kurutulmuş 5-6 acı kırmızı biber. aktar ve kuruyemiş satan yerlerde vardır.
Atom Meze Yapılışı:
Kurutulmuş biberleri doğrayın ve erittiğiniz tavanın içerisine atın. 3-4 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın. Yoğurtlu karışımın içerisine kızdırdığınız biberleri dökün. Yağ karışımını yoğurdun üzerine döküp afiyetle tüketin.
Atom Meze Tarifi
Doğradığınız Arnavut biberlerini yağın içine ilave ederek 3-4 dakika pişirin. Biberleri sarımsaklı yoğurtla birleştirerek servis edin.
Atom, Samsun yöresine özgü beze. Atom bezeden daha büyük boyutludur ve pişerken ortasından şekerin bal renginde dışa taşmasıyla diğer bezelerden ayrılmaktadır.
İzmir' de istinasız her balık pişiricisinde rastladığımız bir mezedir atom. Kurutulmuş Arnavut biberi yağda çıtır çıtır bir hale bürünür. Kızarmış ekmek ve yoğurtla beraber ağzınızda bıraktığı o tatla aklınızı başınızdan alır. Bir lokma bir lokma daha derken meze biter ve yenisini istersiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Bir atomda, çekirdeği saran negatif yüklü bir elektron bulutu vardır. Çekirdek ise pozitif yüklü protonlar ve yüksüz nötronlardan oluşur. Atomdaki proton sayısı elektron sayısına eşit olduğunda atom elektriksel olarak yüksüzdür. Elektron ve proton sayıları eşit değilse bu parçacık iyon olarak adlandırılır.
Meze, sofraların en güzel başlangıcı, hoş sohbetlerin en iyi yoldaşıdır. Çeşit çeşit mezelerin başlangıç olduğu sofralar pek neşeli, pek hoş sohbetli olur. Bu sofraların en vazgeçilmez mezesi de atomdur. Adının atom olması belki de seçilen en güzel isimdir.
Tavaya aldığınız biberlere, zeytinyağını ekleyin. Kısık ateşte kontrollü olarak ısıtın. Soğumaya alın. Soğumuş biberleri, sarımsaklı yoğurtla buluşturun ve arzuya göre kuru nane ekleyin, iyice karıştırın.
Ülkemizde ve Ortadoğu'da “Meze”, İtalya'da “Antipasta”, Fransa'da (Hors d'ouvre) “Ordövr”, İspanya'da “Taps”, Magrip ülkelerinde ise “Mukabalat” diye isimlendirilir.
Ayva, armut, elma, üzüm ve havucu, katı meyve sıkacağından geçirin. Meyve sularını blender'a alın ve üzerine dilimlenmiş muzları ekleyin. Son olarak 2 yemek kaşığı balı ve yarım su bardağı sütü ekleyip, blenderdan geçirin ve dilerseniz içine buz kıracağıyla parçaladığınız buzları atıp servis edin.
Halk arasında ATOM olarak da bilinmektedir. Ağız yolundan kapsül ya da sıvı olarak verilen radyoiyod, sindirim sisteminden emilerek tiroid bezi (guatr) hücrelerinde toplanır ve yaydığı radyasyon tiroid hücrelerinin büyümesini ve faaliyetini durdurur.
Atom tedavisi zannedilenin aksine korkulacak bir tedavi değildir. Uygulaması oldukça kolaydır; tedavi sadece bir hapın yutulmasından ibarettir. Ciddi bir yan etkisi yoktur. En sık karşılaşılan yan etki ağız kuruluğudur.
Halk arasında atom tedavisi olarak bilinen işlem, radyoktif yani ışın yayan iyot atomunun hastaya verilmesi işlemidir. Tiroit kanseri sebebi ile ameliyat olan hastalarda tümör çapı büyükse veya tümör tiroit bezinin dışına çıkmışsa ameliyat olduktan sonra hastaya atom tedavisi uygulanır.
Atom Nasıl Yapılır? Arnavut biberlerini 1 su bardağı sıcak suda bekletip 2 dakika boyunca yumuşatın. Yumuşayan biberleri küçük küçük doğrayın. 3. Bir tavaya tereyağı ve sarımsakları ekleyip kısık ateşte eritin.
Atom, temel olarak bir çekirdek ve onun etrafında bulunan elektron bulutundan oluşur. Atom çekirdeği, elektrondan kütlece büyük iki temel parçacıktan; proton ve nötrondan oluşmaktadır. Protonun elektrik yükü 1'dir, nötron ise yüksüz bir parçacıktır.
Gurumen Atom Meze 200 G - Migros.
Radyoaktif iyot tedavisi; tiroid kanseri hastalarında özellikle cerrahi sonrası geride hiçbir kanserli tiroid hücresinin kalamamasını sağlamak, böylelikle kanserin tekrar etmesini önlemek amacıyla kullanılır.
Evet, hücrelerde atomlardan oluşuyor. Canlılarda genelde karbon, hidrojen ve oksijenden oluşan organik materyallerden oluşurlar. Tipik bir insan hücresi ortalama 100 trilyon atomdan oluşur.
Mililitre (ml) seçenekleri: 200 ml35,35 TL/lt. 330 ml32,58 TL/lt.
İki atom birbirine yaklaştırıldıkça, orbitaller daha da fazla örtüşmeye (iç içe geçmeye) başlar. Bu örtüşme Pauli dışarlama ilkesi gereği hiç bir zaman %100 olamaz. Yani atomlar bu yaklaşımda da yine birbirine "dokunamaz".
Enerji kaybederken yörüngede gittikçe daralan sarmallar çizen elektronlar en sonunda protonlardan oluşan atom çekirdeğine çarpardı. Bu da bütün elektronlarla protonların nötrona dönüşmesini sağlardı. Böylece atomlar yok olur, kısacası bizi, gezegenleri ve yıldızları oluşturan elementler ortaya çıkmazdı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri