Astar kuruduktan sonra, katlanmış çok ince zımpara kağıdı kullanarak yumruları ve sırtları hafifçe zımparalayın. Zımpara kağıdının bir bölümü tozla kaplandığında, kullanılmayan diğer bölüme geçin ve devam edin.
Astar boyanın yapılacağı plastik kısma uygulanmalıdır. Bu uygulama sayesinde boyanın daha iyi durması sağlanabilir. Astardan hemen sonra ise boya yapılacaktır.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında Dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 5-7 günde gerçekleşir.
Washprimer 1K CF gibi asit içeren sac astarları üzerine polyester macun uygulanabilir mi ? Asit içeren sac astarları üzerine polyester macun uygulaması tavsiye edilmez yapışma problemine neden olabilir.
Bir kat astar uygulaması genellikle yeterli olmaktadır. Ancak çeşitli yüzeyler için 2 kat kullanımı da gerekebilir. Geçiş astarını uyguladıktan sonra 4 saat beklemek yeterlidir. Astar kuruduktan sonra son kat boya uygulanabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Tamamen kuruması beklenmeden direkt astarın üstüne boya uygulandığında alt kısımdaki astar bozulabilir ve topaklanmalar olabilir. Bu sebeple astarın tamamen kuruması için 24 saat beklenmesi gerekmektedir. Astar kuruduktan sonra boyama işlemi yapıldığında çok daha iyi sonuçlarla karşılaşılabilir.
Yaklaşık 2 su bardağı 1 litre için uygundur. İyice seyrelttikten sonra, artık uygulamaya hazır hale geldiğinden emin olduktan sonra, bir rulo fırça veya duvar fırçası yardımı ile 1 kat yüzeye uygulayabilirsin.
2 gün kuruması ve astar atması 1 gün tekrar macunlama. 2 gün boyama öncesi kurumaya bırakılması 1 gün boyama işlemi.
Pürüzsüz hale gelen yüzeye boyanın daha iyi tutunması için astar atılır. astar 1 gün kadar sertleşir. sertleşen astar yine kalından başlayarak ince zımparaya kadar en son da su zımparası olmak şartı ile yüzey pürüzsüz bir hale getirilir. gerekli yerlerde yoklama macunu çekilebilir.
Boyama uygulamasında yapmanız gereken ilk işlem astar atmak olacaktır. Astar, boya ile duvar arasında tampon görevi görmektedir. Çünkü su ve nem geçirimini azaltır ve böylece duvarlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlar.
Aynı zamanda kuruma süresi de oldukça önemlidir. Çünkü boya astarının doğru uygulanmaması veya kuruması beklenmeden son kat boyasının uygulanması, deliklere, döküntülere ve dalgalanmalara neden olabilir.
Tüm tavan uygulaması bittikten sonra yaklaşık 2 saat beklenerek 2. kat uygulanmalıdır. Kirli tavanlar için daha fazla kat uygulama gerekebilir. Tavan boyaması bittikten sonra duvarlara geçilebilir. Duvarlarda da yine köşeler fırça ile boyanıp daha sonra rulo ile devam edilir.
Uygulama Açıklaması Uygulamadan önce kabarmış, gevşek ve sağlıksız görünümlü yüzeyler kazınmalı, eski sentetik boyalı yüzey hafifçe zımparalanarak yağ ve kir yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Hacimce %10 oranında su ile inceltilen Geçiş Astarı fırça veya rulo ile tek kat olarak tatbik edilir.
Astar boya, eşit bir boya katmanı sağlamaya yardımcı olur, böylece düzensiz yamalarla karşılaşmazsınız. Çatlakları veya yarıkları doldurur, böylece ana kat olan renk süper pürüzsüz bir yüzeye sahip olur. Astar aynı zamanda yüzeyi kapatır ve nemin nüfuz etmesi veya paslanma gibi durumlardan korunmasına yardımcı olur.
Astarlar uyguladıktan 10–16 saat sonra zımpara yapılarak üzerine son kat sentetik bir boya uygulaması yapılır. Ara veya son kat astarlar ilk astarlar yerine kullanılmamalıdır.
Astarlanmış alanın kenarlarını ve köşelerini düzeltmek için 3M™ Kaymaz Esnek Tabaka Zımpara, P800 - P1000 kullanın.
Zemine yağlı boya uygulaması yapılacaksa, yağlı boya öncesi astar uygulaması mecburi bir işlem değildir. Yağlı boyadan su bazlı boyaya geçişlerde ise, astar uygulama mutlaka yapılmalı.
Boyadan Sonra Vernik Ne Zaman Atılır? Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Astarın son aşamada kuruması için yaklaşık 4 saat beklenir. Astar kuruduğunda zımpara yapılır sonra yine temizlik tineriyle bölge tozdan arındırılır. Bundan sonraki işlemlerde iki farklı yöntem uygulanabilir.
Boya nasıl hazırlanır
Bir araç ya da boyası onarılırken, öncelikle boya kalıntıları, pas temizlenir ve ardından tüm gövde düzgünce temizlenir ve yağdan arındırılır. Yüzeyde hiçbir kir parçacığı, zift, yağ ya da cila kalmamalıdır. Ardından gövde zımparalanır.
Su bazlı olmayan tüm boyalar ile vernikli ve verniksiz olarak ahşap boyaması yapabilirsin. Bunun için öncelikli olarak su bazlı olmayan duvar boyası seçtiğinden emin olmalısın. Su bazlı boya seçiminde ısrar edersen de akrilik su bazlı boya seçebilirsin.
Özellikle oto tamir ve ticari araç boyama sistemlerinde, boya altı ve dolgu amaçlı astar olarak kullanılır. Sac, galvaniz ve zımparalanmış eski boyalı yüzeyler (sentetik olanlar en az 3 ay önce uygulanmış olmalıdır.) üzerine daha sonra uygulanacak sonkatlara düzgün bir görünüm vermek amacıyla kullanılır.
Astarı ilk olarak boya kabı içerisine dökün ve normal bir boyama işlemi gerçekleştirir gibi yüzeye eşit miktarlarda her yere ulaşacak şekilde sürün. Belirli bir süre kuruması beklendikten sonra asıl boya kullanılabilir. Ancak boyama işlemine başlamadan önce astar boyanın iyi bir şekilde kuruduğundan emin olun.
Tavana astar yapılır mı? Daha önce hiç tavan boyası yapılmamış tavanlara astar yapılmalıdır. Boyadan birkaç saat önce, 1 kat binder astar veya alçı astarı yeterli olacaktır.
Oto antipas astar boya renkleri genellikle belirgin olmayan içeriklere sahiptir. Malzemenin altına uygulanacak ise açık gri, kırık beyaz ya da beyaz renkler tercih edilir. Üste uygulanacak ise genellikle daha çok kırmızı, siyah, gri, beyaz astar boya tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri