ALKÜ Aşçılık Programı öğrencileri Erasmus kapsamında yakaladığı yurt dışı eğitim fırsatıyla kariyerlerini sağlam temeller üzerine kuruyor. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Erasmus kapsamında yurt dışında eğitim ve kariyer fırsatlarını yakalamaya devam ediyor.
Erasmus ile gideceğiniz Erasmus üniversiteleri ücretsizdir. Aynı zamanda seyahat, konaklama yemek gibi yaşam masraflarınızı karşılamaya yardımcı olmak için ülkelere göre değişiklik gösteren Erasmus ücretleri ödenmektedir.
Daha önceki bir akademik yılda herhangi hareketlilikten faydalanmış bir öğrenci tekrar Erasmus Programından (Öğrenim veya staj) yararlanabilir. Hibeli ya da hibesiz faydalanılacak her hareketlilik için başvuru ve seçim kriterleri aynıdır. Bir akademik düzeyde toplamda 12 ay Erasmus Hareketliliği yapma imkanı vardır.
Erasmus+ Programı neler kazandırır? Erasmus Programı size yurt dışı deneyimi, çok kültürlü ortamda ders işleme, değişik kültürleri tanıma, Türk kültürünü tanıtma, yeni arkadaşlar edinme, farklı bir okulda öğrenci olabilme ve farklı bir sistem görebilme olanakları kazandırır.
Erasmus hareketliliği proje dönemi her yıl 1 Haziran'da başlamakta olup, başvurular proje başlamadan en az altı ay öncesinde Aralık sonu-Ocak gibi alınmaktadır. Dolayısıyla hareketlilik yapmayı planladığınız akademik yılın bir yıl öncesinde başvuru yapmanız gerekmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programı öğrencileri Erasmus programından yararlanabilirler.
2 Yıllık Hangi Bölümler Erasmus Yapabilir? 2 yıllık bütün bölümler erasmus yapabilir ancak bunun için tek şart, üniversitenin erasmus başvurularını açmış olmasıdır.
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu? Erasmus, öğrencilerin seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz. Uçak biletlerinizi kendiniz almanız gerekir. Ancak dilerseniz başvuru sırasında seyahat masraflarınızın ödenmesine dair bir talepte bulunabilirsiniz.
Tezsiz yüksek lisans öğrencileri başvuramaz. Tıp fakültelerinden mezun olarak merkezi sınavla (TUS) bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilerek uzmanlık eğitimine devam edenler, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa'nın kayıtlı öğrencisi statüsünü taşımıyorsa Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğinden yararlanamaz.
Programa katılan öğrenciler ülkeye göre değişmekle birlikte aylık olarak ortalama 300 ila 700 Euro arasında değişen Erasmus hibesi alıyor. Öğrenciler tüm aşamaları tamamladıklarında, yurt dışına çıkmadan önce hibelerinin %70'ini alırlar. Kalan %30'luk kısım ise döndükten sonra ödenir.
Kendi öğrencileri için dersler açısından zor olsa da erasmus öğrencilerine açılan dersler geçilmesi daha kolaydır.
Gidecek öğrenci veya üniversite personeline kalacak yer ayarlanması Merkezin veya üniversitelerin sorumluluğunda değildir. Ancak gidilecek üniversitenin Erasmus koordinatörlüğü öğrencilere nerede kalınabileceği, üniversite ve şehirdeki konaklama imkanları ile ilgili bilgi ve tavsiyeler verecektir.
Erasmus Programı'na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.
Bankada minimum 400 Euro paraları'nın olması gerekmektedir.
Erasmus için ne kadar para ödeniyor sorusu öğrencilerin en çok sorduğu sorular arasındadır. Erasmus+ kapsamında öğrencilerden gidilecek olan Avrupa üniversitelerinde, öğrenim ücreti, kayıt ücreti, laboratuvar ücreti veya kütüphane ücreti talep etmemektedir ancak sigorta, ulaşım kartı gibi ödemeler çıkabilmektedir.
ĐEÜ öğrencilerine anlaşmalarımız gereğince 1 dönemlik Erasmus öğrencisi olma imkanı verilir. Hangi dönemlerde gidilebilir? Gidilecek dönemde en az 2. sınıf öğrencisi olma koşulu aranır. Son sınıfın son dönem öğrencileri başvuramazlar.
Katılımcılar 13-30 yaş aralığında olmalıdır (Grup liderleri en az 18 yaşında olmalıdır; üst yaş sınırı bulunmamaktadır). Grup liderleri hariç en az 16, en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir.
Erasmus hareketlilik faaliyetlerinde AB Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından belirlenen minimum B1 dil seviyesi aranmaktadır. Bu sebeple bu sınavlarda 60 ve üzeri puan alan öğrencilerin Erasmus hareketliliklerine başvuruları alınacaktır.
Halbuki Erasmus sınavı kazanılması zor bir sınav değil. Uzun zamandır İngilizce pratiği yapmayan arkadaşlarımız dahi 1 haftalık çalışma ile sınavın üstesinden gelebilir. Bu işin püf noktası başarabilecek olmana inanmaktan geçiyor. Ufak bir inanç seni Avrupa'nın en iyi ülkesine götürebilir.
Erasmus başvurusu yaparken, standart turist veya iş vizesi yerine uzun süreli Schengen D-tipi bir vize (ulusal vize) almanız gerekmektedir. Bu tür bir vizeye Schengen Erasmus vizesi de denir.
Bu yüzden genel olarak orada standart şartlarda konaklayabileceğinizden fazla miktarda hibe hesaplaması yapılır. Bununla beraber hibe sizlere sadece belli koşullarda kullanmak gibi bir zorundalık gerektirmediği için dilediğiniz gibi konaklama için hibe paranızı kullanabilirsiniz.
Güz döneminde alınan öğrenim hareketliliği başvurusu, takip eden bahar dönemi için alınmaktadır. Staj hareketliliğine başvuranlar ise yaz döneminde staj yapacaklardır. Uyarı: Lisans 1.sınıfa yeni başlayan öğrenciler henüz akademik ortalamaları oluşmadığı için güz döneminde Erasmus+ Programı'na başvuramazlar.
Bu yazı çok kısa bir paragraf olarak Danışmanlarımız tarafından size bir örneği sağlanır. 202 tarihinden itibaren Erasmus için vize ücreti ödenmez. Sadece vize danışmanlık kurumaları tarafından danışmanlık ücreti tahsil edilebilir. Avrupa Birliği Erasmus Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Diğer Belgeler Nelerdir?
Erasmus ile gidilecek ülkeler arasında yaşam kalitesi en yüksek ilk 5 ülke; İsviçre, Danimarka, Hollanda, Finlandiya ve Avusturya olarak sıralanmıştır. Yaşam kalitesi en düşük ülkeler ise; Sırbistan, Kuzey Makedonya, Ukrayna, Belarus ve Rusya olarak tespit edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri