Belki de en önemli maddemiz budur; çünkü avokadonun barındırdığı yağlar miniklerimizin bilişsel gelişimini destekliyor. Bebeklerde kabızlığı önler.
Besinleri çeşitlendirmek, bebeğinin damak tadının gelişmesi açısından çok önemli. 6 aylık bebeğine günde 2 yemek kaşığı, 8 aylık bebeğine günde 4 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeğine günde 6-8 yemek kaşığı oranında avokado verebilirsin.
11-Avokado, Sindirim Sistemini Düzenler
Doğal lif içeriği sayesinde kabızlık ve ishal gibi sindirim sorunlarınız yok olur.
Avokado Bağırsaklara İyi Gelir
Avokado, sağlıklı bir sindirim sistemi için gerekli olan lif bakımından zengindir. Doğal lifli yiyecekler yemek kabızlığı önlemeye, sindirim sistemi sağlığını korumaya ve kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
"Bir insanın hayatta kalması için gereken her şey avokadoda vardır.” Bebeğin beyni ve fiziksel gelişimini destekleyen avokadoyu, bebeğe denediğiniz ilk ek gıdalar listesine rahatlıkla ve güvenle alabilirsiniz. Avokadonun demir içeriği yüksektir.
İlgili 20 soru bulundu
4) Avokado
Gaz yapmayan bu besin sayesinde pek çok anne kolayca besleyici kaseler hazırlar. E vitamini sayesinde bebek gelişimini destekleyerek sağlıklı bir gelişim süreci hazırlar. Gazdan uzak, keyifli uykular için bebeklere avokado verilebilir.
Bebek avokadolar da diğer çekirdekli türler gibi tüketilebilir yani ikiye bölündükten sonra kabuğundan kazıyarak, püre yaparak ya da dilimleyerek yiyebilirsiniz. Bu türün güzel yanı ise kabuğuyla birlikte de tüketilebiliyor olmasıdır.
Avokado, bağırsakları yatıştırarak sindirime yardımcı olur. Avokado çözünür ve çözünmez lifleri sayesinde sindirim sistemini sorunsuz şekilde çalıştırır.
Avokadoyu ortadan ikiye kesin ve çekirdeğini çıkarın. Meyveyi kabuğundan bir kaşık yardımıyla içini oyarak alın ve çatalla ezin. İçine muz, şeftali ve kivi gibi meyvelerden iki tanesini seçip ezerek içine ekleyelim. Anne sütü veya devam sütüyle pürenin kıvamını ayarlayın.
Yeni doğan bebeğini emziren anneler, güvenle avokado tüketebilir ve hatta tüketmelidirler. Hem anneye hem de bebeğine onlarca faydası sıralanan bir meyvedir. Besleyici özellikleri, anne sütünü artıran vücut fonksiyonlarını destekler.
Avokadonun Osmanlı serüveni, 1730 Eylül ayında patlak veren Patrona Halil Ayaklanması sırasında son bulmuştur. İsyancılardan bazıları avokadonun “timsah ile ağacın ciması ile yetiştiği” dedikodusunu ve mekruh olduğunu yaymışlardır. Bu olay, Osmanlı'da avokado üretimini sona erdirmiştir.
Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyahsa veya kahverengiyse avokado yenmemelidir. Tek tük, küçük kahverengi lekeler şeklinde bazı ufak çürükler varsa avokado yenebilir.
Fazla tüketmek; ciltte ve ağız içinde kaşıntı, kızarıklık gibi tepkilere yol açabilmektedir. Üst solunum yolları enfeksiyonu geçiren kişilerin dikkatli şekilde tüketmesi önerilmektedir.. Kolesterol veya karaciğer rahatsızlıkları sorunları olanların doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
4-6 aylık bebeklere günlük 2 ila 4 yemek kaşığı, 6-8 aylıklar bebeklere 4 ila 6 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeklere ise 4 ila 8 yemek kaşığı avokado verebilirsiniz (6).
Avokadoyu bebeğin beslenmesine 6.aydan itibaren dahil edebiliriz. Bebeğe ilk ek gıda avokado verileceğinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus başka bir besinle karıştırmadan sade avokadonun verilmesidir. Bebeğe avokado aç karnına ve olabildiğince az miktarda verilmelidir.
Avokadoyu çatalla ezerek püre haline getirin. Avokado püresine limon suyu ekleyin ve kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Bu yöntemle avokado püresini buzlukta 3-4 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Adım: Keseye Avokado ile Elma veya Muz Ekleyin
Şimdi yeşil ve sert avokadonun olgunlaşmasını kolaylaştıracak yardımcı bir meyveye ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir.
Avokado klimakterik bir meyvedir (muz da bir diğeri) bunun anlamı, meyve ağaç üstünde olgunlaşmaya başlar ancak esas olgunlaşması (sararıp) yenilecek hale gelmesi ağaçtan koparıldıktan sonra olur. Avokado yeşil olarak toplanır ve dondurucuda 3.3 ile 5.6 derecede saklanır ve son güzergahına ulaştırılır.
Avokado aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineralleri de içermektedir. İşte tüm bu vitamin ve mineraller bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve onun hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur.
Avokado, içeriğindeki bazı elementler ve bileşenler sebebiyle cinsel gücü artırıcı meyveler arasında yer alıyor. Avokado cinsel gücü arttırma etkisi, bu içeriklerin afrodizyak etkisidir.
Oral avokado alerjisinin belirtileri şunlardır; ağızda kaşınma, boğazda kaşınma, ağız ve boğaz çevresinde şişlik.
Yoğurdunuz cıvıksa direkt olarak, toksa bir miktar sulandırıp, püre halindeki avokadoyla karıştırın.
1 muz ve ¼ dilim avokadoyu iyice ezerek püre haline getirin. Anne sütü veya devam sütü ekleyerek seyreltin. NOT: Önce tarifte verilen meyveleri tek tek püre halinde vererek 3 GÜN TAKİP kuralını uygulamış olmalısınız. Daha sonra bu tarifi uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri