Defne yaprağı aynı zamanda halk arasında bitkisel tedavi için de kullanılır. Taze olarak toplanan defne yaprakları kaynatılarak vücut ve saç yıkamasında kullanılır. Ayrıca civanperçemi ile birlikte kaynatılıp çay olarak tüketilir.
Sindirim hastalıkları, mide ve gaz problemlerinin giderilmesinde defne yaprağından faydalanılır. Aynı zamanda anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri bulunur. Yaprak şeklinde yemeklerde kullanıldığı gibi defne yaprağı çayı olarak da tüketilebilir.
Defne yaprağı çay yapılarak tüketilir ve oldukça faydalıdır. Aynı zamanda defne yaprağı çeşitli yemeklerde de tat vermek amacıyla da kullanılan defne yaprağının özellikle kırmızı ete yakıştığı bilinmektedir. Defne bitkisinin üç türü bulunmaktadır ve yeşil yapraklıdır.
1 bardak suyun içine 2-3 defne yaprağını ekleyelim. Defne yapraklarını suyun içine ilave ettikten sonra ortalama 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Demlenen çayı süzerek tüketebilirsiniz. Çayın tadını yumuşatmak için bal, şeker ya da limon ekleyebilirsiniz.
Defneyaprağı çayı vücut direncini sağlayarak hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Böylece vücut güçlü ve canlı hissetmektedir. Aynı zamanda da zararlı maddelerin birikmesine engel olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı defneyaprağı çayının sabahları uyandıktan sonra aç karnına içilmesi önerilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Defne yaprağı çayı antioksidan olduğu için metabolizmayı arttırıcı özelliğe sahiptir. Bu nedenle defne yaprağı zayıflama diyetlerine yardımcıdır.
Defne yaprağı çayı sağlığa oldukça faydalıdır. Özellikle doğru yöntemler ile demlenen bu defne yaprağı çayı düzenli olarak tüketilmelidir.
•Defne yaprağı çayı hazırlarken ilk önce 1 su bardağı suyun içine 2-3 defne yaprağı ekleyin. Daha sonra ilave ettikten sonra 10 dakika demleyin. Demlenen çayınızı iyice süzüp afiyetle tüketebilirsiniz. •Günde 2 kez defne yaprağı çayı tüketebilirsiniz.
Demir eksikliğine bağlı anemi tedavisine yardımcı bir doğal ürün olarak tüketilebilir.
Adaçayı ve defne yaprağının evde bulunan nazar, kötü enerjiden arındırarak ortamda bulunan kişilerin rahatlamasını sağlar. Defne yaprağı yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Bitkisel tedavi uzmanları 'Yarım litre suya 4 yemek kaşığı bal, 20 adet kurutulmuş ve iyice toz haline getirilmiş (havanda dövebilirsiniz) defne yaprağı, 2 adet orta boy limonun suyunu ekleyin. Karışımı kısık ateşte yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp dışarda soğumasını bekleyin.
Yaprakları saplardan ayırın ve hava geçirmez bir kapta saklayın. Sapı atın ve tüm yaprakları plastik bir fermuarlı torbada veya hava geçirmez bir kapta saklayın. Düzgün saklandığında, kurutulmuş defne yaprakları 1 yıla kadar tazeliğini korur.
İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücutta biriken suyun atılmasına yardımcı olur ve ödem oluşumunu önler.
Yoğun bir dönem de baskı ve stres altında hissediyorsanız bir bardak defne çayı size daha iyi hissettirebilir. Defne çayının faydalarından biri olan sakinleştirici etkisi sayesinde uykuya daha rahat dalabileceksiniz.
Defne yaprağı A vitamini bakımından zengindir; yüksek oranda demir, manganez, kalsiyum ve magnezyum içerir. Demir eksikliği, kansızlık için mutlaka günde iki bardak defne yaprağı çayı içilmelidir. İçinde limon olması demir emilimini arttırır.
Binbir derde deva olan defne yaprağı faydaları arasında bağışıklığı güçlendirir, ateş düşürücüdür, enfeksiyonlarla savaşır, sindirime iyi gelir, uyku ve stres problemini çözer, kalbe ve damara iyi gelmesi yer alıyor.
Bağırsakların düzenli çalışmalarını sağlar. İdrar sökücü olmasıyla vücutta iltihap oluşumuna engel olur. Evde yakılarak kullanılan defne yaprakları, solunum yollarını rahatlatır, nefes darlığına iyi gelir ve stresi azaltır.
Seçtiğiniz metal kase veya tabağın içine birkaç parça defne yaprağı yerleştirin. Ateş kaynağınızı (çakmak veya kibrit) kullanarak defne yaprağını ateşleyin. Yakılan defne yaprağını metal kabın içinde bırakın ve hoş kokunun yayılmasını bekleyin.
Bununla birlikte defne ağacının yaprakları zayıflamaya yardımcıdır. Özellikle defne yaprağı ve tarçın ile yapılan çay, metabolizmayı hızlandırarak zayıflama sürecini destekler.
Defne yaprağını suyun içinde iyice kaynatın ve 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Soğuduktan sonra suyu süzün ve yüzünüze sürün. Düzenli kullandığınızda 1 ay gibi kısa bir sürede cildinizin ipek gibi yumuşak ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
Defne yağını bir temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz. Cildinizdeki yaralara, sivilce kaynaklı oluşan izlere defne yağı uyguladığınızda azalma görebilirsiniz. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için defne yağı kullanmanız her zaman faydanıza olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri