Halı, koltuk ve döşemelerde kirli bölgeye püskürtünüz, sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra temiz bir bez ile yüzeyi durulayınız. Ahşap yüzeylerde, cam temizliğinde 1/3 oranında sulandırarak kullanabilirsiniz.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Cam hangi deterjanla silinir? Piyasada bulunan her deterjanı kullanabilirsiniz. Ancak Fairy cam temizliği için tercih edilen bulaşık deterjanları arasında bir adım önde. Bu yöntemle cam silerken iz kalmaması için camlarda kalan suyu çek pas yardımıyla çekebilir ya da mikro fiber bezle camları durulayabilirsiniz.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın🥰 Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
🧼2-SİRKE İLE TEMİZLEME
Bilindiği üzere sirke, temizlikte en çok kullanılan sıvılardan birisi. Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
İlgili 30 soru bulundu
Sirke ile cam temizleme
Temizleme konusunda vazgeçilmez olan sirke burada da kullanılıyor. Püskürtmeli bir şişeye 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı ekleyerek camlarınızı silebilirsiniz. Sirke ile silinen camlar, pırıl pırıl bir görüntü elde edecektir.
CAM VE AYNA TEMİZLİĞİ
Sirke özellikle parlatıcı özelliği ile cam, ayna gibi yüzeylerin temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Bir sprey şişesine 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su koyup çalkalayın. Bu karışımı cam, ayna gibi yüzeylere sıkarak temiz ve yumuşak bir bezle silin.
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
Camların Temizlenmesi:
En iyi şekilde sıcak su ve temiz bir bez ile yapılır . Camlar çok kirli olduğunda suya biraz deterjan da katılabilir. Dış yüzeyi özel kaplamalı çift camlar için (örn. Güneşten korunma camları) özel temizleme talimatları geçerlidir.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
Sirke, karbonat ya da limon ile cam silme suyu hazırlayabilirsiniz.
CAMLARI SİLMEDEN ÖNCE PVC TEMİZLİĞİNİ YAPIN
Pvc pencere köşelerini süngere bulaşık deterjanı veya cif dökerek kir ve lekelerden arındırabilirsiniz.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Bir fısfısın içine 4 tatlı kaşığı limon tuzu koyun ve ardından yaklaşık bir su bardağı su ekleyin. Limon tuzu eriyene kadar da fısfısı çalkalayın. Limon tuzu ve su karışımını sıktıktan sonra temiz bir bez ya da sünger yardımıyla cama iyice yayın. Ardından camları su ile durulayın ve kuru bir bezle silin.
Bu noktada; mikrofiber bezler, özel üretilen cam bezleri veya gazete kağıdı size yardımcı olabilir. Uygun temizleme bezini seçtikten sonra bezinizi hazırlamış olduğunuz şampuanlı karışım ile ıslatıp sıkın. Tertemiz camlara kavuşmak için ıslak bezle camlarınızı iyice ovalayarak silin.
Temizleme Bezi Kullanma
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Bir yemek kaşığı bulaşık deterjanı, bir yemek kaşığı bulaşık parlatıcısı, bir yemek kaşığı da elma sirkesinin üzerine iki su bardağı sıcak suyu koyup çalkalayın. Hazırladığınız bu suyu kirli yüzeylere sıkıp ardından ıslak bir bezle silip sonrasında kuru bezle durulayalın.
Mikrofiber bez, iki farklı bez ya da gazete kağıdı kullanın
Camları lekesiz bir biçimde silebilmek için suyu iyi emen, tüy bırakmayan mikrofiber türü bezleri tercih etmelisiniz. Bu tür bezler marketlerde satılıyor ve hakikaten de fark yaratıyorlar, bu nedenle satın almaya değer.
ŞAMPUANI PRATİK BİR ŞEKİLDE DE KULLANABİLİRSİNİZ
- Pompalı bir şişenin içerisine su koyun. - Suya biraz şampuan ekleyip güzelce çalkalayarak köpürtün. - Karışımı camın lekeli yerlerine sıkın ve ardından cam silme beziyle silin. - Bu yöntemi biten şampuan şişelerine su ekleyerek de yapabilirsiniz.
Cam ve benzeri yüzeylerdeki tadilat ve hafriyat kalıntılarını temizlemek için Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü doğrudan uygulayabilirsiniz. Uyguladığınız yeri bol suyla birkaç defa durulamayı unutmayın.
Kapı silme suyuna ne konur? Ilık su dolu kovaya bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Diğer ahşap kapılara göre daha hassas olduklarından sirke ya da temizlik malzemeleri kullanılmaması kapının kullanım ömrünü uzatacaktır.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri