Kuru fırçalama için gerçek At kılı fırçası kullanılmasının herhangi bir zararı yoktur.
At kılı fırça, özellikle cilt bakımı ve masaj için kullanılan bir araçtır. At kılı fırça, doğal kıllardan yapılmış ve elde tutulan bir sapı olan bir fırçadır. Fırçanın kılları, atların kuyruk ve gövdesinden elde edilir. At kılı fırçaların kullanımı, vücudun birçok bölgesinde fayda sağlar.
At kılı fırçası kan akışını hızlandırırken cildiniz daha sıkı ve canlı görünür. At kılı fırçasını kullandıktan sonra cildinizde pembeleşme meydana gelebilir. Bu durum tahriş değil tam aksine olumlu bir özellik olan kan dolaşımının arttığını gösterir. Kan dolaşımının artması cildin parlamasını ve güçlenmesini sağlar.
At kılı fırçasının düzenli olarak ve krem kullanımı ile birlikte selülitleri azalttığı ortaya çıkmıştır. Ancak varisleri tedavi ettiği konusunda herhangi bir olumlu etkisi olduğu ortaya konmamıştır.
Genellikle, duş öncesi kullanımlarda at kılı fırçası faydaları daha hızlı görülecektir. Uygulamadan sonra ise duşta cildin temizlenmesi gerekir. En hızlı ve etkili sonuçların alınması için günde 2 kez uygulanması da önerilir. Doğru teknikler ile kullanılan at kılı fırçası hızlı ve etkili bir sonuç almaya yardımcı olur.
İlgili 18 soru bulundu
At kılı fırçalama nasıl yapılmalı?: Vücudunun gençleşmesi ve kan dolaşımının hızlanması için günde 5-6 dakika boyunca at kılı fırçalama tekniği yapman yeterli olacak. At kılı fırçalama yöntemi için ayaklarından gövdeye doğru ilerle.
At kılı fırçası kullanırken vücudun kuru olmalı; bu nedenle önce fırçalama ardından selülit kremi uygulaması yapmalısın. At kılı fırçası uygulamasındaki en önemli nokta selülitli bölgenin lenf düğümlerine doğru masaj yapılmasıdır.
At kılı fırçasının kaliteli olması kullanımı için önemlidir. At kılı haricinde bir fırçanın cildinize temasından kaçınmanız gerekir. Bacak, kol ve karın bölgesinde cilt tonunu açmak için at kılı fırçasını her gün kullanabilirsiniz.
Özellikle banyodan önce kullanılan bu fırçaların sabah ve akşam olarak günde iki kez kullanılması öneriliyor.
Fırçamın gerçek at kılından üretildiğini nasıl anlarım? İçeriğinde sentetik kıl olan fırçalar ateşe maruz kaldığında damlama şeklinde kendini bırakır ve plastik kokar. Gerçek at kılı ise ateşle temas edildiği zaman dağılarak ve parlayarak yanar. Ürünün içerisinde bir adet kıl alıp test edebilirsiniz.
Hayvan Dostu Ürün: Eda Taşpınar Doğal At Kılı Fırça, atların uzayan yeleleri tıraşlanarak elde edilen tüylerden üretilmektedir. Aynen her insanın saçı uzadığında kesilmesi gibi atlarında yeleleri tıraş edilmektedir. Bu nedenle hayvan dostu bir üründür.
Kuru fırçalama yaparken dikkat edilmesi gerekenler
-Uçucu yağ kullanın. -Kuru fırçalamayı alışkanlık haline getirin. -İşlemi minimum 2 dakika uygulayın.
Fırçalama yönü, her bölgede kalbe doğru olacak şekilde yapılmalıdır. Hafif hareketlerle uygulana at kılı fırçası, ölü derileri uzaklaştırır. Fırçalama işleminden sonra selülit kremi veya nemlendirici yağ kullanılabilir. At kılı fırçası, akşam yerine sabah uygulanmalıdır.
Ciltte masaj etkisi yaratan fırçanın at kılından tasarlanması, cilde olan yararını arttıran önemli bir detay. Ayrıca pratik kullanım imkânı sunan fırça ile gergin ve selülitsiz bacaklara sahip olmak oldukça kolay. Banyo önce ve duş sırasında uygulanarak güzel sonuçlar almanız mümkündür.
Fırçanın temizliği için doğal yağlardan çam terebentin ve su ile oluşturduğun karışımı kullanabilirsin. Fırçanın çam terebentin karışımı ile silerken hafif bir bez kullanmanı tavsiye ederiz. Fırçanı her sene yenilemen tavsiye.
Genellikle bacaklarda ve kalçalarda görülen batık ve selülit sorunu oldukça rahatsız edici olabiliyor. Kadınlar bu sorunlara çözüm önerileri arıyor. Son yıllarda popüler olan at kılı fırçasıyla kuru fırçalama yapmak bacaklarınızı pürüzsüz hale getirebilir.
At kılı fırçayı temiz içerikli sabunlu ılık suyla temizleyebilir, kendi kendine kurumaya bırakabilirsiniz. Kuruduktan sonra ahşap kısmı cilasızsa zeytinyağı gibi bir yap ile yağlamanız iyi olacaktır. Doğal kıllardan ve ahşaptan oluştuğu için nemli ortamda uzun süreli kalması çürümesine ve küflenmesine neden olabilir.
Varislerde kullanılabilir. Morlukları azaltır. At kılı fırçası ile yapılan kuru vücut fırçalama, deri altındaki kan dolaşımını hızlandırırken, kuruluktan pullanan ve kıl dönmesi sorunu yaşayan bacaklar için de çok daha parlak ve pürüzsüz bir görünüm sağlamakla birlikte, selülit sorununuda ortadan kaldırmaktadır.
Lazerden Sonra At Kılı Fırçası Kullanılır mı? Lazer epilasyon sonrasında at kılı fırçası kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Vücut hassas olduğu için çok sert ve basınçlı şekilde uygulama yapmak cildi tahriş edebilir ancak hafif bir fırçalama işleminin hiçbir zararı olmaz.
Yüz için uygulama yaparken bu sefer yukarıdan kalbinize doğru bir yönde hareket etmeniz gerektiğini unutmayın. Çene kısımları için ise; nazik hareketlerle fırçalayarak elmacık kemiklerinize doğru hareket edin. Yüzünüzü kuruladıktan sonra cildinizde kalan pulları temizlemek için ılık su kullanın.
PÜRÜZSÜZ BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLMAK İÇİN:
Aynı zamanda kuru fırçalama ile, hem batıklardan hem de selülitlerden kurtulmuş olacaksınız.
Tüketicilerin domuz kılı fırçası olduğunu anlamasının tek yolu kılların her birine bakmaktır; kılların her biri üç çatallı bir yapıda ise, bu domuz kılı olduğu anlamına gelir.
At Kılı Fırçası Kullanmanın Püf Noktaları
En etkili sonuç için kuru fırçalama yapmadan önce uygulama yapılacak bölgeyi iyice kurulamanız tavsiye ediliyor. İşlemden sonra bir miktar vücut yağı veya nemlendirici losyonu bacaklarınıza uygulayabilirsiniz.
Cilde peeling yapmanın ekstra yararı, gözenekleri yağ ve kir kalıntılarından arındırmasıdır. Eğer özel veya daha hassas bir fırçanız yoksa, yüz fırçalamanız tavsiye edilmese de, kuru fırçalama vücudun geri kalan bilgelerindeki gözenekleri iyileştirmeye yardımcı olur.
Her akşam çatlak ve selülitin olduğu bölgeyi at kılı fırça ile kuru olarak fırçalayın. Uygulamayı aşağıdan başlayıp kalbe doğru çekin. Bu sayede yağ hücreleri kırılıp dağılacak ve selülit görünümü azalacak. Aynı zamanda kan akışı hızlanacağı için çatlak oluşumu engellenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri