Aynı familyadan gelen bu kuzen turunçgiller, birbirlerine lezzet ve koku olarak benzeseler de aslında birbirleri arasında farklar bulunuyor. Sıklıkla tükettiğimiz sebzelerden biri olan limonun çok yakın akrabası olan lime'ı (yeşil limon) inceleyeceğiz.
Rendelenmiş limon demektir.
Hazırlanan yemeklere ekşi tat vermek için kullanılır.
Dıştan limon melezi olan ve etroga adı verilen başka bir turunçgil meyvesiyle çaprazlanmış olan limona benzer. Gerçek misket limonu ekşi bir tada sahiptir ve dilimleri üzerinde beyaz damarlı yeşil renktedir. Yemeklerde ve salatalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Misket limonu veya lim, koyu yeşil bir renge sahip, Citrus ailesinden gelen bir turunçgil bitkisinin meyvesidir. Meyvesi limondan fark edilir oranda küçüktür ve içinde çekirdek bulundurmaz.
Lime lime etmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: parçalamak.
İlgili 26 soru bulundu
Lime'da hasat zamanı Kasım-Aralık aylarıdır. Bu ayları hasat yapılmayan meyvelerin içi yeşil kalmakla birlikte, dış kabuklarında sararma görülmektedir.
sarı limona göre daha sert olan leziz limon türü. tropiktir. ithaldir. henüz ülkemizde üretilmemektedir. kilosu 20-25 ytl'dir. birkaç tanesi bile bir kilo sarı limondan pahalıdır.
Lime TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Parça.
Lime Limon diğer limon türlerinden boyutları küçüktür. Bu yüzden Türkçe adı ile misket limon denir. Ortalama meyve büyüklüğü 6 cm'dir.
Lime yani misket limonu, limona göre daha düşük pH değerine sahiptir, bu durum limona göre daha asitli olması anlamına gelir. Limona göre daha acı bir tada sahip olan lime, ayrıca daha fazla karbonhidrat ve daha az protein içerir. Limon ise misket limonuna göre bünyesinde daha yüksek şeker barındırır.
Narenciye grubu dendiği zaman akla gelen ilk meyve lime olarak bilinir. Halk arasında misket limonu olarak da bilinir. Çoğu kişi lime ve limon arasında farkı bilmemektedir ve çok karıştırmaktadır. Limona göre lime meyvesinde çekirdek bulunmamaktadır.
Lime'ın tadı limondan daha ekşi, daha kuvvetli. İkisi de salata soslarına, marinasyonlara, içeceklere çok yakışır. Ancak lime suyu, limon suyundan daha az şeker içerdiği için yemeklerde daha iyi gider.
Gastronomi mezunları, gastronomi uzmanı olarak adlandırılırlar.
Zest. Yabancı tariflerde, hatta günümüzde birçok Türkçe tarifte de kullanılan "zest" kelimesi, limon, portakal, lime gibi turunçgillerin kabuklarından rendelenerek ya da incecik kesilerek elde edilen kısım.
Gastronomide çok bilgili olan kişiye gastronom denir, gastronomist ise gastronomi çalışmasında teori ve pratiği birleştiren kişidir.
Limenin kendine has aromatik suyu; sodalara, kokteyllere, limonatalara ferahlatıcı bir lezzet katmaktadır. Dünya mutfaklarında, tatlılarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır. Papaya ile mükemmel bir uyumu olan lime, aynı zamanda pastalara hoş bir tat ve koku katmak için tercih edilmektedir.
Misket limonu diğer adı lime olan bir bitkidir. Bergamot ve limon gibi turunçgillere çeşitli açılardan benzese de farklı bir türdür. Misket limonu rengi koyu yeşil olan meyvelere sahiptir.
Lime kelimesi Farsça kökenlidir.
Cool Lime, gerçek misket limon dilimleriyle harmanlanmış bir karışım. El yapımı içecek, gerçek narenciye suyu ve buz, nane ve dondurularak kurutulmuş limon dilimlerinin bir karışımıyla yapılmıştı. İçeriğinde yeşil kahve çekirdeği de bulunuyordu. Tarifte misket limonu kullanılıyor.
Absolut Lime, Absolut Vodka ile aynı üründür, sadece misket limonu tadındadır.Tadım notları:Votkanın tadı zengin, taze, tatlı, taze sıkılmış limon notaları ile meyvemsidir.
volume_up limon sarısı {sıf.}
lime; turunçgillerden tadı ve büyüklüğü limona benzer ama rengi yeşildir.
Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için lime limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Umuyoruzk ki ilerleyen senelerde daha uzun süre ve daha fazla miktarlarda hasat yapıp sizlere bol bol ulaştırabiliriz.. Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için Yeşil Limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri