Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir.
Bitkilere iyi gelebileceği düşünülen uygulamalardan biri de demlenmiş çay ve çay posası atıklarıdır. Bugüne kadar bu konuyla ilgili yapılan herhangi bir bilimsel kanıt söz konusu olmasa da çay gibi organik bir atığın özellikle saksı bitkilerine uygulanmaması bitki sağlığını riske atmamak adına önemlidir.
Çayın çiçeklere verilirken toprağındaki asit seviyesini dengelemesi ise şu sebeple olmaktadır. Normal zamanlarda kullandığınız sular ve gübreler bitkinizin toprağındaki PH seviyesini artırmaktadır. İşte bu nedenle en az üç ayda bir kullanacağınız çay bu anlamda toprak dengesini sağlayarak faydalı olmaktadır.
Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz. - YouTube. Çayın Bitkilere Faydası. Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz.
Doğru bilinen yanlışlardan biri de çiçeklere yalnızca şekerli su vermektir. Küp şekerleri ezerek bitkinizin toprağına yerleştirebilirsiniz. Fakat şekerli suyu asla yapraklara ve çiçeklere fısfıs ile spreylememelisiniz.
İlgili 38 soru bulundu
6. Çiçek saksılarının dibine topraktan önce bir parça sünger koyarak drenaj sağlayabilir ve toprağın hava alarak çiçekleriniz daha sağlıklı büyümesini sağlayabilirsiniz.
Çayla ilgili eyleme dökmek demek iki anlamdan birini boşa çıkarıyor. Katmak ise bir eksikliği tamamlama anlamı taşıyor, çay doldurmak dışında bu alternatiflerin hiçbiri çay koymanın yerini tutamıyor. O yüzden doğrusu çay koymak ancak sözcüğün taşıdığı anlam sizi de endişelendiriyorsa çay doldurmak da diyebilirsiniz.
Saksınıza bir miktar kola döktüğünüzde, koladaki köpükler toprağa hava vererek köklerin daha derine inmesini ve güçlü olmasını sağlayacak.
Çiçek coşturan kuru maya ile de yapılabilir. Kuru maya hemen her evde bulunan bir malzemedir. Evde olmasa bile uygun fiyatıyla marketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Hamur işlerinin olmazsa olmazı kuru maya, bitki ve çiçeklerin kısa süre içerisinde canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
Çay keyfi yapıldıktan sonra mutlaka çaydanlıklarımızda posası kalır . Bu posayı çöpe dökmek yerine herhangi bir kapta biriktirin. Bitkinizi toprağına karıştırın. Bitkinizin toprağını havalandıran çay posası ayrıca bitkinize doğal bir gübre sağlayacaktır.
Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.
Çiçeklerinizin ömrünü uzatmak için suya ekleyebileceğiniz diğer maddeler ise, bir çay kaşığı şeker, bir tutam tuz ve karbonat ve hatta bakır paradır. Beyazlatıcı: Vazodaki 1 litre suya ¼ oranında çay kaşığı beyazlatıcı eklerseniz dalından koparılan çiçekleriniz daha uzun süre taze kalacaktır.
Toprağı düzenli olarak havalandırmak çiçeği sevindirecektir. - Çivi, yüzük, para gibi metal eşyaları atmak yerine toprağın dibine gömebilirsiniz. Pastan vitamin kaynağı alan toprak verimi de artıracaktır. - Potasyum ve fosfor bakımından zengin olan muz kabuğunu kurutup toprağa ekebilirsiniz.
Kesme çiçek buketini vazoda sağlıklı tutmak için çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Vazo içerisindeki suya 1 – 2 çay kaşığı kadar çamaşır suyu dökebilirsiniz.
Bitkilerinizin dibini kazıp buraya yumurta kabuğu yerleştirmek hem bitkilerin daha fazla su almasını hem de toprağın daha fazla havalanmasını sağlar. Yumurta kabukları çabucak çözünür. Kabukta bulunan kalsiyum ve mineraller kısa sürede toprağınızı zenginleştirir.
3. Meyve Kabuğu Suyu Güç Veriyor
Meyve kabuklarını biriktirip derin bir kaba alın. Kabukların üzerine sıcak su dökün ve kabın üzerini kapatın. Ertesi sabah bu su ile sulayarak bitkilerinizin daha dinç olmalarını sağlayabilirsiniz.
Eğer üzerinize ya da herhangi bir yerinize çay dökülürse yanık meydana gelebilir. Bu yanığın boyutu tedavi için oldukça önemlidir. İlk aşamada buzla ya da soğuk su ile uygulama yapmalısınız. Yanıklara soğuk uygulama yapmak iz kalmaması için çok önemlidir.
yoreye gore degisir. tdk şaşkın. dökülerek koyulur. dökmek koymanın metodu, nasılıdır. bir fiil, yöntemi bilinmeden pratiğe dökülemez *.
Demlik ya da bardak için özel olarak paketlemesi yapılmadan beğeninize sunulan dökme çay, aynı zamanda özel ambalajlama işlemlerinden de geçirilmez. Dökme çay nedir sorusu merak edilen konular arasında yer alır. Sadece siyah değil dökme yeşil çay çeşitleri de bulunur.
ŞEKER. 3 yemek kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 litre suya ekleyin ve iyice karıştırın. Şeker bitkilerin köklerini besliyor ve sirke de bitkinin bakteri toplamasını önlüyor.
Kuru maya çiçeklere faydası azot ve potasyum gibi elementler toprakla buluşup bitki gelişimine olumlu katkılar sağlıyor. Bitkilerinizin kök gelişimini hızlandırıyor.
8) Sarımsaklı Su
Sarımsaklı suyu, tüm bitkileriniz için kullanın. Sarımsaklı su sayesinde bitkiler böceklenmekten uzak kalacak ve daha canlı şekilde büyüyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri