Bunun için olgun avokadonu güzelce soyup ezmeli ve limon suyu ile karıştırdıktan sonra hava almayacak bir kaba alarak buzluğa yerleştirmelisin. Avokado donarken genleşeceği için kabı tamamen doldurmamalısın. Aksi halde taşabilir. Bu şekilde buzlukta 5-6 ay kadar saklayabilirsin.
Avokadoyu çatalla ezerek püre haline getirin. Avokado püresine limon suyu ekleyin ve kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Bu yöntemle avokado püresini buzlukta 3-4 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
- Kesilmiş avokadonun iç kısmına çekirdeğin yanına limon suyu sürülmelidir. - Daha sonra hava almayacak biçimde streç film ile sarılması gerekir. - Son olarak buzdolabına yerleştirilerek uzun bir süre saklanabilir.
Yarım avokadonun iç ve dış kısmını limon suyuyla ovalayın. güne kadar kararmadan saklayabilirsiniz. sayesinde yarım kalan avokadoyu 2-3 güne kadar kararmadan saklayabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Ancak avokado yağ grubunu temsil ettiği için avokado kullanıdğınız tarifte yağı azaltmanız gerekiyor.
İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir. Küçük, izole kahverengi renk değişikliği alanları şeklinde bazı küçük morluklar varsa, o kısımlar kesilerek tüketilebilir.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Avokado çekirdeğini tüketmek için toz haliyle kullanmalısınız. Toz haline gelen avokado çekirdeğini dilediğiniz her yiyeceğe ekleyebilirsiniz. Süt ürünlerinin üzerinde, salatalarda, çorbalarda ve meyve suyu içerisinde tüketmeniz önerilir.
Taze ve olgun avokadonun iç rengi açık yeşildir. Şayet sizin kestiğiniz avokadonun içinde kahverengi lekeler varsa kesinlikle o meyveyi yemeyin çünkü bozulmuştur. Avokadonun kabuğundan ya da kestiğinizde içinden yayılan ekşi koku meyvenin bozulduğunu gösterir.
Avokadoyu parçalar halinde, püre olarak ya da yarım olarak buzlukta saklayabilirsin. Ancak her zaman dikkat etmen gereken bir şey var. Buzluğa koymadan önce eğer parçalar halinde saklayacaksan üstüne limon suyu sıkmak ve kapalı bir kapta ya da buzdolabı poşetinde hava almayacak şekilde saklamak.
Avokadonun kabuğu çok sert olmadığı için kolayca soyulur. Avokado soyma işleminde kullanılan ikinci yöntem ise kaşık kullanmaktır. Yemek kaşığını kabuk ile meyve arasına yerleştirin. Kaşığı oyacak olarak kullanabilirsiniz.
Avokadonun yüzeyinde ciddi şekilde çukurlar, çizikler varsa, küflenme görülüyorsa veya kötü bir bozuk yiyecek kokusu varsa o avokado yemek için sakıncalıdır ve hemen atılmalıdır. Rengi kontrol et. Farklı avokado çeşitlerinin kabukları farklı renktedir.
Lif, diyet programlarına katkı sağlar ve kendinizi uzun süre daha iyi hissetmenize yardımcı olur. · Çoğu meyve çeşidinden farklı olarak şekersiz yapısı ile diyetler için ideal bir meyvedir. · Avokadonun kremsi yapısı kolay emilim sağlar ve kilo vermeyi kolaylaştırır.
Peki avokado kabuğu yüze sürülür mü?” Avokado kabuğunun cilde faydaları da avokadonun içeriği ile aynı. Cildin yağ oranını artırır, nemlendirir ve yumuşak olmasını sağlar.
Adeta bölgesel zayıflama ajanı olan avokado, ideal bir zayıflama ürünüdür. Tam anlamıyla yağ yakıcı bir diyet ürünüdür. Doymamış yağ asitleri sayesinde çok iyi derece yağ yakan bu besleyici meyve, kolesterol seviyesini dengede tutar. Yağ yapısı sebebiyle çok iyi derecede enerji verir.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Fuerte çeşidine tozlayıcı olarak Zutano, Hass, Rincon, Bacon, Jalna, Topa Topa çeşitleri kullanılabilir. 4-5 yılda meyve vermeye başlar. 12-15 yaşlarında en yüksek verim alınır. Dekara 800-1500kg verim alınabilir.
Tansiyonu kontrol altına alır
İçerdiği iyi yağlar ve yüksek potasyum sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı doğal bir koruyucu ilaç niteliğinde olan avokado, tansiyon hastalarının ya da bu konuda risk grubunda olanların tüketmesi gereken bir meyve.
Ayrıca, avokadolu bir somon veya avokadolu tavukgöğsü de ayrı ayrı sağlıklı bir akşam yemeği olabilir. Akşam yemeğinde avokadoyu yoğurtla karıştırarak da yiyebilirsiniz.
Olgun avokado nasıl anlaşılır? Olgun avokado ele yumuşak gelmesinden anlaşılabilir, rengi parlak yeşilden daha koyu bir yeşile dönüşür ve sap kısmının olduğu tepeye bastırdığınızda kolaylıkla ezilir. Ham ve olgun avokadoyu dokunarak birbirinden ayıramıyorum derseniz bir bıçakla kesmeyi deneyin.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimin düzenlenmesini sağlar ve doygunluk hissi verir. Fakat kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin tüketmeleri doğru olmayabilir, tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları önerilir. Avokado yağı, kozmetik ürünlerde sıkça kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri