Erbaş ve erlerin kışlada kullanacakları telefonların "akıllı telefon" olmasına da izin verilmeyecek. Çalışma kapsamında askerlere telefonlarını şarj etmeleri konusunda da kolaylık sağlanacak. Erbaş ve erler bunun için yatakhanelerdeki prizleri kullanabilecek. Askerler özel hazırlanacak sim kartlarını kendileri alacak.
Askeriyede telefon belirli kurallar çerçevesinde serbesttir. Bu kurullardan en önemlisi telefonunuzun kamerasız olmasıdır. Akıllı telefon özelliklerine sahip bir telefon askeriyede kabul edilmez. Tuşlu telefon olması tercih edilmektedir.
Buna göre Mehmetçik, artık sivildeki cep telefonu hatlarını vatani görevi süresince de kısıtlı olarak kullanabilecek. Askerlikte yeni dönem başlıyor. Sivil cep telefonu hatları artık kışlada da kullanılabilecek.
Yasal olarak askercell serbest akıllı telefon yasak ama akıllı telefon komutanlar dahil herkese yasal. Hal böyle olunca komutanlar yasak olduğu halde kullanıyor ve bazı baba yiğit komutanlar ben kullanıyorsam asker de kullanabilir diyor göze batmayacak şekilde akıllı telefon kullanımına izin veriyor.
Askerlerin telefonları, internete erişimi olmayan, tuşlu ve kamerasız telefonlar olmalıdır. Göz önünde bulundurulması gereken ilk özellik ise şarjdır. Şarjı uzun giden cihazları tercih edilmelidir. Çünkü askerde priz bulmanız zor olabilir bu durumda telefonunuzu her an şarj edemeyebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Evet askerde cep telefonu kullanmak yasak, çünkü siz akıllı cep telefonlarıyla askere gelirseniz bu durumda telefonu kullanmanız istenmeyecek ve zaten nizamiyeden girmeden cep telefonunuz varsa elinizden alınacaktır.
Akıllı telefon usta birliğinde götürebilirsin. Yakalatmatıkça sorun olmaz fotograf çekiyorlar ama komutan test biriyse mahkeme bile verebilir. Usta birliğine göre kullanım değişir ilk etara götürme ortama bak sonra sorun olmazsa getirttir.
Askercell, kışlalarda er ve erbaşların telefonla konuşabilmesi için TSK'nın ön şart olarak belirttiği özellikleri sağlayan bir Turkcell hizmetidir.
Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Sistem, zorunlu 6 aylık vatani görevini tamamladıktan sonra süreyi uzatarak askeriyede para kazanma ve kariyer yapma imkanı da sağlıyor. Erbaş ve erlerden isteyen, terhise hak kazandığı tarihten itibaren askerliğini 6 ay daha uzattığında, uzatma döneminde en az asgari ücret kadar maaş veriliyor.
Askercell, kışlalarda er ve erbaşların telefonla konuşabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ön şart olarak belirttiği özellikleri sağlayan bir Turkcell hizmetidir. Nasıl abone olabilirim? Turkcell Mağazaları veya birliğinizde Askercell'li olunabilir. Askercell Talep ve Onay Belgesi doldurulup imzalanır.
Bu son derece kısa olan zaman dilimi içerisinde askerlere hafta sonları da izin veriliyor mu acaba diye sürekli sorulmaktadır. Bedelli askerlik, acemi birliği olarak bakılan ve bu şekilde değerlendirilen bir askerlik dönemidir. Bu sebepten dolayı da hafta sonu askerler için çarşı izni verilmez.
ASKERLİK 12 AY MI OLDU 2024? Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Askeri kışlada cep telefonu, tablet, laptop, mücevher, saat, tırnak makası, jilet, traş bıçağı, uyku tulumu, yastık, battaniye gibi birçok eşya yasaktır. Yasak olan eşyaları kullanmak, ne gibi sonuçlar doğurabilir? Yasak olan eşyaları kullanmak, askeri disiplini bozabilir ve askeri sırların korunmasını zorlaştırabilir.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askerlerin sivil hayatta kullandıkları GSM hatlarını kışlalarda da kullanabileceklerini duyurdu.
Kışlalarda priz sıkıntısı yaşanıyor
Özellikle er eğitim birliklerinde bir koğuşta onlarca asker yatıyor. Ancak bu koğuşlarda ya bir elektrik prizi bulunuyor ya da hiç bulunmuyor. Koğuştaki tek prize de genellikle elektrik kesintilerinde devreye girmesi amacıyla ışıldak takılıyor. Aradığınız asker şu anda nöbette!
Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
Askeralma Kanunu'na göre, askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.
Bu sürenin ilk 1 ayı acemi birliği, sonraki 5 ayı ise uzmanlık dönemi olarak geçmektedir. Günümüzdeki askerlik sistemi gereği, normal erler 28 günlük acemi birliği süresini tamamladıktan sonra yemin ederek askerlik görevine başlamaktadırlar.
Tarife kapsamında sunulan Lifecell WiFi hizmeti ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız. 1 Haziran 2023 tarihi itibarı ile Askercell Tanışma Paketli ücreti 160 TL olacaktır, yenileme paket ücreti 140TL olacaktır.
Not: Askercell Servisi tüm cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir. TSK'nın koyduğu kriterlerdeki cihazları kullanmak müşterilerimizin kendi sorumluluğundadır. Askercell ücretsiz bir servistir fakat Askercell servis aboneliği ücretsiz sesli görüşme, SMS veya veri kullanım hakkı sağlamaz.
Yalnızca Askercell abonelerinin yararlanabildiği 1000 dakika her yöne ve 1000 SMS paketidir.
tabiki, hatta internet üzerinden askerlikte yapabilirsin. Bir ihtimal telefon sokup kıyıda köşede kullanabilirsin. Bazı yerlerde kışla içerisinde internet kafe tarzı yerler var.
Askerde akıllı telefon kullanmak yasaktır. Askere gittiğinizde, kamerası ve mobil internet özelliği olmayan bir telefon kullanmanız serbesttir. İnternet kullanımı, kamerası, müzik, radyo ve film oynatma özellikleri bulunmayan tüm telefonları askerde kullanabilirsiniz.
"Askercell" uygulaması kapsamında hat sahibi olabilen askerler artık sivil hatlarını da kullanabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri