İlk TC Kimlik Numarası olduğu için '100000001' numarası verilmiştir. Doğrulama teknikleri ile 10. ve 11. rakamlar hesaplanarak bulunan 10000000146 Atatürk'ün TC Kimlik numarası olarak kayıtlara geçmiştir.
Abdülselam Deniz (18) adlı vatandaşın başına ilginç T.C. kimlik numarasından dolayı gelmeyen kalmadı. Genç adam birbirinden farklı kayıtlarda, 'emekli', 'Kıbrıs gazisi' ve 'dolandırıcı' olarak görünüyor ve hakkında açılmış pek çok dava nedeniyle hayatı mahkemelerde geçiyor.
0 ile başlamayacağı için 1 ile başlamıştır. ilk kimlik numarası ona verildiği için, ilk 9 rakamı 100000001'dur. Son 2 rakamın doğrulaması yapıldığında ise 10000000146 sayısı ortaya çıkar ve bu da Mustafa Kemal Atatürk'ün kimlik numarasını verir.
Atatürk, Gaziantep Nüfus Kütüğünde (Bey Mahallesi, hane 41, cilt 86, sayfa 56, Zübeyde'den doğma, Ali Rıza oğlu, 1881 Selanik doğumlu Gazi Mustafa Kemal) olarak geçti. Hemşehrilik Belgesi, Gaziantep Belediye Başkanı Hamdi Kutlar'ın bir konuşmasıyla Atatürk'e verildi.
TC kimlik numarası ilk kez, 100000001 numarası ile Mustafa Kemal Atatürk'e verilmiştir.
İlgili 23 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı
Osmanlı Devleti zamanında "Devleti Aliyye-i Osmaniyye Tezkiresi" adıyla kullanılmaya başlayan kimlik belgesi, kişinin adı, anne adı, baba adı, milleti, mesleği, göz rengi ve boyu ile ilgili bilgileri içerecek şekilde düzenleniyordu.
Kimlik Numaraları, ilçe, cilt, aile sıra numarası ve birey sıra numarasına göre sıralı olarak kaydedilmiş vatandaşlara verilmiştir. Bir kişinin T.C. Kimlik Numarasından akrabası olan başka bir kişinin kimlik bilgilerini elde etmek mümkün değildir.
1921-1934 yılları arasında Gazi Mustafa Kemal unvan ve adıyla veya sadece Gazi unvanıyla anılan Mustafa Kemal'e 21 Haziran 1934 tarih ve 2525 sayılı Soyadı Kanunu'nun kabulünden sonra TBMM tarafından çıkarılan 24 Kasım 1934 tarih ve 2587 sayılı Kemal öz adlı Cümhur Reisimize verilen soyadı hakkında kanun ile Atatürk ...
Soyadı Kanunu'nun çıkmasından beş ay sonra 24 Kasım 1934 tarihinde TBMM tarafından oy birliği ile kabul edilen 2587 sayılı kanunla Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı verildi. 17 Aralık 1934'te çıkarılan yasa ile bu soyadının diğer kişiler tarafından kullanılması yasaklandı.
İnsanların kafasında karışıklık yaratmaması için hem "Kemal Atatürk" hem de "Kamâl Atatürk" adıyla kendisi için basılan kimliği aynı anda kullanmıştır. Kemal isminin Arapçadaki orijinal hali "Kamal" olmakla birlikte sözcük kökeni "Kamāl" olarak geçmektedir.
Derne'deki 16-17 Ocak 1912 taarruzunda gözünden yaralanıp bir ay hastanede tedavi gördü. Bir harabeden düşen kireç taşı parçası şiddetle yüzüne çarptı ve ömrünün sonuna kadar sol gözünde kalıcı hasar bıraktı. Atatürk'ün sol gözünün şehla (hafif şaşı) olması bu savaşta geçirdiği kaza sebebiyle oldu.
Kimlik No, on bir (11) haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan ve son rakamı bir çift sayı olan kişiye özgü bir sayıdır.
12 Temmuz 1932 Türk Dili Tetkik Cemiyeti'ni kurdu. 8 Kasım 1934 - Yalova'ya gerçekleştirdiği geziden Ankara'ya dödü. 24 Kasım 1934 Atatürk soyadı verildi.
Neden çift sayı ile bitiyor? 11 haneden oluşan numaraların iki bölümü bulunuyor. Aslında kimlik numarası ilk 9 hane. Numaranın son iki hanesi ise, ilk dokuz hanenin “sağlamasını” yapıyor.
28 Ekim 2000 tarihindeTürkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası tüm nüfus kayıtlarına verildi. Eylül 2000 tarihinde merkezi sunucu sistemi,depolama sistemi ve yedekleme sistemleri satın alınarak 16 Kasım 2000 tarihinde hizmete açıldı.
E-Devlet üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün "Ölen Kişi Bilgileri Sorgulama" hizmetini kullanarak ölmüş bir kişinin TC kimlik numarasını öğrenebilirsiniz. Adli makamlara başvuru yapmak: Ölmüş bir kişinin TC kimlik numarasına, miras davaları gibi yasal işlemler için ihtiyaç duyabilirsiniz.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu. Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım'dır. Baba tarafından dedesi Hafız Ahmet Efendi XIV-XV. yüzyıllarda Konya ve Aydın'dan Makedonya'ya yerleştirilmiş Kocacık Yörüklerindendir.
Mehmet (1861- 1926)
Soyadları ilk kez nüfus sayımına yardımcı olması amacıyla M.Ö. 2582'de Çin'de kullanılmaya başladı ve bu fikir kısa sürede dünya geneline yayıldı. Ortaçağ boyunca Batı Avrupa'da nüfus arttıkça soyadları insaları birbirinden ayırmak için kullanıldı.
Türk Medeni Kanunu'nun 321. maddesine göre “Çocuk, ana ve baba evli ise ailenin soyadını taşır.” Bu hüküm ile evlilik birliği içerisinde do- ğan çocuğun soyadının aile soyadı yani babanın soyadı olacağı açıkça düzenlenmiştir.
Kılıç ismi, Türklerin tarihi boyunca önemli bir yere sahip olan ve savaşçı kimlikleriyle özdeşleşen bu silahın adını taşır. Bu nedenle, kılıç aynı zamanda cesaret, güç ve savaşçı ruhu temsil eder. Kılıç İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var? Türkiye'de 288 kişi Kılıç ismini kullanmaktadır.
Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, 1857'de Selanik yakınlarındaki Langaza'da doğdu. Ailesi “Sofuzadeler” olarak bilinen Feyzullah Ağa ile onun 3.evliliğini yaptığı Ayşe Hanım'ın tek kızı olan Zübeyde Hanım'ın annesine, bilge kişiliğinden dolayı “Molla Hanım” denilmekteydi.
Nüfus müdürlüğunden vukuatlı nüfüs kayıt örnegi cıkararak öğrenebilirsin.
Kimlik numarasının orta hanelerine göz atınca, aynı oranda artışlar burada da gerçekleştirilmiştir. Akrabalık bağları bulunan kişilere ait TC kimlik numaralarının ilk 3 hanesi aynı, sonraki 2 haneye hep +3 ilave edilerek gitmiş, sonraki 2 hane hep aynı, sonraki 2 hane ise -1 azaltılarak gitmiş.
T.C. Kimlik Numarası Dilekçe istenen gerçek kişinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş 11 rakamdan oluşan kişiye ait eşsiz numaradır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmiş 11 (on bir) rakamdan oluşan kişiye ait eşsiz numaradır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri