Aslanağzı, Plantaginaceae familyasına ait, Antirrhinum cinsinden tek yıllık otsu bitki türlerinin ortak adı. L. Yakın zamana kadar, geniş çaplı DNA araştırmalarının sonuçları alınana değin, grubun Scrophulariaceae familyasına ait olduğu sanılmaktaydı. Boyu 40–80 cm'e kadar çıkabilir.
Bunlar; - Balgam söktürücü etkisi vardır. - Nefes açıcı etkisinin bulunmaktadır. - Öksürüğe iyi gelir.
Tanımı: Tek ve çok yıllık otsu, odunsu bitkilerdir. Şerit şeklinde yeşil renkli yapraklara sahiptir.
Her türlü toprak çeşidinde yetiştirilebilir. Ilıman iklim olmak üzere geniş bir sıcaklık aralığına dayanabilir.
Aslanağzı yetiştirilmesi kolay olan süs bitkilerinden biridir. Her ortamda yaşayabilir, büyür ve çiçek açar. Zengin çeşitlilikte renklerde çiçek açan cinsleri vardır.
İlgili 40 soru bulundu
Çiçeklerin dudak şeklinde bir yapıya sahip olması nedeniyle “aslanağzı” olarak da adlandırılır. Çiçeklerin renkleri mor, kırmızı, sarı, beyaz ve pembe tonlarında olabilir. Bazı çeşitleri, iki renkli veya çizgili çiçekler üretir. Aslanağzı çiçeği, hafif nemli ve iyi drene edilmiş toprakları sever.
Aslanağzı, organik maddeler bakımından zengin, drenajlı topraklarda sağlıkla yetişebiliyor. Bu sebeple torf bakımından zengin ya da gübreyle karıştırarak kullanacağınız bahçe topraklarını tercih edebilirsiniz. Ekimi: Doğru toprağı seçtikten ve aslanağzı bitkisi tohumlarını temin ettikten sonra ekime başlayabilirsiniz.
Aslanağzı Rengi: Aslanağzı çiçeğinin doğada birçok farklı rengi bulunmaktadır. Kırmızı, sarı, turuncu, pembe, beyaz gibi seçenekleri başlıca renkleridir.
Tek yıllık otsu bir bitki olup yaprakları mızrak, gövde kısmı ise spiral şeklindedir.
Budama: Aslanağzı çiçeği, çiçek açtıktan sonra budanabilir. Bu, bitkinin daha sağlıklı ve dolgun görünmesini sağlar.
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-25 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Alev çalısı , bahçe düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarında sıkça tercih edilen dayanıklı bir dış mekan süs bitkisidir. Bodur bir yapıya sahip olan alev ağacı, her zaman yeşil kalabilen bir bitkidir. Genellikle nemli toprakları tercih eden bu bitki türü, ayrıca bol güneşten hoşlanır.
-Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-25 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.
Aslan: 4.76 MPa = 485 ton-kuvvet/metrekare. Sırtlan: 6.89 MPa = 703 ton-kuvvet/metrekare.
Kaplıca, sıcak yeraltı sularından yararlanmak için yeryüzüne çıktıkları kaynakların çevresine kurulan hamam görünümündeki tesislere denir. Kudret hamamı olarak da bilinmektedir.
Frezya çiçeğinin Ecklon ve Freese'nin arkadaşlıklarını onurlandırdığına inanılmaktadır. Böylece o günden bu güne frezya çiçeği anlamı arkadaşlık ve güven olmuştur. ABD'de frezya çiçeği yedinci evlilik yıl dönümünü simgeler. Bu çiçek, teşekkür ve minnet duygularını ifade etmek için sıkça tercih edilir.
Genellikle süsleme ve peyzaj alanında kullanılmaktadır. Ülkemizde ise bu çiçeğin şekli, pek çok sanat eserine ilham kaynağı olmuştur. Çini, ebru ve halı dokuma alanlarında lale motifi çok sık kullanılır. Baharın gelişiyle çiçeklerini gösteren lale, yaz aylarının son demlerine kadar canlı kalır.
VİRESİA (ALEV KILICI ÇİÇEĞİ) 12Ø 30-40 CM
Yazın çok sıcak ortamda bırakılmamalıdır. Direkt güneş ışığı kırmızı renkli çiçeğine zarar verecektir. Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki diğer ışık kaynaklarından da yararlanabilir. Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına ve köklerine zararlıdır.
Çiçek tohumlarını ekmenin belli bir zamanı bulunmaktadır. Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
3 gün sulanmaz, 3-4 gün sonra bir can suyu daha. verilir. 1 hafta 10 gün kadar sonra bir su daha verilir.
İç mekan ekimlerde Şubat-Mayıs, Dış mekan ekimlerde Mayıs-Haziran ayları ekimi yapılabilir.
Aslanağzı, Plantaginaceae familyasına ait, Antirrhinum cinsinden tek yıllık otsu bitki türlerinin ortak adı.
Yaz budamaları kışa göre ağaçlarda daha fazla bodurluk sağlar. Yaz budaması ağaçlara şekil verme yaşlarında kaçınılmazdır. Yaz budaması yaparken meyve/yaprak oranına dikkat edilmelidir. Budanmış bir ağaç daima budanmamış bir ağaçtan daha küçük olur.
Uluslararası Fidancılık Derneği'nin Pasifik Kuzeybatı Bölümüne göre, çiçek açtıktan sonra budanmalıdırlar. Ölü veya ölmekte olan dalların rutin budaması herhangi bir zamanda yapılabilir.
Biraz daha detaya girersek eğer düzenli bir şekilde budama yapmadığınız takdir de ağacınızın tacı düzensiz bir şekilde gelişecek, dalları gereksiz fazla verimden dolayı kırılacak, eskisine göre daha küçük ve kalitesiz meyveler verecek, dallanmanın artmasından dolayı ağacınızın iç kısımlarına Güneş ışıkları giremeyecek ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri