Kirleri yumuşatmak için deterjan ya da yağ sökücü döktüğünüz bir kabı sıcak suyla doldurup filtreyi bir süre içinde bekletebilirsiniz. Sonrasında filtreyi sünger ya da yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz. Metal filtreyi iki ayda bir temizlemeniz gerekir. Bu filtreyi bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
Metal ızgaralı aspiratör filtreleri, bulaşık makinesinde yıkanarak kolaylıkla temizlenebilir. Sağladığı hız ve pratiklik sebebi ile tercih edilen bu yöntem, çok yoğun olmayan kir ve lekeler için etkili olacaktır.
Aspiratör filtreleri, bulaşık makinesinde rahatlıkla yıkanabilirler.
Aspiratör motoru temizliği yaparken de tüm parçalar ayrılmalıdır. Bulaşık makinesinde yıkanabilecek parçalar yağ sökücü sıkılarak makinaya atılabilir. Makinede yıkanmaya uygun olmayanlar ise kaynar suda temizlenmelidir.
İlgili 24 soru bulundu
Kirleri yumuşatmak için deterjan ya da yağ sökücü döktüğünüz bir kabı sıcak suyla doldurup filtreyi bir süre içinde bekletebilirsiniz. Sonrasında filtreyi sünger ya da yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz. Metal filtreyi iki ayda bir temizlemeniz gerekir. Bu filtreyi bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
Büyük bir çelik tencerede filtreyi temizleyecek kadar bol su kaynatın. Kaynayan suya 1 paket kabartma tozu ekleyin. Aspiratör filtresini bir maşa yardımıyla suya daldırın, birkaç dakika bekletip çıkartın. Arınmış filtrenizi suyla durulayıp, kurumasını bekledikten sonra yerine takabilirsiniz.
Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez. Teflon tava, tencere gibi ürünler makineye girdiğinde kolayca çizilir. Bu da yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde pişmesini engelleyebilir. Kristal şekerlik gibi malzemeler, yüksek sıcaklık ve deterjanlardan etkilenir.
Plastik Eşyalar:
Yüksek sıcaklıktan dolayı deforme olabilecekleri için plastikler de bulaşık makinelerinde yıkanmamalıdırlar. Plastik eşyaların makinede yıkanma özelliği varsa da bu eşyalar makinenin sadece üst sepetinde yıkanmalıdırlar.
Yemek yapılan ev ve iş yerlerinin neredeyse tamamında aspiratör kullanılmaktadır. Yemek yaparken tencere ve tavalardan çıkan kokunun dışarı atılmasını sağlamak için aspiratör ya da davlumbaz kullanılmalıdır. Pencere ya da kapıyı açmak mutfağın soğumasını ya da içeriye toz girmesine neden olmaktadır.
Mutfakta aspiratör kullanmazsanız ağır koku ve duman evinizin diğer köşelerine siner ve uzun süre gitmez. Yemek pişirdiğinizde camlarınız ve dolap kapaklarınızda nemlenme ve buharlaşma meydana gelir. Aspiratör kullanmadığınız zaman oluşan bu nemlenme ve buhar mobilyalarınızın kısa sürede deforme olmasına neden olur.
Normal koşullar altında, filtrelerin her 3-4 ayda bir veya yoğun kullanımda daha sık yıkanması gerekir. Davlumbazı yoğun şekilde kullanıyorsanız, karbon filtreleri yalnızca en fazla 5 defa yıkamalısınız. Diğer durumlarda, filtreler değiştirilmeden önce 8 defaya kadar yıkanabilir.
Aspiratörlerin çıkardığı yüksek ses ortamda bulunan kişileri oldukça rahatsız eder. Sessiz çalışma özelliği ile de büyük beğeni toplayan bacasız borusuz aspiratörler, her mutfağa uygun seçenekleriyle size sunulur. Yüksek emiş gücü sayesinde kısa sürede ortamdaki havayı emer ve havanın sürekli temiz kalmasını sağlar.
Davlumbazın genel temizliği için bir sprey şişesine sirke, kabartma tozu ve su karışımı koyun. Her kullanımdan sonra kapağa bu karışımı püskürtün ve mikrofiber bezle silmelisiniz. Davlumbaz bakımı için yağ çözücü veya uygun bir temizleyici kullanmalısınız. Tüm cihazı aşındırıcı bir süngerle ovabilirsiniz.
Diş fırçasını mikrodalga fırına veya bulaşık makinesine de koymayın. Diş fırçasındaki plastiğin ısınması diş fırçasının ucuna zarar verebilir. Gribe yakalandıktan sonra, diş fırçanızı atabilir ve başka bir tane satın alabilirsiniz, fakat bu çok da gerekli değildir.
Teflon tava ocağa mutlaka yağı ile birlikte konulmalıdır.
Her ne kadar teflon tava bulaşık makinesinde yıkanmaya uygundur ibaresi ile satılsa da, yüksek basınca sahip su tavayı çizebilir. Teflon tavanızın daha uzun ömürlü olması için elde yıkamanız daha uygundur. Teflon tavalar yüksek ısı ile kullanılmamalıdır.
Tefal Titanium Ingenio Elegance büyük set dahil olmak üzere markanın tasarladığı tüm seri bulaşık makinesinde yıkanma özelliğine sahiptir.
Eğer plastik ürünleri bulaşık makinenize atarsanız hasar görebilir ve tehlikeli olabilir.
Makinenizin parlatıcı ayarı olması gerekenden yüksek ise bulaşıklarınızı yağlı bırakabilir. Bu durumu önlemek için öncelikle makinenizin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz haznenin yanında bulunan parlatıcı haznesini sola doğru çevirerek açın.
Bulaşık makinesinde yıkanabilir. İndüksiyon dahil tüm ocaklarla uyumludur.
Cam ürünlerinizi “alüminyum” içeren malzemelerle birlikte yıkamayın. Bulaşık makinesinde “alüminyum” çözünerek suya karışmakta ve cam ürünlerde bozulmalara neden olmaktadır. (Bazı tava ve tencerelerin tabanları alüminyum içerebilmektedir.) Alüminyum içeren deterjanların da cam ürünlere olumsuz etkileri vardır.
Paslanmaz yüzey temizliği sert kimyasal kullanımını gerekli kılmaz. Bu tür temizleyiciler gerekli olmadığı gibi, zararlıdır da. Zorlu leke ve kir söz konusu değilse sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle silmek yeterli olacaktır. Daha detaylı temizlik için bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz.
Filtre temizliği için ilk olarak su kaynatıyoruz. Su kaynadığında azar azar karbonatı da döküp hemen aspiratör filtresini suyun içine batırıyoruz. Bu sayede kirler suyun yüzeyine çıkacaktır. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynadığında sudan çıkarıp eski bir diş fırçası ile aspiratör filtresini temizliyoruz.
Aspiratör bacasız modelleri, mutfaklarda havanın temizlenmesi ve kokuların giderilmesi için kullanılan pratik cihazlardır. Farklı tipte ve özellikte birçok bacasız aspiratör çeşidi bulunmaktadır. Tavan tipi, tezgah üstü veya duvar tipi gibi çeşitli modeller, mutfak düzenine ve ihtiyaca uygun olarak tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri