ASPİLSAN Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1981 yılında şarj edilebilir pil ve batarya üretmek için Kayseri'de kurulan bir şirkettir. ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, HAVELSAN ve İŞBİR Elektrik gibi ASPİLSAN Enerji de Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) firmasıdır; hisselerinin %98,32'si TSKGV'ye aittir.
1981 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulmuştur. ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, HAVELSAN ve İŞBİR Elektrik gibi; ASPİLSAN Enerji de Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı (TSKGV) firmasıdır ve hissesinin %98.32'si TSKGV'ye aittir.
Türk savunma sanayisinin önemli unsurlarından Askeri Pil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ASPİLSAN), sivil uçaklar için de akü üretmeye başladı. ORHAN CANBULATEL - Türk savunma sanayisinin önemli unsurlarından Askeri Pil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ASPİLSAN), sivil uçaklar için de akü üretmeye başladı.
Bugün ASPİLSAN Enerji Kayseri yerleşkesinde bir, Ankara yerleşkesinde üç, İstanbul yerleşkesinde bir olmak üzere beş Ar-Ge ve Tasarım Merkezinde Ar-Ge ve ürün tasarım faaliyetlerine devam etmektedir.
Ahmet Turan Özdemir Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, yaptığı açıklamada Aspilsan Enerji A.Ş.
İlgili 33 soru bulundu
ASPİLSAN Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1981 yılında şarj edilebilir pil ve batarya üretmek için Kayseri'de kurulan bir şirkettir. ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, HAVELSAN ve İŞBİR Elektrik gibi ASPİLSAN Enerji de Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) firmasıdır; hisselerinin %98,32'si TSKGV'ye aittir.
ASPİLSAN Enerji Raf Tipi Batarya Çözümleri
Baz istasyonları, enerji depolama sistemleri ve solar sistemlere yönelik ihtiyaçlarınız için Ar-Ge, tasarım, üretim ve satış sonrası operasyonlarımızla hizmetinizdeyiz.
41.yaşını Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk silindirik pil tesisi olan yeni fabrikasında kutlayan ASPİLSAN Enerji'nin Genel Müdürü Ferhat Özsoy yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ASPİLSAN Enerji olarak 41 yıldır yaptığımız her çalışmada ülkemizin enerji sistemleri alanında dışa bağımlılığını azaltacak çözümler sunmayı ...
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde robotik sistemlerden güdüm kitlerine, telsizlerden torpidolara kadar birçok alanda kullanılan pillere yenileri eklendi. Türk ordusuna güç veren ASPİLSAN Enerji, yeni yatırım olan Lityum iyon Silindirik Pil Üretim Tesisi ile günde 24 bin adetlik üretim kapasitesine ulaştı.
Yani, Aspilsan hisse senetleri Borsa İstanbul'da yatırımcılara sunulmuyor.
Yılın ikinci çeyreğinde seri üretime başlanacak. Yerli teknoloji şirketi ASPİLSAN enerji tarafından Kayseri'ye yapımına devam edilen Lityum İyon Pil Üretim Tesisi'nde sona yaklaşıldı. Fabrikada makine sistemlerinin kurulumunun Ocak 2022'de tamamlanması, Nisan 2022'de de seri üretime geçilmesi planlanıyor.
Lityum iyon pil teknolojisi için Türkiye'de ciddi adımlar atılıyor. ASPİLSAN, Kayseri'de Lityum İyon Pil Üretim Üssü kuruyor. 2022'de açılması planlanan fabrika, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en büyük Lityum iyon pil üretim tesisi olacak.
Bu durum oldukça normaldir. Lityum iyon pilin ömrü yaklaşık 300 ile 500 şarj döngüsü arasındadır. Normal çevre ısısı (25℃) ve kullanım koşullarında, Lityum iyon pil 300 şarj döngüsü (veya yaklaşık bir yıl) boyunca tam kapasitede şarj harcar ve depolar.
TSKGV 5737 sayılı Vakıflar Kanununa göre faaliyet gösteren bir “özel hukuk tüzel kişisi”dir. Herhangi bir kamu kurumuyla organik bir bağı bulunmamaktadır.
1985 yılından itibaren şirket yabancı ortaklarından ayrılarak %98'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait olan bir kuruluş haline gelmiştir.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Bağlı Ortaklıklarından ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN Türkiye'de ve dünyada savunma alanında yaptıkları çalışmalarla adlarından sıkça söz ettiriyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin küresel mobilite markası Togg ile Çinli enerji firması Farasis ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojilerinin Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü için yarın saat 14.00' ...
Yeni yapısal pil paketi mimarisi, yeni nesil elektrikli araç modellerinin ayrılmaz bir parçası olacağından, markanın uzun vadeli büyüme planıyla da uyumlu oluyor. Şimdi elektrikli araç üreticisi, pil hücrelerini Fremont, California'daki pilot fabrikasında üretiyor.
Dünyada lityum rezervi açısından 39 milyon tonla Bolivya ilk sırada gelirken, Şili 19,9 milyon tonla ikinci sırada, Arjantin 12 milyon tonla üçüncü sırada, İran ise son keşifle 4 dördüncü sırada yer alıyor. 7,7 milyon ton ile Avustralya, 6,7 milyon tonla Çin ve 5,9 milyon tonla Hindistan dana sonraki sıraları alıyor.
ASPİLSAN Genel Müdürü Ferhat Özsoy Üniversitemizde Konferans Verdi. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına bağlı şirketi ASPİLSAN şirketinin Genel Müdürü Ferhat Özsoy'un konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenlendi.
Ülkemizde ekonomik değere sahip lityum kaynağı bulunmamaktadır. Ancak, Yozgat- Sorgun bölgesinde pegmatitler içinde lepidolitin varlığı bilinmesine rağmen yapılan çalışmalardan önemli sonuçlar elde edilememiştir.
İlk fazının 2024 yılı sonunda tamamlanması planan Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü için Gemlik'te Togg Teknoloji Kampüsü'nün yanında tahsis edilen arazide gerçekleşen törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg hissedarları, Togg ve Siro Yönetim Kurulu üyeleri ...
İlk fazı Ağustos 2023'te hizmete başlayan ve tüm fazlarının tamamlanmasının ardından toplam 600 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın tüm fazlarının 2024 yılı içerisinde devreye alınması planlanıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'un Gemlik'teki üretim üssünde seri üretimine geçilmesinin ardından Bursa'ya yatırımların sürdüğünü, Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temellerinin burada atılacağını bildirdi.
Enerji Depolamada Yeni Dönem
Pomega Enerji Depolama Teknolojileri (“Pomega”), Kontrolmatik'in %100 iştirakidir ve şu anda Türkiye'de Lityum...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri