Her bir patatesi önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sarıyoruz. Patatesleri mangaldaki köz haline gelmiş ateşin içine, tamamen kapanacak şekilde gömüyoruz. Yaklaşık 30 dakika sonra, bir bıçak yardımıyla patateslerin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. (Pişme süresi büyüklüklerine göre değişir.)
Önceden 200 derece ısıttığınız fırının tabanına patatesi yerleştirin. Ters çevirdiğiniz bir tepsiyi çok az aralık kalacak şekilde üzerine kapatın. Bu şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin.
Fırın kabına yaydığınız patateslerin üstüne sosisleri serpiştirin. Ardından doğranmış zeytinleri, turşuyu, mısırı, bezelyeyi ve havuçları da serpiştirin. En üste kalan kaşarları da serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı salça ile halka halka doğranmış sosisleri soteleyin ve patatesin üzerine yayın. Onun üzerine halka halka doğranmış zeytinleri, kornişon turşu, mısır, havuç ve bezelye karışımını dökün. En üstüne kalan kaşar peynirini serpiştirip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri yıkayıp kuruttuktan sonra tek tek önce fırın kağıdına, sonra aluminyumfolie ye sarıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 220 derece fırında 1, 5 saate yakın pişiriyoruz.
İlgili 44 soru bulundu
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 90 dakika pişirin.
Her bir patatesi önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sarıyoruz. Patatesleri mangaldaki köz haline gelmiş ateşin içine, tamamen kapanacak şekilde gömüyoruz. Yaklaşık 30 dakika sonra, bir bıçak yardımıyla patateslerin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. (Pişme süresi büyüklüklerine göre değişir.)
Patatesler tam pişmemiş olmakla birlikte,çok sert olmamalı ki fırında kısa sürede pişsin. Düdüklü tencereden aldığınız patatesleri fırının ızgarasına koyun ve 240 derecede 40 dakika kadar pişirin.( Düdüklüde haşlamayıp direk fırına atınca 1,5 saat kadar süreyi buluyor pişmesi,o yüzden bu yöntem daha pratik.)
Patatesleri iyice yıkayıp suyu süzüldükten sonra fırın tepsisine dizelim. 180 derecede 15- 20 dk pişirelim.
Yugoslavya'da alüminyum folyoda pişirilen, içine salata konulan patatese "krumpir" denilmektedir. İngilizlerin içine sos koyarak yediği patates, 1991 yılında ülkemize getirildiğinde bize has zengin mezelerle doldurularak yepyeni bir ürün olmuştur. Öncelikle ülkemizde hızla yayılmış, sonra diğer ülkeleri fethetmiştir.
Kumpir diyette yenir mi sorusunun cevabı maalesef ve açıkça hayır. Tuz, yağ ve şeker oranı yüksek zeytin, sosis, kornişon turşu, Rus salatası, kısır gibi eklemelerle özünde çok doyurucu fakat farklı kalori kaynaklarından beslenen bu yemeğin diyette tüketilmesi çok tehlikeli.
Önce patateslerin kabuklarını soyup tuzlu suda 20 dakika kadar orta ateşte haşlayalım. Patatesler haşlandıktan sonra sıvı yağ eşliğinde ezelim püre haline getirelim.
Patatesler yıkanarak bol suda haşlanır. Pişip pişmedikleri çatal batırılarak anlaşılabilir. Daha sonra ocaktan alınarak suyu süzülür ve el yakmayacak kadar soğuduklarında kabukları soyularak geniş bir kaseye alınır. Tuz, kaşar peyniri ve tereyağı eklenerek çatalla veya patates ezici ile patatesler ezilir.
Patatesler ve ateş arasındaki mesafe 10-20 cm. olmalıdır. Patatesleri arada bir çevirmeyi unutmayın - yoksa yanarlar. 1 ila 1 ½ saat içinde patatesler pişmiş olacaktır.
Alüminyum Folyo: Fırın Yemeklerinde Yardımcı! Isıya dayanıklı bir ürün olan alüminyum folyo mutfakta işleri büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Genellikle yiyeceklerin saklanması amacıyla kullanılıyor. Ayrıca alüminyum folyoda balık, et, tavuk ve sebze gibi yiyecekler pişiriliyor.
Patatese en çok yakışan mısır, bezelye, havuç, turşu, ketçap, mayonez içindedir. Bunlarla da sınırlı değildir elbette. Damak zevkinize uygun her türlü malzemeyi ekleyebilirsiniz. Közlenmiş biber çok yakışır mesela bence, mısır cipsi kıtır kıtır farklı bir lezzet katar.
Kamp ateşinizi yaktıktan sonra çayınızı demleyin ve dinlenmeye bırakın. Daha sonra kor haline gelmiş ateşin içine 10-15 adet orta bot patatesleri atın. Patateslerin közlenip közlenmediğini bıçak ve çöp şişle kontrol edebilirsiniz. Sarımsakları küçük küçük alüminyum folyolara sararak közlerin hemen yanına bırakın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patatesleri üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Önceden ısınmış 220 derece fırına verin. Yaklaşık 20 dakikanın sonunda patatesler pişmiş olacak.
Patatesleri fırçalayarak güzelce yıkayın, uzunlamasına 2'ye kesin. Çok büyük olanları bir kere daha kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kesik tarafları üste gelecek şekilde dizin. Üzerine biraz tuz ve lezzet vermesi için toz şeker serpin. 180 dereceli fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
İnanın dışarda yediğimiz kumpirlerin tadı ve lezzetinden hiç eksik kalmayacak bir tarif üstelik çok pratik😊Zamandan kazanmak ve iyi pişmesi için ilk önce yıkanmış pateteslerimizi düdüklü tencerede yarısına kadar su doldurup 20 dakika haşlıyoruz.
Patatesler elma dilimi şeklinde doğranır. Domatesler de dörde ayrılır.Ayrı ayrı fırın poşetlerine konulur. Baharatlarımız ve sarımsaklar patates poşetine konulur ve iyice sallayarak karıştırılır. 180 derece fırınımızda 30-35 dk pişirilir.
Patateslerin kabuklarını soyarken bir yandan sıcak suyunuzu kaynatabilirsiniz. Kaynama suyunun sıcak olması, patateslerin daha hızlı haşlanmasını sağlar. Kullanacağınız yemek türüne göre patatesleri doğrayabilirsiniz. Eğer salata için kullanacaksanız ufak boyutlarda keserek haşlamalısınız.
İlk olarak patatesler güzelce temiz bir süngerle yıkanır ve tepsiye konulur. 200 C'de yaklaşık 45-50 dk'da pişirilir. Patateslerin ebatlarından pişirme süresi fark eder o yüzden kontrol ederek pişirin.
Yapılışı Airfryer'ı önceden 200 derecede ısıtın.
Kumpirin yanina ne iyi gider? Patatese en çok yakışan mısır, bezelye, havuç, turşu, ketçap, mayonez içindedir. Bunlarla da sınırlı değildir elbette. Damak zevkinize uygun her türlü malzemeyi ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri