Off-road için tasarlanan ATV'ler, "dörtlü" veya "dört tekerlekli" olarak da bilinirler, tipik olarak dört tekerleğe, bir koltuğa oturma pozisyonuna ve direksiyon için gidonlara sahiptir. Zorlu yollar, dar yollar, derin çamur ve dik yokuşlar, birçok ATV sürücüsü için olağan arazilerdir.
Bu belgeye sahip olan ve traktör ruhsatını alan ATV'ler, belirlenen bölgelerde ve şartlarda trafiğe çıkabilirler. Ancak her zaman güvenlik önlemlerine ve yerel yasal düzenlemelere dikkat edilmelidir. Otoban dediğimiz yollar atv için trafiğe kapalı olduğunu unutmamak gereklidir.
Off Road: Dağ yolları, Ormanlık alanlar, Çiftçilik yapılan boş arazi, Deniz kenarı, Kum vs.. yani trafiğe kapalı alanlarda kullanılar. Trafik uygunluk belgesi yoktur ve dolayısıyla Ruhsat çıkarılamaz. -A2 Ehliyet ile kullanılır.
Off-road tipi atv motosikletlerinde plaka çıkartma zorunluluğu olmadığı için ehliyete ve vergi ödemeye gerek kalmıyor. On-road yapmak istediğinizde plaka çıkartılıp, trafiğe çıkma ile ilgili kuralların tümüne uymanız gerekir.
On road lojistiği, ürünlerin yollar üzerinde kamyonlar veya diğer taşıma araçları ile taşınmasını içerir. Bu tür lojistik, birçok endüstri için kritik öneme sahiptir ve ürünlerin zamanında teslim edilmesi için etkili bir şekilde yönetilmelidir.
İlgili 36 soru bulundu
Değerli Off Road severler, bu bölümde off road nedir sorusuna birlikte cevap aramaya çalışacağız, eğer yol olmayan yere 4x4 arazi aracınız ile gidiyorsanız bu off road'dur, daha doğrusu binek araçlar için özellikle düzenlenmiş satıh içermeyen yollarda yapılan da off road'dur.
Offroad, 4x4 arazi araçları ile doğada zor koşullarda yol alma. Kelime anlamı olarak offroad "yol dışı" demektir ki yol olarak inşa edilmiş yerlerde offroad söz konusu olamaz. Offroad, kişisel hobi olarak yapılabileceği gibi spor olarak da icra edilebilir.
Polaris ve Bombardier(BRP) en iyi atv markalaridir. Polaris Amerikan, Bombardier(BRP) ise Kanada malidir.
Sonuç olarak, ATV'lerin otobanlarda kullanımı yasak olduğu gibi güvenlik açısından da uygun değildir. ATV sürücüleri, ATV kullanımının yasal olduğu alanlarda sürüş yapmalı ve ATV sürüşü için belirlenmiş kurallara uymalıdırlar.
ATV KULLANMAK İÇİN EHLİYET GEREKLİ Mİ? Çok sorulan sorulardan biri de ATV kullanılabilmesi için ehliyet gerekir mi? Bunun cevabı, evet ATV kullanımında B1 sınıfı ehliyet alınması gerekir. B1 ehliyet net motor gücü 15 KW'ı geçmeyen ve net ağırlığının 400 kg üst sınırı olan Dört tekerlekli ATV kullanacaklara verilir.
İki koltuklu ATV yolcuları, elleri arka tutamaklarda, ayaklarını basamaklara sıkıca yerleştirirken dik oturabilmelidir. Yolcular da doğru giyinmeli ve kask takmalıdır.
Öncelikle şu duruma açıklama getirmek gerekir; B sınıfı olarak 3 farklı sınıf bulunur. Bunlar; B1, BE ve B'dir. B1 sınıfı ehliyette 16 yaş ve üzerin olma şartı aranır ve bu ehliyet ile dört tekerlekli motosiklet sınıfındaki araçlar kullanılabilir. Bu araçlara en bilinen örnek ATV olarak tarif edilen araçlardır.
500 cc motorun hızı, motorun gücü, ağırlığı ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
Eğer off-road için kullanacağınız araç atv (quad) ise trafiğin olduğu alanlara çıkmadığınız takdirde gerek yok. Ancak off-road donanımlı ruhsatlı ve plakalı bir arazi aracı kullanıyorsanız ehliyete ihtiyacınız var.
1On-Road ATV , Off-Road ATV !
T3 belgeli olarak geçen, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan atvler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda sıfır kilometre alırsanız, ilk muayene 3 yıl sonra ve trafik sigortasından muaf şekilde kullanılıyor.
ATV Motor Rodajı ve Uzun Yol Kullanımı
Bu bağlamda, uzun yol seyahatleri rodaj sürecinde genellikle önerilmez. Uzun yolculuklar, genellikle motorun uzun süreler boyunca yüksek hızlarda çalışmasını gerektirir. Bu da motorun aşırı ısınmasına ve parçaların hızla aşınmasına neden olabilir.
ATV Kaç Km Hız Yapar? Motor güçlerine bağlı olarak ATV'lerin hızları değişmektedir. Örneğin trafikte kullanılan modeller 65 ile 80 km hızlara sahip olabilirken daha düşük motorlar 40 ila 55 km hız yapabilme becerilerine sahiptirler.
Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.
Off road olanlar hem noterliklerde hem de taraflar arasında yazılı bir sözleşme ile satışı yapılabiliyor. Bayiler ve EGM tarafından yapılan araç tescil işlemlerini dışındaki tüm tescil işlemleri Noterler tarafından yapılacaktır.
Genellikle, düzgün bakılan ve düzgün kullanılan bir ATV'nin kullanım ömrü 15-20 yıl veya 20.000-30.000 km arasında olabilir. Ancak bu, ATV'nin düzgün bakım görüp görmediğine, nasıl kullanıldığına ve ne tür koşullarda kullanıldığına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.
Gençlik ATV'leri, 70 cc ile 250 cc arasındaki motorlarla yaş ve yetenek için doğru boyuttadır.
ATV (İngilizce: all-terrain vehicle). ATV motorlar, tüm arazi ve hava koşullarında çalışmak üzere tasarlanmış, 3 ve 6 tekerlekli modelleri de olmasına rağmen daha çok 4 tekerlekli olarak üretilen, tek ya da çift kişilik kapasitelere sahip, benzinli içten yanmalı motorlar ile çalışan araçlardır.
Off-road ATV'lerin plaka takılıp takılamayacağı, ATV'nin kullanım amacına ve ülkenin trafiğe yönelik yasal düzenlemelerine bağlıdır. Genel olarak, off-road ATV'lerin tasarımı, yüksek performansı ve daha zorlu koşullarda kullanılabilmesi için yapılmıştır.
Bu tuş iki özelliği devreye almaya yarar. Bu özellikler yokuş iniş asistanı ve Off-road ABS'dir. Yokuş iniş asistanı sayesinde hiç gaza ya da frene dokunmadan, aracın yokuş aşağı inişlerini sadece direksiyonu kumanda ederek yapabilirsiniz.
Off-road kelime anlamı olarak yolun dışında kalmak demektir. Başka bir deyimle yol olmayan yerlerde araç kullanma şekliyle de ifade edilir. 4×4 arazi araçları ile zor doğa koşullarında araç kullanma yada suni oluşturulmuş off-road parkurlarını başarıyla geçmek için yapılan motosporudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri