- Vatandaş ya da kurumun kazı yapabilmesi için hasar bedelini belediyemiz gelir veznesine yatırması gerekir. - Hasar bedeli ödendikten sonra ödeme belgesiyle müdürlüğümüze gelinilir, karşılığında kazı ruhsatı düzenlenip, kişiye yada kuruma verilir.
1-ALTYAPI TESİSİ YAPILACAK ÇALIŞMA HANGİ KURUMA AİT İSE (İGDAŞ, İSKİ, AYEDAŞ, BEDAŞ, TÜRK TELEKOM VB.) İLGİLİ KURUMA MÜRACAAT EDİLEREK RUHSAT FORMU HAZIRLATILIR. 2-HAZIRLANAN RUHSAT FORMU İLE ALTYAPI KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜNE TALEP SAHİBİ YADA YETKİLENDİRDİĞİ KİŞİLERCE BAŞVURUSU YAPILIR.
Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde umumi hizmet alanlarında yapılacak kazı işlemleri için belediyece verilecek altyapı kazı izinlerinden 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununa göre alınan harçtır.
Ruhsatname bir yıl sürelidir. Define araması aralıksız en çok bir ay devam eder. Hava muhalefeti veya tabii afetlerden dolayı bu süre içinde bitirilemezse bir defaya mahsus olmak üzere mülki amirce en çok bir ay daha uzatılabilir.
2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilmektedir. Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler.
İlgili 36 soru bulundu
DEFİNE ARAMA İZNİ NASIL VE NEREDEN ALINIR? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan değişikliğe göre, define aramak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amirine bir dilekçe ile müracaat edecek.
Ruhsat alınmadan yapılan tüm çalışmalar için kaçak kazı işlemi yapılır ve cezai işlem uygulanır.
İlgili malikler yapı ruhsatı almak için belediye sınırları içerisinde belediyeye, belediye sınırları dışarısında ise Valilik bürolarına, yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ederek aşağıda belirtilen evrak ve koşullar oluşunca verilmektedir.
Hafriyat İzni (kazı izni);
Yapı sahibi, yapı müteahhidi, varsa şantiye şefi kazıda ve inşaat çukurlarından doğan her türlü kazalardan ve zararlardan sorumludur. Kazı toprağı ve molozların yolları kirletmemeleri, belirlenmiş yerleri dökümü sağlanması yapı sahibi, müteahhit veya şantiye şefinin sorumluluğundadır.
RUHSAT TÜRÜ SÜRESİ HARÇ ÜCRETİ Silah Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl 7.390.30 TL. Silah Taşıma Ruhsatı 5 Yıl 23.093.00 TL. Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl 7.390.30 TL.
- Vatandaş ya da kurumun kazı yapabilmesi için hasar bedelini belediyemiz gelir veznesine yatırması gerekir. - Hasar bedeli ödendikten sonra ödeme belgesiyle müdürlüğümüze gelinilir, karşılığında kazı ruhsatı düzenlenip, kişiye yada kuruma verilir.
Bir projenin inşasının belirli kanun ve hükümlere uygun bir şekilde çizildiğini belirten inşaat ruhsatını almak için yapı sahibi veya vekilinin yapı ruhsatı alma dilekçesi ve diğer gerekli evraklarla birlikte projenin dahil olduğu bölgenin bağlı olduğu belediyeye bizzat başvurmaları gerekmektedir.
Belediye veya valilik, başvuru tarihinden itibaren en geç on beş gün içinde yapı ruhsatını verir.
3194 sayılı İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için (27. madde de belirtilen istisna hariç ) yapı ruhsatı alınması zorunludur. İnşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmaksızın başlanamaz.
c)Kazı talebi, Yönetmelik gereğince Aralık ayı sonuna kadar, Türk heyetleri için bağlı bulundukları bilimsel kuruluş, yabancı heyetler için bağlı bulundukları bilimsel kuruluş ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla yapılır.Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmaz.
İmar durum belgesi alma ücreti 66 TL'ye çıktı. Yeni yapı ruhsatı alınmasına ilişkin 1000 metrekareye kadar konut, rezidans metrekare başına 10.68 TL'den 11.75 TL'ye ulaştı.
Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.
Madde 74 –(Değişik: 23/1/2008-5728/416 md.) Kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.
Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 37. maddesine göre kamu kuruluşlarınca yapılan veya yaptırılacak olan enerji, sulama, tabii kaynaklar, ulaştırma ve benzeri hizmetler ile ilgili tesisler ve bunların müştemilatı için ruhsat alınmasına gerek yoktur.
Ülkemizde gerçekleştirilen kazı çalışmaları üniversitelerin ve enstitülerin ilgili bölümlerinden yerli ve yabancı bilim insanları ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze müdürlüklerince yapılır. Ülkemizde gerçekleştirilen kazı çalışmaları, kazı başkanlarınca oluşturulan ekiplerce yapılmaktadır.
Not: İBB AYKOME kararı doğrultusunda her yıl 1 Aralık-15 Mart arası kazı yasağı uygulanmaktadır. Not: Yalnızca onay süresidir.
Bulunan definenin Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa yüzde ellisi define arayıcısına; özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde kırkı define arayıcısına, yüzde onu ise mülk sahibine verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri