Miyop, hipermetrop ve astigmat gibi gözde oluşan kırılma kusurlarının tektik, tahlil, ilaç, tedavi ve malzeme giderleri poliçe kapsamı dışındadır. Şaşılık, göz kayması, göz tembelliği ile ilgili tetkik, tedavi ve ameliyat masrafları sigorta şirketin tarafından karşılanmaz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Lazer Göz Ameliyatını Karşılar mı? Hayır, karşılamaz. Çünkü lazer göz ameliyatı masrafları SGK kapsamında değildir. SGK kapsamında yer almayan bir tedavi yöntemi olduğu için tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında lazer göz ameliyatı olamazsınız.
Dünyagöz Hastaneler Grubu'ndan SGK kapsamında aldığınız tüm hizmetlerinden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile yararlanabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortanız ile muayene, tetkik ve ameliyat hizmetİ alabilirsiniz.
Excimer lazer cihazı devlet hastanelerinin büyük kısmında bulunmamaktadır. Bulunan hastanelerde ise hastalardan yine ücret alınmaktadır. Sosyal güvenlik kurumu (SGK) çok kısıtlı bazı şartlar dışında göz çizdirme operasyonunu ödememektedir. Bu nedenle excimer lazer operasyonları her halükarda ücretli operasyonlardır.
Gözde miyop, astigmat ve hipermetrop gibi kırma kusurlarının tedavisinde uygulanır. Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Lazer tedavisi her bir göz için yaklaşık 4-5 dakika kadar sürer, ağrı ve acı hissedilmez.
İlgili 20 soru bulundu
Lasik lazer yöntemiyle eğer hastanın göz yapısı uygunsa miyoplarda 8- 10 numaraya kadar, karışık astigmatlarda 5 numaraya, hipermetroplarda ise 5 numaraya kadar başarı sağlanabiliyor. Lasek yöntemi de yine Lasik tedavisi gibi miyop, hipermetrop ve astigmatın lazer ile tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.
Dr. Kılıç, göze eximer lazer ameliyatının hiçbir zaman geçici veya birkaç yıl süreliğine hedeflenerek uygulanmadığına dikkat çekerek, “Hayat boyu kalıcı olarak lazer tedavisi uygulanır.
Devlet Hastanelerinde Göz Çizdirme Operasyonu Yapılıyor mu? Devlet hastanelerinin çok küçük bir bölümünde göz çizdirme operasyonu yapılmaktadır. Lazer cihazları devlet hastanelerinin büyük kısmında bulunmamaktadır. Lazer cihazı bulunan devlet hastanelerinde göz çizdirme operasyonu için hastalardan ücret alınmaktadır.
Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Kimlere Yapılamaz? - Göz numarası çok yüksek olan hastalara uygulanamaz. - Göz numarası sürekli artan hastalara uygulanamaz. - 40 yaş üstü hastalarımıza önermiyoruz. - Göz tansiyonundan gözü ağır hasar almış olanlar. - Ciddi derecede göz kuruluğu olanlar. - Göz kapağı ile ilgili problemler ...
Göz Çizdirme Riskleri Nelerdir? En sık görülen hafif problemler; kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif tozlu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı hastaneye muayene için giden sigortalı 15 lira katkı payı ödüyor. Devlette muayene başına alınan katkı payı 5 lira. Özel hastaneler ayrıca SGK'nın ödediği tedavi ücretinin yüzde 200'ü kadar fark ücreti de talep edebiliyor.
Özel hastanelerde SGK muayene katılım payı 2023 yılı için 15 TL olarak belirlenmiştir. Yani sigorta anlaşmalı özel hastanelerde muayene ya da tedavi olmadan önce 15 TL katılım payı ödemen gerekir.
DÜNYA GÖZ İNDİRİM
Tüm işlemler için kredi kartlarına bankalar ile yapılan anlaşmalar oranında vade farksız taksitli ödeme imkanı bulunmaktadır.Dünya Göz Grup fiyat ve yüzde oranlarını saklı tutar.Yapılan indirim oranları tüm şubelerde geçerli olacaktır.
- Ameliyat olabilmek için 18 yaşının üzerinde olunması, gözlük veya kontak lens kullanılması gerekir. - Gözlerde Keratokonusi göz tansiyonu gibi rahatsızlık bulunmaması gerekir. - İleri diyabet ve romatizma gibi hastalıkların bulunmaması gerekir. - Göz kusurunun en az 1 yıl değişmemesi gerekir.
Bu oran dünyada %2 ile %5 arasındadır. Bu küçük olasılığa rağmen ameliyat sonrası tekrar numara ortaya çıkarsa öncelikle tekrar ayrıntılı göz muayenesi yapılır ve ortaya çıkan veriler uygunsa 2. kez lazer ameliyatı yapılabilmektedir.
Ve yapılan birçok klinik çalışmalarda göz küresinin hem uzayabilecği hemde kısalabileceği kanıtlanmıştır. Eksenel uzunluk kısaldığında net görüş için ihtiyaç duyduğun gözlük numarası düşer. Her eksenel uzunluk kısalmasıyla bir önceki gözlük derecesinden daha küçük dereceli bir gözlükle net görürsün.
Lazer ameliyatı olmak isteyen kişiler 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. Aynı zamanda son 2 yıl içerisinde göz numarasında ilerlemesi olmayan ve numarası; miyop ise (-1) ile (-10) arasında, astigmat ise (-1) ile (-6) arasında, hipermetrop ise (+1,5) ile (+6) arasında olmalıdır.
Excimer lazer ile göz numarası sıfırlanır.
Korkmayın! Lazer göz ameliyatı canınızı hiç acıtmayacak! Lazer göz ameliyatı tamamen ağrısızdır.
Zamanla astigmat, net görmenizi engelleyen başka semptomlara da neden olabilir. Astigmatizm için LASIK göz ameliyatı da dahil olmak üzere görüşünüzü iyileştirmeye yardımcı olabilecek çeşitli tedaviler vardır. Ancak bu tedaviler içinde doğala en yakın görüşü yakalamanıza olanak sağlayan tedavi lazer göz ameliyatlarıdır.
Göz ameliyatı sonrası iyileşene kadar tozlu ortamlarda bulunmamaya dikkat etmelisiniz. Özellikle ilk 24 saat gözlerinize hiçbir şekilde dokunmamanız gerekir. İşlemden 1 gün sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Bununla birlikte damla kullanımı 3 ve 6 ay arasında değişmektedir.
Ameliyat her iki göz için toplam 10-15 dk. sürer.
Gözlük dereceleri; miyoplarda 8 dereceye, hipermetrop ve astigmat olanlarda ise 4 dereceye kadar olanlar lazer göz ameliyatı için uygun adaylardır.
Göz çizdirme ameliyatı sonrası görme kaybı yaşama ihtimali 5 milyonda 1 olarak bilinmektedir. Bunun yanında bu risk bir kontakt lens kullanımı ile birlikte görülebilen enfeksiyonlara bağlı görme kaybı gelişme riskinden çok daha azdır. Lazer göz ameliyatı sonrası enfeksiyon riski %0.02 olarak bilinmektedir.
Özellikle 5-6 numara üzeri numarası olanlarda lazer tedavisi sonrası ortalama 5 yıl içinde bir miktar numara 1-1,5 numara geri gelebilir bu durum regresyon olarak adlandırılır . Geri gelen bu değerler miyop hastalarda yakın gözlük ihtiyacını gidermesi sebebiyle avantajlı bir hal alabilir .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri