yapılan asansör ve merdivenler en çok sallanan ve en güvensiz yerlerdir. Bu yerlerin çökme ihtimali daha yüksektir.
Deprem Sırasında Evde En Güvenli Yer
- Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere gibi eşyalardan uzak durun. Sağlam sandalye ile desteklenmiş masa altında veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek veya uzanarak kendinize bir hayat üçgeni oluşturmaya çalışın.
Bu çok önemli anda asansör, zemine çarpmadan hemen önce, belli bir asansör hızıyla düşüyor. Siz zıpladığınız için, asansörden daha yavaş düşüyorsunuz. (Aniden duran) asansörün tabanına çarpma hızınız, asansörün hızından sizin zıplama hızınızın çıkarılmasıyla bulunur.
Apartmandaki asansör bakımı, onarım gideri, asansör masrafı, asansör tamiri kim tarafından ödenir.
Apartman yönetimi, asansörü kapatma kararı alabiliyor. Asansörde yük taşımanın yasaklanması hakkında kat malikleri kurulu tarafından alınmış bir karar varsa ve bu karar, karar defterine kaydedilebiliyor.
Çünkü baz istasyonuna ulaşabilmek için daha çok elektromanyetik dalga yaymaktadır. O yüzden asansörler, bodrum ya da yeraltı metro istasyonları gibi yerlerde cep telefonu kullanmayın.
Asansörlerde ayna olmasının iki sebebi vardır; Bunlardan biri asansör çağırdığınız kata geldiğinde kabinin gelip gelmediğini anlamak içindir. Yani asansöre binerken kendi görüntümüzü görüyorsak, çağırdığımız asansör ile birlikte kabin gelmiştir. İkinci sebebi ise klostrofobileri olan insanlar içindir.
Güvenlik amaçlı kullanımı aşan amaçlarla asansöre kamera taktırmak istiyorsanız bu durum özel hayatın gizliliğini ihlal edeceğinden ötürü yasal değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri