Aspirin maskelerinin; ciltte oluşan lekeleri yok etme, sivilceleri ve sivilce izlerini giderme, pürüzsüz ve parlak bir cilt sağlama ve saç problemlerinin bir çoğuna iyi gelme gibi sayısız yararları bulunur.
Bu anlamda aspirin ve limon ikilisi ile yapılacak maske; cildinizde oluşan sivilce, akne, siyah nokta ve leke gibi problemlere iyi geliyor. Ayrıca bu karışım, kırışıklıklarınızı azaltarak genç bir görünüm kazanmanızı da sağlıyor.
Peeling aspirin maskesi yapılışı
Aspirinleri havanda ezin ve limon suyuna ekleyin, karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve 10 dakika bekletin. Ardından bir pamuğu hafif ıslatıp karbonata batırın ve yüzünüzü bu pamukla silin. Sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın.
50'li, 60'lı ve 70'li yaşlarındaki 164 bin 225 kişiyi inceleyen bilim insanları düzenli Aspirin kullanımının, tehlikeli kanamalarla karşılaşma ihtimalini yüzde 43 artırdığını ortaya çıkardı. Bilim insanları, doktorlar tarafından önerilmediği sürece her gün bir Aspirin almanın tehlikeli olduğu uyarısında bulundu.
ASPİRİN VE YUMURTA AKI MASKESİ
Maksimum yaşlanma karşıtı ve cilt sıkılaştırma için, su yerine yumurta akı kullanabilirsiniz. Ezilmiş aspirinlere 1 yumurta akı ekleyin. Yumuşayana ve katılaşana kadar karıştırıp yüzünüze sürün. 15 dakika bekletip yıkayın.
İlgili 27 soru bulundu
Her evde bulunan tek bir malzeme ve eczaneden hemen alabileceğiniz aspirin ile gençleşebilmek mümkündür. Ezilerek limona yedirilen ilaç karışımı, cilde ince bir tabaka hâlinde uygulanır. Yapışkan bir kıvama gelen karışım, 10 dakika kadar bekletildikten sonra ılık su ile yavaşça ciltten temizlenir.
Aspirin Vazelin Nasır Tedavisi
Aspirin, içerisinde asit bulunduran bir haptır. Vazelin ise nasırın yumuşamasına ve böylece vücuttan sökülmesine yardımcı olur. Dolayısıyla da aspirin ve vazelin ikilisi nasır tedavisinde son derece etkilidir.
Daha önce sindirim yolu kanaması geçirenler, aktif ülseri olanlar, aspirin dışında kan sulandırıcı kullananlar, kanamaya eğilimi olanlar, ağrı kesici -romatizmal ilaç, ginkgo biloba veya omega-3 alanlar, karaciğer veya böbrek hastaları, ileri yaş, fazla alınan alkol, hipertansiyonu kontrol altında olmayanlar.
Asetilsalisilik asit grubu: Aspirin, Coraspin, Ecopirin tümü benzer ilaçlardır. Klopidogrel grubu: Plavix, karum, pingel hepsi aynı ilaçtır.
*Üst GİS'ten hızlı absorbe edilir. *15 – 20 dk içinde salisilat düzeyleri pik seviyeye ulaşır. Etki süresi: 4 – 6 sa. *Antitrombosit aktivitenin başlangıcı 1 sa., etki süresi 7 güne kadar uzar.
-Gözenekleri derinlemesine temizler ve siyah nokta oluşumunu engeller. -Cildin nemli kalmasına katkı sağlar. -Ciltteki kırışıklıkları ve sarkmaları hızlı bir şekilde önler. -Sivilce izlerini giderir ve lekelerden tek bir iz dahi bırakmaz.
Aspirin toz haline getirilerek yoğurt ve bal ile karıştırılır. Temiz olan cilde maske sürülür ve yarım saat bekletilir. Maskenin kurumasının ardından ılık su ile durulanır. Hazırlanan bu maske haftada 1 ya da 2 kez uygulanabilir.
Aspirinin İçeriği Nedir? Aspirin, saça çeşitli faydaları olan asetilsalisilik asit içerir. Bu asit bir salisilik asit formudur ve kepeği kolay ve hızlı bir şekilde gidermeye yardımcı olur. Böylece saç dökülmesine karşı aspirin ile kendinizce pratik bir önlem alabilirsiniz.
Şampuana ekleyeceğiniz aspirin ile kepek oluşumunu engelleyebilirsiniz. Aspirindeki salisilik asit kafa derisindeki ölü deri hücrelerini çözerek kepekleri azaltacaktır. Saç derinizdeki doğal yağları kaybetmek istemiyorsanız, aspirini ayrı şekilde kullanın.
Bebek aspirini (veya çocuk aspirini) halk arasındaki tabiri ile “kanı sulandırmak için kullanılan” piyasadaki 80-100 mg'lık aspirinlere verilen genel addır. Normalde 500 mg'lık aspirin baş, eklem veya kas ağrılarını gidermek için kullanılırken 80-100 mg'lık “düşük doz aspirin” tedavisindeki amaçlar tamamı ile başkadır.
Koroner damar hastalığı bulunan ve aspirin kullanmasına mani bir durumu olmayan tüm hastalar için aspirin yararlıdır ve ömür boyu önerilmektedir. Bilinen kalp hastalığı olmayanlarda, aspirin kullanma kararını hekim vermelidir. Kalp damar hastalığı riski düşük olanların aspirin kullanmasının anlamı yoktur.
Aspirinin beyin ve mide kanaması riskini arttırdığı biliniyor. Diğer kan inceltici ilaçları kullananlar ile sigara ve içki kullanan kişilerin aspirinin olumsuz yan etkilerine daha çok maruz kalacağı belirtiliyor.
Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, 4-8 saat aralıklarla 1 defada 1-2 tablet olmak üzere günlük maksimum doz 4 g'ı aşmayacak şekilde kullanılmalıdır. ASPİRİN'i doktorunuza ya da diş hekiminize danışmadan 4 günden fazla veya yüksek dozda kullanmayınız.
A ve B vitaminleri bakımından zengin olan vazelin, onları mükemmel bir şekilde onarır. Özellikle geceleri, uyumadan önce uygulanması iyi sonuç almayı sağlar. Ertesi sabah, dudaklar tekrar yumuşak, nemli ve pürüzsüz olur. Her kadın uzun, güçlü kirpiklere ve kaşlara sahip olmayı hayal eder.
Aspirin nedir? Yüz yıldan daha uzun süredir bilinen ve Dünyada en çok tanınan ilaç aspirindir. 1897 yılında Alman Kimyager Felix Hoffmann tarafndan geliştirilmiştir. Uzun süre ağrı kesici, ateş düşürücü olarak kullanılan bu ilaç, 40 yıldır kalp damar hastalıklarında koruyucu etkisi nedeniyle kullanılmaktadır.
Yetişkinlerin ve çocukların yüzüne vazelin sürülür mü sorusuna evet cevabını verebilmek mümkündür. Ancak ürünün kontrollü şekilde kullanılması gerekir. Yağlı veya sivilceli bir cilde sahip olanların tüm yüzüne vazelin uygulamak yerine bölgesel uygulama yapmaları önerilir.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Malzemeler: 2 yemek kaşığı en sevdiğiniz nemlendirici, 1 yumurta beyazı 2 tutam zerdeçal, 1 çay kaşığı bal. Hazırlanışı: Nemlendirici, yumurta beyazı, zerdeçal ve balı karıştırın. Karışımı gözlerinize gelmeyecek şekilde yüzünüze uygulayın ve 20 dakika boyunca bekletin. Ilık suyla durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri