acemi birliğinde hafta 2 kez olmak suretiyle 5 10 dakikadan fazla duş alamazsın. usta birliğine geçtiğinde istediğin kadar duşta kalabilirsin. askeriyenin kantinlerinde iç çamaşırından, temizlik malzemelerine kadar aklına ne gelirse satılıyor. 5 dk.
En sağlıklı banyo, ılık suyla yapılır ve yaklaşık 20 dakika sürmelidir. Banyo suyunun sıcaklığı 40 dereceyi geçmemelidir. Sıcak suyla yıkanmayı seviyorsanız 10 dakikadan fazla banyoda kalmamalısınız. Banyodan çıktıktan sonra vücudunuzu bir süre dinlendirin.
Birlik imkân kabiliyetleri, iklim şartları ve görevin ihtiyaçları da dikkate alınarak; bir er/erbaş/ askeri öğrencinin haftada azami dört defa banyo yapabileceği (ihtiyaç banyosu dâhil) ve her banyo esnasında vücut temizliği için ortalama 10 gr sabun harcadığı tespit edilmiştir.
Banyo imkanı gittiğin yere göre değişir. 35-40 dakika çok iyimser ama 20 dakika rahat işini görürsün. Sabahları ihtiyaç banyosu mutlaka olur. Dua et sıcak su sorun olmasın gittiğin yerde. Kurallar yerine göre değişir.
Yüz havlusu ve banyo havlusu
Askeriye size banyo havlusu ve yüz havlusu veriyor. Yedeğinin olması istiyorsanız, isteğe bağlı olarak alabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
askerde tuvaleti tüm erler temizler. eğer temizlemiyorsa orada devrecilik var demektir ve devrecilik askeri kanuna göre suçtur.
Bunların dışında akşam yatarken giymek için serbest tişört, ve eşofman takımı getirilmelidir. Askeriye kantinlerinden de tişört satın alabilirsiniz. Kişisel bakım malzemelerinizi de evden getirmek durumundasınız.
Yönetmelik yenilenirken bu bölüm “Yükümlülerin tam bir fizik muayeneleri yapılır, boy ve ağırlıkları tespit edilir” yönünde değiştirilerek “çıplaklık” şartı kaldırıldı.
acemi birliğinde hafta 2 kez olmak suretiyle 5 10 dakikadan fazla duş alamazsın. usta birliğine geçtiğinde istediğin kadar duşta kalabilirsin.
Genelde 1 tanesi klozet oluyor. Mesela 5 tane kabin varsa 4ü normal 1i klozet. Ama ne derece temizdir orasını gidince görebilirsin. Genelde 1 tanesi klozet oluyor.
Unutmayın ki yalnızca usta birliğine geçildiği zaman hafta sonları çarşı izni verilmektedir.
İki günde bir ve hatta mümkünse üç günde bir duş almanız önerilmekte. Eğer günlük duş almadığınızda kendinizi çok rahatsız hissediyorsanız, vücudunuzun bazı bölgelerini sabunlu bezlerle veya temizleyici havlular ile temizleyebilirsiniz. Bu sayede kötü kokuya neden olabilecek bakterileden kurturulsunuz.
Milli Savunma Bakanlığı sitesinde yer alan askerlerin izinleriyle ilgili açıklamada ise şu ifadelere yer veriliyor; “Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
Duş alma sıklığı ile ilgili aslında genel geçer bir kural yoktur. Ancak uzmanlar ideal aralığın ortalama 3 gün olduğunu belirtir. Çok sık duş almak deri döküntüsü, kaşıntı, rahatsızlık hissi gibi durumlara yol açabilir.
11. Akşama yakın, akşam ile yatsı arasındaki vakitlerde banyoya girilmemelidir. 12. Banyoda su dökünürken ayakta su dökünmelidir.
akşam iştimasınadan sonra (7-8 gibi) istirahat verirler. yat saati 9:30 veya 10 olur (yemek sırası vb. göre değişir).. uyumak zorunda değilsin ama yat saatinden sonra ortalıkta gezemezsin..
En İyi Cevap. Haftasonlari epey boş vakit olur. Ama gün farketmeksizin akşam 9 dan sonra boş olur çoğu zaman. Fakat acemi birliğinde kolay kolay telefon kullanamaz.
tek kişilik ve balayı çifti suiti olmak üzere ikiye ayrılıyor. acemi birliğinde koğuşum sekiz kişilikti, eğitim birliğinde 6 kişi, diğer eğitim birliğinde 2 kişi, usta birliğimde 8 kişi ama ne askeri olduğun ve nerde asker olduğuna göre değişir.
Askerlik muayenesinin hiç bir aşamasında anal ( arka) muayene olmaz. Sadace 10 kişi sıraya geçersin kilotunu indirisin erkeklik organına bakarlar hepsi bu. Başkada birşey yok.
askerde sünnet zorunlu degildir. özellikle ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarindan sünnetsiz gelen sayisi çoktur. genellikle sorumlu bir sihhiye er tarafindan sünnet muayenesi yapilir ve sünnetsiz olan erlere isteyip istemedigi sorulur. isteyenlerin budama islemi çaktirmadan yapilir.
Yeşil asker iç çamaşırı askerlerin askerlik süresince kullanması gereken renktir.
Akıllı telefon usta birliğinde götürebilirsin. Yakalatmatıkça sorun olmaz fotograf çekiyorlar ama komutan test biriyse mahkeme bile verebilir. Usta birliğine göre kullanım değişir ilk etara götürme ortama bak sonra sorun olmazsa getirttir.
Askeri kışlada cep telefonu, tablet, laptop, mücevher, saat, tırnak makası, jilet, traş bıçağı, uyku tulumu, yastık, battaniye gibi birçok eşya yasaktır.
Bit kapmamak ve bulaştırmamak için zorunlu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri