Cevap: ☆ Aşk soyuttur. Çünkü aşkı göremeyiz, koklayamayız, tadamayız yani kısaca hiçbir duyu organımızla varlığını bulamayız.
Ancak "bildiğimiz" kadarı ile "soyut" olarak ifade edilen aşk, kızgınlık, sevgi gibi duygular, hafıza gibi olgular, ruh denilen kavramlar oldukça somut ve genellikle vücutta olan biyokimyasal, fizyolojik, sinirbilimsel faaliyetlerin sonucu.
Özgürlük, fikir, düşünce, sevgi, nefret, merhamet, hüzün gibi kelimeler beş duyu ile hissedilemez ancak var olduklarına kuşku yoktur. Bu tip kavramlar soyuttur.
Açıklama: ↬ Sevgi soyut bir kavramdır.
Soyut isim, soyut ad veya mana ismi; varlığı düşünce yoluyla kabul edilen, söylendiğinde zihinde belli bir görüntü veya tasavvur uyandırmayan bir kavramın adı: soy, ün, korku, söz, bilgi, gönül, kötülük, güzellik, doğruluk vb. Soyut olmayan, yani fiziksel varlıklara verilen isimlere ise "somut isim" denir.
İlgili 42 soru bulundu
Sonuç: Tanrı soyut ve metafiziksel bir kavramdır.
Taş, su, kalem, köpek gibi kelimeler, somut isimlere örnektir. Dil bilgisinde somut isimler 'var oluşuna göre isim türlerinden' biridir ve soyut isim kavramı ile karşılaştırmalı olarak incelenir.
Soyut İsim
Beş duyudan herhangi biriyle algılanamayan, madde hâlinde bulunmayan ve zihnimizle kavradığımız veya var olduğuna (akla, ruha, sezgiye, inanca bağlı olarak) inandığımız varlıkların isimleridir. sevinç, şüphe, tezat, Allah, cesaret, keder, korku, aşk, melek, ruh, şeytan...
Duyu organlarımızla algılayamadığımız, akıl yoluyla algılayabileceğimiz kavramları karşılayan sözcükler soyut anlamlı sözcüklerdir. Soyut anlamlı sözcükler; sevgi, umut, hayal, barış, sıkıntı, evlilik, çocukluk, özlemek…
Yani cinler melekler ve ölüm soyut anlamlıdır.. çünkü bunlar 5 duyu organımızla algılayamadığımız varlıklardır...
Duygular somuttur. Somut demek beş duyumuzla algıladığımız şey demektir.
'Ruh' kelimesi soyut anlamlıdır.
Rüya kelimesi soyut bir sözcüktür. Çünkü beş duyu organlarımız ile algılayamaz,beyin gücümüz ile algılarız. Bu sebeple soyuttur.
bakınız, yokluğun dışarıda var olup olmadığını soruyoruz, ki yokluk tabii ki de yoktur. yani karanlık bu bağlamda soyuttur.
Evren): Ulaşılabilinen somut bir evrendir.
Somut ve soyut kavramları arasında çok büyük farklar bulunur. Somut kavramlar, 5 duyu organının algılayabildiği varlıkları kapsar. Soyut kavram ise, herhangi bir duyu organımızla algılayamayan durumları ifade eder.
Bilinçaltı, daha çok duyguların üretildiği, depolandığı ve bunlara bağlı olarak da programlandığı, inançlarımızın yerleştiği, davranış kalıplarımızın, alışkanlıklarımızın, deneyimlerimizin yer aldığı zihinsel soyut alandır.
merhaba; uyku soyut uyumak ise somuttur. uykuyu göremeyiz fakat uyumakta olan bir insanı görebiliriz veya diğer duyu organlarımızla hissedebiliriz.
( “Ömür” sözcüğü normalde insan hayatını anlatan soyut bir kelimedir.
Soyut isim
Mana isimler veya soyut isimleri, klasik tanımla, beş duyu organıyla algılanamayan kavramlara verilen isimlerdir: sevgi, saygı, inanç, korku, yiğitlik, cesaret, sevinç, aşk, vs.
Kader kelimesi soyuttur. Somut Kelimeler: Duyu organlari ile algilanabilen seyleri cagiristiran kelimelerdir.
Doğrulanmış Cevap
Aile kelimesi ..topluluk ismidir.. yani gözle görülebilir..somuttur.
(Mutluluk, duyu organlarımızla algılayamadığım soyut bir kavramdır.
Adalet de soyut bir kavramdır. Ancak bir toplum düzenine dayandığında ve bu düzeni sürdürmek için uygulandığında somut nitelik kazanır. Adalet kavramı ve uygulaması tarih içinde önemli değişiklikler geçirmiştir.
GÜNLÜK DİLDE SOYUT VE SOMUT
Günlük dilde “somut kavram”, belli nesneleri, duyumlarımıza konu olabilen maddi varlıkları dile getiren kavramlar olarak tanımlanır: Kedi, masa, meyve gibi. “Soyut kavram” ise, duyular aracılığıyla algılanamayan şeyleri dile getiren kavramlar anlamına gelir: Tanrı adalet, özgürlük gibi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri